Dolar 32,5334
%0.26
Euro 34,7353
%0.04
Altın 2.489,160
%1.09
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanına hakaret davasında flaş karar

Cumhurbaşkanına hakaret davasında flaş karar

2013 yılında yaptığı sosyal paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ortaya çıkan ve yaklaşık 8 aydır o dönem Başbakan olarak görev yapmakta olan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçuyla yargılanan Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme ilk duruşmada Koyurga hakkında beraat kararı verdi. Karara ilişkin Egepostası’na konuşan Koyurga, görülen davanın şahsına yönelik değil CHP’ye yönelik bir dava olduğunu ifade etti ve “Bu, Dila Koyurga’ya değil, CHP’li Dila Koyurga’ya yapılan bir saldırıydı” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2021 - 12:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın 2013 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ortaya çıkmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 2020 Mayıs ayında, 7 yıl önce attığı tweetlerde Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Gençlik Örgütleri İzmir eski İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi 24 yaşındaki Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Paylaşımları yaptığı dönemde 18 yaşından küçük olan Koyurga, suç duyurusunun ardından gözaltına alınmış ve ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı.

Haziran ayında, Koyurga’nın yaptığı itiraz başvuruları sonuç vermiş ve Koyurga’nın ev hapsi de kaldırılmıştı. 

Yaklaşık 8 aydır süren dava, bugün sonuçlandı.

Dila Koyurga’nın sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımlara ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün İzmir 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, Koyurga hakkında ilk celsede beraat kararı verdi.

“KAMUOYU ÖNÜNE YEM OLARAK ATILDIM”

Karar sonrasında Egepostası’na konuşan Koyurga, görülen davanın şahsına yönelik değil CHP’ye yönelik bir dava olduğunu ifade etti. Hakkında yürütülen linç kampanyalarına da değinen Koyurga, adaletin bir kez daha bu tarz kampanyaları üstünde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Yaptığı  paylaşımla iktidar partisine mensup kişilerce hedef gösterildiğini ifade eden Koyurga, “İlk duruşmamız son duruşmamız oldu. Sabırla bekledik ve vicdanen de her zaman çok rahattık. Bu sonucun olması gerektiğinin farkındaydık. Linç girişiminden ötürü buralara gelen konu şu anda Türk yargısının uygun gördüğü şekilde bitti. Bu şekilde iktidar partisine mensup çok takipçili bazı önemli isimlerinin beni kamuoyunun önüne yem olarak atması nedeniyle buraya gelen süreç, Türk yargısının üzerinde olmadığını anlamış olduk diye düşünüyorum. Linç kampanyası beni manevi olarak etkiledi ama vicdani rahatlığım her zaman bunu üzerindeydi. Bu linç girişimi, konunun Twitter’da TT olması, birkaç saatte 180 bin tweet atılması ve bu tweetlerin yüksek takipçili kişiler tarafından atılması yani hedef gösterilmesi süreci bu noktaya getirdi. Davanın bu kadar uzamasının ve bu kadar geç bir tarihe verilmesinin nedeni de buydu. Kamuoyundaki bu baskı olmasaydı çok daha erken bitecekti belki de. Ama ilk duruşmamızda biz sonucumuzu aldık. Çünkü konu belliydi, sonuç belliydi, taraflar belliydi. Her şey ortadaydı. Gereken araştırmalar aylardır yapılıyordu. Bizim vicdan rahatlığımız da haklı çıkmış oldu. Yapılan bu linç girişimleri ve haksız eleştiriler de haksız baskılar da cevabını yargı tarafından almış oldu. Bundan sonra da bu konu üzerinden siyaset üreten kişi türk yargısının üzerinde olduğunu iddia eden kişi olacaktır” diye konuştu.

“AMAÇ PARTİYE SALDIRMAK”

Davanın, muhalefet olan kişileri hedef gösterme amacı düşündüğünü ifade eden Koyurga, “Bunlar tamamıyla baskı ve caydırma amacıyla yapılıyor. Benim davaya konu olan tweetlerin yedi yıl öncesine ait. Bu kadar önemli ise  bunlar neden o zaman öne çıkmadı. Bu, Dila Koyurga’ya değil, CHP’li Dila Koyurga’ya yapılan bir saldırıydı. Eğer ki ben CHP’de meclis üyesi olmasaydım belki bu konu dahi olmayacaktı. Burada amaç partiye saldırmak, gündem kapatmak, baskı uygulamak, caydırma politikası. Ama bunlar hiçbir zaman yerini bulmayacak. Biz de hiçbir zaman caymayacağız. Biz caysak da zaten adalet cevabını veriyor” dedi. 

"YARGI ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIM"

Süreçte kendisine ve ailesine hakaret edenlerle yargı önünde hesaplaşacağını vurgulayan Koyurga, "Elim güçlü olsun diye beraat kararını beklemiştim. Şimdi bana bu linci uygulayanlara tek tek dava açacağım. Bu süreçte bana ve aileme yönelik tüm o hakaret ve tehdit içeren, belaltı paylaşımlar ile asılsız haberleri yapanlara yargı önünde hesap soracağım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.