Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet davasında karar açıklandı! 7 tahliye

Cumhuriyet davasında karar açıklandı! 7 tahliye

Cumhuriyet davasında 5.gün beklendiği gibi ara karar duruşması yapıldı.

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 19:47

Sanıklardan Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay tahliye edildi.

Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Akın Atalay ve Hakan Karasinir'in ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Mahkeme başkanı, Cumhuriyet davası kapsamındaki bir sonraki duruşmanın 11 Eylül'de yapılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, avukatların cezaevinde görüşmesi konusunda kısıtlılık kararını kaldırdı.

Ahmet Şık'ın savunmasına suç duyurusu talebi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın Cuma günkü duruşmasında, savcının mütaalasından önce avukatlar ve sanıklar tahliye taleplerine ilişkin söz aldı.

Söz alan avukatlardan Ali Rıza Dizdar, sanıkların özgürlüklerinin kısıtlanmasını gerektiren delillerin dosyada olmadığını söyleyerek, "Derhal beraat kararı verilmelidir" dedi.

Akın Atalay: Gazetenin yayın politikası savcıların görevi değil

Kadri Gürsel'in avukatı İlkan Koyuncu ise, müvekkilinin 9 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak, "Cemaat örgüttür diyen Kadri Gürsel sanık, Fethullah Gülen'in kitaplarını okudum diyen tanık" ifadelerini kullandı.

Hikmet Çetinkaya'nın avukatı Burak Oder ise, müvekkilinin Bylock'lu telefondan aranmış olmasının delil olamayacağını söyleyerek, "Hikmet Çetinkaya iddianameye göre Bylock'cu bir polis memuru ile görüşmüş. Numarayı aradığımızda karşımıza karakol çıktı" dedi.

Ahmet Şık'ın avukatı Can Atalay ise, "Ahmet Şık'ın özgürlüğünü talep ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca savcı, Ahmet Şık'ın savunmasında kullandığı ifadeler için suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Gül: Tutuksuz yargılanmaları daha doğru olur

Öte yandan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet davasına ilişkin yaptığı açıklamada gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Gazetecilere konuşan Abdullah Gül, "Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Şık: Söylediklerim savunma değil ithamdır

Cumhuriyet çalışanları, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla yargılanıyor.

Aynı zamanda Basın Bayramı olan 24 Temmuz Pazartesi günü başlayan davada tutukluluğunun devamına karar verilen Ahmet Şık'ın yaptığı savunma en çok ses getiren konu olmuştu.

Şık, yaklaşık iki saat süren savunmasında, hükümet ve Fethullah Gülen yapılanması arasında yıllarca çıkar ilişkisinin devam ettiğini ifade etti ve "Söylediklerim savunma veya ifade değil, aksine ithamdır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.