Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları Bakanlıkta

Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları Bakanlıkta

Karşıyaka Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan toplantısı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Meclis'te son dakika önergesi uzlaşısı

  • Ege Postası
  • 06.11.2019 - 18:30

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Maddelerin azlığı nedeniyle kısa süren Meclis’te Aralık ayı içerisinde ‘Atık değer’dir sempozyumu düzenlenmesi planlanırken, komisyonlardan gelen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yenilenen imar planı oy birliğiyle kabul edildi. Karşıyaka Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 2,59 hektarlık alanın ‘Riskli Alan’ ilan edilmesini istiyor. Karşıyaka Plan Proje Müdürlüğü’nde hazırlanan Nazım İmar Planı önerisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yollanacak.
SON DAKİKA ÖNERGESİ UZLAŞISI
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde CHP’li ve AK Partili, MHP üye arasında son dakika önergesi uzlaşısına varıldı. Meclis’ten yaklaşık bir buçuk saat öncesinde verilen önergelerin kabul edileceğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Sevim Kirpiksiz, bundan sonra üyelerimize son anda verilen önergelerin kabul edilmeyeceğini söylemek isterim. Karışıklıkları gidermek ve değerlendirmede adil davranmak için bu yolu tercih edeğeciz” dedi.
AK Partili üyeler bu durumu olumlu karşıladılar. Ancak AK Partili üyeler de CHP’nin önergelerinden önceden haberdar olmak istediklerini ifade ettiler. Her iki partinin üyeleri arasında önergelerin önceden verilmesi konusunda uzlaşı sağlandı. Uzlaşı da komisyonlardan gelecek raporları da kapsayacak.
Öte yandan Başkan Tugay toplantı sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım ilgili konuşarak "Atamızı kaybedişimizin yıl dönümünü büyük bir üzüntüyle yaşayacağız. Ruhu şad oldu, ülkemiz için yaptıklarında dolayı kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.