Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç ülkeye Ermenistan tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç ülkeye Ermenistan tepkisi

Şırnak'taki AK Parti il kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara değindi. ABD, Rusya ve Fransa'dan oluşan MİNSK üçlüsüne tepki gösteren Erdoğan, "Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar" dedi. Cumhurbaşkanı Karadeniz'deki gaz rezervi için de "Elimizdeki veriler, keşfedecek çok daha zengin kaynaklar bulunduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 18.10.2020 - 16:35

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti ilk kongrelerimizin ilkini Şırnak'ta gerçekleştiriyoruz. Kervanımız 81 ilin tamamını dolaşacaktır. Biz de ülkemizin dört bir yanında teşkilat mensupları ve vatandaşlarımızla kucaklaşacağız.

Muhalefet milletimizden olabildiğince uzak duruyor. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmak kolay. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan siayset yapıyorum diyenler sufleyi sizden değil başka yerden alıyor. 

Yalan ile iftira ile dedikodu ile siyaset yapanların halktan uzak durmalarının nedeni çirkin üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmeleridir. Türkiye'nin yönetim sistemini tarihinde ilk defa demokratik yollardan değiştirirken milletimiz yanımızdaydı.

Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız. Ne deniyo? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. 

"TOPRAKLARINI KURTARMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORLAR"

Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Rabbim yardımcılar olsun. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar.

"ERMENİLER ATEŞKESİ BOZDU"

Bu gece ateşkes ilan edildi, Ermeniler yeniden bozdu. Tekrar saldırmaya başladılar. Batı ses çıkarıyor m? Türkiye ses çıkardığı zaman Türkiye durmuyor diyorlar. Biz hakkın yanında yer alacağız.

"DAHA ZENGİN KAYNAKLAR VAR"

Dün Karadeniz'de Fatih gemimizin bulduğu doğalgazın sondaj çalışmasındaydım. 405 milyar metreküp doğalgaz ülkemizin ihtiyacını yılkarca karşılayacak düzeydedir. Elimizdeki tüm veriler, önümüzde keşfedecek çok daha zengin kaynaklar bulunduğunu gösteriyor."

"SANDIK VE DEMOKRASİ DIŞINDA MEŞRUİYET ALANI YOK"

Cumhurbaşkanı şu sıralar ise kentteki toplu açılış törenine katıldı. Erdoğanın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

"İstismar siyasetiyle bir yere varılamayacağını gösterdiniz. Baskılara rağmen Şırnaklılar olarak terör örgütünün uzantılarına iradenizi çiğnetmediniz. Biz milletimize efendi olmak için değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık, insanları etnik kökenlerine dinlerine göre tasnif etmek yok. 

Türkiye'de sandık ve demokrasi dışında hiçbir meşruiyet alanı yoktur. Yurtdışı senaryolarla iktidara gelme senaryoları boşa çıkacaktır. Bunun için birlik olmamız gerekiyor. Kİmsenin aramıza nifak tohumları ekmesine müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimize yönelik saldırılara cevap vereceğiz. Birbirimize sahip çıkacağız. Rengini ecdadımızın kanından alan tek bayrak altında geleceğe yürüyeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.