Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ'dan 8 yıllık kesintisiz eğitim eleştirisi

Dağ'dan 8 yıllık kesintisiz eğitim eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Çeşme'de düzenlenen "Eğitim Yönetimi ve Kalite Çalıştayı'nda konuştu. Dağ, "Manevi alanda ufacık bir boşluk bıraktığımız anda, birileri bu boşluğu kullandı. Dün FETÖ bu boşluğu kullandı, onlar doldurdu. Yarın da bir boşluk doğurduğumuzda bu alanı kullanan birileri çıkar. Ama temel eğitimini sağlam almış, düsturu ve kuralları net bilen insanlar üzerine tesir edemiyorlar" dedi. Dağ'dan 8 yıllık kesintisiz eğitim eleştirisi

  • Ege Postası
  • 24.02.2018 - 15:37

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Manevi alanda ufacık bir boşluk bıraktığımız anda, birileri bu boşluğu kullandı. Dün FETÖ bu boşluğu kullandı, onlar doldurdu. Yarın da bir boşluk doğurduğumuzda bu alanı kullanan birileri çıkar. Ama temel eğitimini sağlam almış, düsturu ve kuralları net bilen insanlar üzerine tesir edemiyorlar." dedi. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu tarafından Çeşme'de düzenlenen "Eğitim Yönetimi ve Kalite Çalıştayı"na katılan Dağ, eğitimcilere hitap etti. 

Dağ, bir siyasetçi olarak Türkiye'de 28 Şubat sürecinden sonra uygulamaya konan 8 yıllık kesintisiz eğitimin olumsuz yansımalarını sahada net bir şekilde gördüğünü söyledi. 

Sekiz yıllık kesintisiz eğitimle manevi ve milli eğitimde eksiklikler ortaya çıktığını dile getiren Dağ, mesleki eğitimin ihmal edilmesi sonucu meslek bilmeyen nesillerin ortaya çıktığına dikkati çekti. 

Dağ, eksikler olmasına rağmen yaptıkları bazı değişikliklerle Türkiye'de yakın zamanda bilgi üreten bir neslin geleceğine inandığını belirterek, "Ayrıca bu değişimle beraber imam hatipler önünde bir çok engel de kaldırılmış oldu. Bir kere kesintisiz eğitimle bir yere mecbur bırakılan öğrenciler, imam hatip ortaokuluna gidebilir noktaya geldi. Aynı zamanda üniversiteye girişte önemli bir mesafe kat edildi." diye konuştu. 

Yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'de şu anda 1 milyon 200 binden fazla öğrencinin imam hatip okullarında eğitim gördüğünün altını çizen Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da imam hatiplerde kalitenin ve niteliğin arttırılmasına büyük önem verdiğini aktardı. 

Dağ, çalıştaya katılan eğitimcilerden daha fazla çaba göstermelerini isteyerek, şunları kaydetti:

"Bizim iki kat daha efor sarf etmemiz lazım. Manevi alanda ufacık bir boşluk bıraktığımız anda, birileri bu boşluğu kullandı. Dün FETÖ bu boşluğu kullandı, onlar doldurdu. Yarın da bir boşluk doğurduğumuzda bu alanı kullanan birileri çıkar. Ama temel eğitimini sağlam almış, düsturu ve kuralları net bilen insanlar üzerine tesir edemiyorlar. İmam hatip ve diyanetin vereceği bilgiler doğrultusunda bu alanı doldurursak, sapıkça, ne olduğu belirsiz, rüyalar üzerine kurgulanmış bir yapının karşılık bulmasına imkanı yok." 

Dağ'ın konuşmasının ardından çalıştay, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve diyanet yetkililerin katıldığı panellerle devam etti.  (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.