Dolar 32,5133
%-0.1
Euro 34,7844
%-0.23
Altın 2.433,080
%0.12
Bist-100 9.730,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menemen seçimi açıklaması: 12 m? Peki o zaman 15- 15 nasıl oluyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menemen seçimi açıklaması: 12 m? Peki o zaman 15- 15 nasıl oluyor'

Menemen’de yenilenen kura çekimi sonrası Belediye Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan oldu. Belediye yönetiminin CHP'den AK Parti'ye geçmesiyle partide sevinç hakim oldu. Kura sonrası Menemen İlçe Başkanlığında tebrikleri kabul eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede Menemen’in AK Parti’ye geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, teşkilata Aydın Pehlivan’ı yalnız bırakmamaları talimatı verdi.Öte yandan Erdoğan'ın meclis dağılımının 18’e 12 olmasına rağmen seçim sonucunun nasıl 15-15 bittiğine ise şaşırdığı görüşmeye yansıyor.

  • Ege Postası
  • 14.01.2021 - 21:09

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt kura ile Başkan Vekili olmuştu. Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan'ın İzmir 2'nci İdare Mahkemesine giderek seçime itiraz etmişti. Mahkeme kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçiyle yürütmesini durdurmuş ve yenilenmesine karar vermişti.

Menemen Belediyesinde mahkeme kararı sonrası dün gerçekleşen kura çekimi sonucu AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan Başkan Vekili oldu.

CHP’nin 20 yıldan fazla süredir yönetimini elinde bulundurduğu Menemen Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesi CHP’de moralleri bozarken, AK Parti cephesinde sevinç yaşanıyor.

Öte yandan dün Menemen İlçe Başkanlığında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar partililerden gelen tebrikleri kabul ederken, bir de telefon sürprizi yaşandı.

Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Aydın Pehlivan’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Hamza Dağ ve teşkilata da Aydın Pehlivan’ı yalnız bırakmamaları konusunda talimat verdi.

Görüşmede Hamza Dağ süreçte yaşananları anlatırken, “En son vali yardımcısı görevlendirilmişti. Vali yardımcısı çekti kurayı…” dedi. Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediye başkan vekilliğine atanan meclis üyemizin Allah yardımcısı olsun.” dedi.

NE İŞLE UĞRAŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Pehlivan’ın ne işle uğraştığını sorması üzerine Hamza Dağ, “Güvenlik işleriyle uğraşıyor. Şirketi var Hedef güvenlik, iş adamı efendim. 45 yaşında.” diye yanıt verdi.

“GELECEK SEÇİMDE DAHA GÜÇLÜ”

Dağ’ın açıklaması sonrası Erdoğan, “Genç bir arkadaşımız. Bundan sonraki süreçte Menemen’de Aydın Bey’e başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. Rabbim mahcup etmesin. Yani biliyorsunuz CHP’yi suiistimaller, hırsızlık ve tacizler… Aydın Bey’in Menemen’de ilk işi sokağa çıkıp gelecek seçimde daha güçlü bir şekilde partimizi hazırlamalı ve daha güçlü destek almaya çalışmalı. Birlik ve beraberlik içinde olmalısınız.” diye konuştu.

Daha sonra meclisteki üye dağılımını soran Erdoğan’a, Hamza Dağ, “12 meclis üyesi bizde. 19 meclis üyesi karşı taraftaydı. Oylama 15-15 bitmişti. En son kuraya kalmıştı. Bizim AK Parti 10 MHP 2 efendim..” diye yanıt verdi.  

“15-15 NASIL OLUYOR'”

Erdoğan şaşırarak; “12 m? Peki o zaman 15- 15 nasıl oluyor'” diye tekrar Hamza Dağ’a bir soru yöneltti. Dağ ise “CHP içinde üç meclis üyesi bize oy verdi. Efendim” diye yanıt verdi.

AYDIN BEY’İN İŞİ ZOR AMA…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Destek geldi o zaman hayırlısı olsun. Bütün arkadaşlara, gerek partimizin bütün meclis üyelerine gerek MHP’li meclis üyelerine gerekse de diğer destek verenlere teşekkür ediyoruz. Aydın Bey’in işi zor ama ona göre koşturacaksınız, ona göre kucaklayıcı olacaksınız, eksikleri neyse yardımcı olacaksınız., gideceksiniz. Bütün arkadaşlara selamlar. Aydın Bey’e ve Menemen’e selamlar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.