Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kınık'a üniversite için onayı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kınık'a üniversite için onayı verdi

Kınık'ta Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulması planlanan Kınık Sağlık Bilimleri Yüksekokulu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay verdi. Başkan Doğruer'den teşekkür

  • Ege Postası
  • 25.02.2020 - 10:05

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Kınık ziyareti sırasında verdiği üniversite sözü hayata gerçiyor. Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer tarfından bir süredir Kınık'a Üniversite kazandırma konusunda çalışmalar devam ediyordu. Bu çalışmalarda Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve Üniversite heyeti Kınık'a gelerek Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı Kınık Sağlık Meslek Yüksekokulu kurma için alternatif  yerler belirlemişti.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN ONAY 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kınık Belediyesi ziyareti sırasında Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'den bilgi aldıktan sonra Kınık'a Bakırçay Üniversitesi Kınık Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kurulmasına onay verdi.

KINIK BELEDİYE BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR 

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada, "Kınık'a açılacak olan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunda Optisyenlik, Ortez, Protez, Yaşlı BakımTeknikerliği, Podoloji gibi bölümler olacak. Kınık'ın yıllardır özlemi ve hayali olan Üniversite  kazandırmada emeği bulunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder Kınık Sağlık Bilimleri Yüksekokulunun Kınık'a ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Kınık'ta önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen kömür madeninin açılmasının ardından Bakırçay Ünivertsitesi'ne bağlı Maden Fakültesinin de açılmasıiçin fikir birliğine varıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.