Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta kutlandı

Selçuk’ta dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve şehitlik ziyaretiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında bugün Selçuk Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda kutlamalar yapıldı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 14:24

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda yapılan kutlamalarda ilk olarak Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Boyacı konuşmasında;  Bugün vatanımızın, milletimizin kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü kutluyoruz. Bugün yediden yetmişe bütün vatandaşlarımız yani cumhur bayramını kutlamaktadır. Çanakkale Destanı, sonrasında Kurtuluş Savaşı, TBMM’nin açılışı ve son nokta olarak da 29 Ekim 1923’te cumhuriyetimiz ilan edildi.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. Yaşını kutlarken; cumhuriyetimizin yıllar içerisinde getirdiği nimetleri, geçirdiğimiz güzel değişiklikleri tarih sayfalarında her zaman görüyoruz” dedi. Kaymakam Boyacı konuşmasının sonunda gençlere hitap ederek; gençlerin cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi. 

15 Temmuz şehitleri için fotoğraf sergisi

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardından kross yarışmasının son etabı da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda gerçekleşti. Kros yarışmasına katılan sporcular Ankara’dan gelen temsili bayrağı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya verdi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ayrıca resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi İzmir Yöresi Halk Oyunları bir kez daha ilgiyle izlendi. Selçuk’ta eğitim veren okulların öğrencilerinin de şiir okuduğu Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi kurumlar, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve okulların resmigeçit töreniyle son buldu. 

Katılımcılar daha sonra Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi’nde açılan 15 Temmuz Şehitleri anısına açılan fotoğraf sergisinin açılışına katıldılar. Selçuk’taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu akşam saat 20.00’de düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve 20.30’da İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Konseri ile sona erecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.