Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar

Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bıçakçı ve Ovakent'in ardından Zeytinlik mahallesiyle devam etti.

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 11:39

Bağımsızlık Caddesi'nde ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla toplanan genci yaşlısı çok sayıda kişi fener alayı oluşturup, Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

Zeytinlik mahallesi sokaklarında meşalelerle gezen kalabalık, yol boyunca "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Vatan sana canım feda" sloganları atıp, hepbir ağızdan Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Bazı vatandaşlarda evlerinin pencerelerinden el sallayarak kalabalığa destek verdi. Yürüyüş Bağımsızlık Caddesi'ne dönülmesiyle son buldu. Burada fener alayına katılan çocuklarla birlikte 'Andımız" coşkulu bir şekilde okundu. Kutlamalar, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Yerel sanatçılardan Mehmet Yunus Tuyla gitarıyla, İbrahim Filizkıran'ın sahne almasıyla coşku daha da arttı. İkili, 'Yiğidim Aslanım', 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' isimli parçalar ile 'Gençlik Marşı'nı etkinliğe katılan kalabalıkla birlikte seslendirmesiyle kutmalamalar sona erdi.

Kutlamalar bugün Ödemiş Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve düzenlenecek kokteyle devam edecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.