Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çürüyen bahçelere boyayla kamuflaj

Çürüyen bahçelere boyayla kamuflaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka girişinde 200 bin lira harcayarak yaptırdığı Zübeyde Ana ve İzmir Saat Kulesi figürlü dikey bahçe adeta yamalı bohçaya döndü. Yaz aylarının başında bakımsızlıktan kuruyan bahçeye bu sefer de boya ile kamuflaj yapıldı. Çürüyen bahçelere boyayla kamuflaj

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 11:08

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Altınyol'dan Karşıyaka'ya giriş istikametinde Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve kentin en pahalı peyzaj düzenlemelerinden bir tanesi olan "Dikey bahçe" ve yol süslemelerinin son hali görenleri hayrete düşürdü.

BİR YILDA İKİNCİ HÜSRAN

Karşıyaka Alaybey'de yapımı toplam 200 bin liraya mal olan ve farklı bitki türleri ile dikkat çeken İzmir'in en değişik peyzaj düzenlemelerinden dikey bahçe yeniden kuruyunca bu sefer de yaşanan sıkıntıya boya ile çare bulundu. Karşıyaka'ya giriş istikametindeki köprülü kavşakta yaklaşık 200 metrekarelik istinat duvarında birbirinden farklı bitki türleriyle oluşturulan, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın yanı sıra, Atarük, İzmir'in simgesi Tarihi Saat Kulesi ve nazar boncuğu figürleriyle süslenen iki adet dikey bahçe yine çürüdü. Bakımsızlık ve aşırı sıcak havanın kurbanı olan 200 bin liralık peyzaj düzenlemesi sararınca, bu sefer de dikey bahçelere bir gece ansızın kurtarma operasyonu düzenlendi.  

200 BİN LİRAYA MAL OLMUŞTU

Geçen yıl inşa edilen ancak, ihale aşamasında yaşanan bürokratik hatalar nedeniyle aylık tutarı 2 bin liraya ulaşan bakım işleri düzenli yapılamayan ve kuruyan dikey bahçeler aşırı sıcakların da etkisiyle bir kez daha bozulmaya uğradı. Periyodik gübreleme, ilaçlama ve sulama isteyen yeşil dokunun geçtiğimiz haftalarda bir kez daha sarardığı gözlenirken, yaşanan probleme kalıcı olarak çözüm arandı.

SPREY BOYAYLA KAPATILDI

Geçtiğimiz aylarda tamamen yerinden sökülen ve yenilenen bitkiler ikinci kez çürürken, yapılan son operasyon ile dikey bahçelerin zemin kısmının yanı sıra, sararan tüm bölümleri sprey boya ile yeşile boyandı. Yapılan çalışma sonrasında yapılan hatalar dikkatlerden kaçmazken, yeşil boyanın dikey bahçelerin duvar ve panolarına taştığı gözlendi. Peyzaj tasarımıyla dikkat çeken uygulamanın yer yer sarı, yer yer koyu yeşil hali de ilginç kareleri beraberinde getirdi. Durumun farkına varan bazı vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini ilgili belediye birimlerine ilettikleri öğrenilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam üç kez yenileme çalışması yapılan bahçelerle ilgili bu sefer nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.