Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuştu.

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 11:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye’den ülkemize Gaziantep Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik, bu işin burada noktalanması lazım ve bu sabah 04.00 itibariyle süreç başladı" dedi.

İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

15 Temmuz darbe girişim sonrasında şehitlerimizin sayısı dün itibarıyla 241 oldu. Tedavisi süren yaralılarımıza rabbimden acil şifalar diliyorum.

15 Temmuz’u Türkiye’nin kara günü yapmaya çalışanlar karşılarında bir ve beraber millet buldular. Üsküdar’da tankın üzerine çıkan spastik engelli bir kardeşimiz orada bulanan herkesin hayranlığını kazanmıştır.

Koltuk değnekleriyle, tekerlekli sandalyeleriyle, bastonlarıyla yollara düşen engellilerimizin gösterdiği yüreklilik her türlü takdirin üzerindedir. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımız sunuyorum.

Ne FETÖ ne PKK be DAİŞ ne DHKPC, hiçbir terör örgütünün onları destekleyen hiçbir gücün bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur.

Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye’den ülkemize Gaziantep Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik bu işi burada noktalanması lazım ve bu sabah 04.00 itibariyle süreç başladı.

Birileri meydan okudular. Suriye Türkiye için şöyle olacak böyle olacak. Buranda sesleniyorum: Siz ne olacağınızı hesabını yapın. Türkiye’ye tehdit oluşturacak kim olursa olsun bu millet ordusuyla polisiyle korucusuyla vardır ve var olacaktır. 

FAİZ İNDİRİMİ KARARI

Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler ardı ardına geliyor. Ama bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması, istihdamın artması, üretimin artması, rekabetin artması için inmesi lazım. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak.

'YARIN YARDIM İSTEMEYE YÜZLERİ OLMAYACAK'

Bugün bizi terör örgütlerine darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın yardım istemeye yüzleri olmayacaktır. Gaziantep’te 53 vatandaşımızı maalesef öldürdüler. Bunun faili kim olursa olsun bunlar lanetlidir. Bunlar dikiş tutturamayacaklar. Bedelini çok ağır ödeyecekler.

'RABBİM BUNLARIN BELASINI VERECEK'

12, 13, 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. O canım çocukları canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Rabbim bunların belasını verecek. Bunlar lanetlidir. Alnına kelimeyi tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelimeyi tevhit olmakla Müslüman olunmaz. Bunların İslam’la alakası yoktur.

Bunlar tam aksine İslam’ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda. Bunların pisliklerini biz temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir. Kökeni barış olan bir dine bu kadar çocuğun kadının öldürülmesine fırsat verenler iflah eder m? Bunun bedelini ağır ödeyecekler.

AVRUPA’YA 3 MİLYAR AVRO ELEŞTİRİSİ

Ne dediler bu kamplara gelen mültecilerle ilgili 3 milyar avro destek vereceğiz. Nerede… Bu yıl bitiyor. Nered? Yok… Bunlardan sadece nasihat alınır.
Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ondan sonra da diyorlar ki Erdoğan affedersiniz bizim sözlerimizi dinlemiyor.
Biraz daha ileri gidiyorlar açık konuşuyorum yalakalık yapmıyor. Bu milletin şanında bu yoktur.
Ben milletime ihanet edemem. Biz yeri gelir icabında kuru ekmek yeriz ama haysiyetimizden onurumuzdan taviz vermeyiz.

“TÜRKİYE, SURİYE’DE OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYECEKTİR”

Türkiye Suriye’de oynanan oyuna oldu-bittiye asla izin vermeyecektir. Gerekirse duruma bilfiil el koymakla birlikte Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta bu ülkenin halkı tarafından yönetilmesine yardımcı olmakta kararlıyız.
Bırakalım da buna Suriye halkı karar versin…
Bize vurdukça sanıyorlar ki biz geri adım atacağız. Onlar saldırdıkça biz daha da güçleniyoruz. Derici dabba ne yapar deriye vurdukça hem güçlenir hem güzelleşir bu da böyle.
15 Temmuz önceci FETÇ hakkında farklı yaklaşımlar vardı darbe girişimi ile birlikte bu farklılıklar ortaya çıktı. Darbe girişimi sonrası tüm bu farklılıklar ortadan kalktı.

“BIDEN’A ŞUNLARI SÖYLEYECEĞİM”

Şimdi ABD başkan yardımcısı burada. Bizim söyleyeceğimiz şudur. FETÖ’nün başı ülkenizde. Ve 1999’dan bu yana ülkenizde. Kendisine özel oturma izni vermişsiniz. Suçluların iadesi noktasında bir ülke eğer ülkenizdeki birini istiyorsa bize vermek zorundasınız.
9.madde bunu gerektiriyor. Bunu kendilerine tekrar bunu söyleyeceğiz.
Madem ki biz iki ortağız böyle birisini ülkenizde barındırmak ABD’ye bir şey kazandırmak kaybettirir. O halde bunu barındırmaktansa aramızdaki hukuku gözeterek bunu bize göndermeniz lazım.
Artık kimse Suriye meselesin Türkiye’nin iç işlerinden bağımsız şekilde düşünemez. En son İran’dan gelenlerle bunu görüştük. MİT müsteşarımı oraya gönderdim görüşmeler için. Orada da bir süreci başlattık.
Bütün bunları yaşamamızın asıl sebebi Suriye’dir. Terör örgütleri karşısında dimdik duran Türkiye, Suriye kaynaklı tehdidinde üstesinden gelecektir. 

KILIÇDAROĞLU’NUN 'ADLİ YIL' ELEŞTİRİSİNE İSİM VERMEDEN CEVAP

Burası milletin evi. Biz burayı yapma kararı verdiğimiz zaman dedik ki kamu kurum ve kuruluşları neden ciddi paralar vermek suretiyle oraları kiralasınlar. Burası aynı zamanda bir opera binası. Dedik ki, kamu kuruluşlarımızın toplantılarını burada yapsın. Ve onların da şanına yakışır şekilde burada yapsınlar.

Burası bizim 2030 kişilik. Ve sizlere de yakışan bir yer. Herkes burada bunu yapmalı. Açılışını şehit ve gazilerimizi anma töreniyle yapmıştık. Bugün ikincisini, sizlerle yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda adli yılı açmak suretiyle bunu devam ettireceğiz. Burasının kamunun önemli adreslerinden biri olmasının temenni ediyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.