Dolar 32,3403
%0.19
Euro 35,1052
%-0.22
Altın 2.239,570
%-0.18
Bist-100 8,89
%1.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı adayları MHP’de

Cumhur İttifakı adayları MHP’de

Cumhur İttifakı’nın 30 ilçe belediye başkan adayları MHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “31 Mart akşamı o zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak” dedi. Öte yandan Zeybekci, ‘İzmir’i dünyaya pazarlayacağız’ şeklindeki açıklamasının CHP tarafından eleştirilmesine sert tepki gösterdi. Zeybekci, yaptığı açıklamanın muhalefet temsilcileri tarafından çarpıtılmasının İzmir’e saygısızlık olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı adayları MHP’de

  • Ege Postası
  • 14.01.2019 - 16:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- MHP İl binası toplantı salonunda adaylar ve teşkilatla buluşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci,  adaylığının açıklandığı günden bugüne İzmirlilerden negatif bir tepki görmediğini kaydederek, MHP ile yakaladıkları sinerjinin sonuçlarını 31 Mart akşamı görmeyi dilediklerini söyledi.

BİR YERDEN BİLE NEGATİF BİRŞEY İLE KARŞILAŞMADIM

AK Parti Adayı Nihat Zeybekci, “Bugün şurada yürürken, İzmir’in o sıcaklığı, hoşgörüsü de etken, ama bir yerden bile negatif bir şey ile karşılaşmaz m? Karşılaşmadım” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İZMİR’E HAKSIZLIK, SAYGISIZLIK

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ‘İzmir’i dünyaya pazarlayacağız’ şeklindeki açıklamasının CHP tarafından eleştirilmesine sert tepki gösterdi. Zeybekci, yaptığı açıklamanın muhalefet temsilcileri tarafından çarpıtılmasının İzmir’e saygısızlık olduğunu söyledi.

İZMİR İLE İLGİLİ SEVDAN, HAYALİN, PROJEN NE'

Zeybekci, eleştirilere şu yanıtı verdi:

“Çok açık. İzmir’i dünyaya pazarlamak derken, bunu açıklamaya ihtiyaç hissetmek ayıp diye düşünüyorum. İnsanlara saygısızlık diye düşünüyorum. İzmir’e saygısızlık diye düşünüyorum. İzmir eğer yatırımcı çeken il olacaksa, ben İzmir’e il denmesine de karşıyım. İzmir bir bölgedir. İzmir bir hikayedir. Yatırımcılara en cazip ortamları sağlayacak olan İzmir. Sanayi, teknoloji, bilim, eğitim şehri İzmir. Turizm, sağlık, tarım şehri İzmir. Denizcilik ve balıkçılık şehri İzmir diye çıkacaksak bizim hedefimiz dünya. Bütün dünyaya hitap edeceğiz. Dünya platformunda yer almayacak bir İzmir’i konuşmak için burada değiliz. Hayalimiz de hedefimiz de kendi içine kapanmış kendi içinde dönen Anadolu’ya bile sırtı döndürülmeye çalışılan İzmir olmamalı. İzmir’in tüm özelliklerini bir araya getirmek ve dünyaya İzmir’i pazarlamak çok net bir cümledir diye düşünüyorum. Hayalimiz tüm ilçelerimizi dünyaya açmak, pazarlamak. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Çok samimi bir hedef çizdik. Bir yürüyüş yolu koymak, çarpıtılmaya çalışılırsa bunu İzmir’e saygısızlık ve haksızlık olarak görürüm. İzmir dünyaya hazırlanıyor. Çanakkale köprüsü, otoyolu, Çandarlı limanı ile bu coğrafyanın kilit noktası olacak İzmir. İzmir buna hazır m? Değil. Birlikte hazırlayacağız. Beraber yapacağız bunu. Bu AK Parti, MHP, CHP, HDP meselesi değil. Bu mesele bir İzmir meselesi. Bir İzmir hikayesi. İdeali. Bir İzmir kızıl elması. Bunun peşindeyiz biz. Maalesef yine beceriksizliklerin ve ufuksuzlukların ideolojik kılıfla örtülme girişimidir. Kimse kimseden daha milliyetçi değil. Senin İzmir ile ilgili sevdan, hayalin, projen n? Ne koyuyorsun ortay? Bunları konuşun. Bu tarz yaklaşımları İzmir’e haksızlık olarak görüyorum. En yumuşak tabiriyle ideolojik kılıf bulma, saygısızlık diye görüyorum.”

NE OLUR İZMİR’E SAHİP ÇIKIN DİYORLAR

Nihat Zeybekci, “Bu şehirde alnı açık, şöyle alımlı çalımlı yürüyecek ekip varsa o bu ekiptir. Ne olur İzmir’e sahip çıkın diyorlar” ifadelerini kullandı.

NE OLUR OYUNUZU İZMİR’E VERİN

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün de hazır bulunduğu buluşmada konuşan Nihat Zeybekci, “Ne olur oyunuzu İzmir’e verin. Oyunuzu kendinize verin, çocuklarınıza, yaşlılarınıza verin. İzmir’imizin geleceğine verin oyunuzu. Söylediğimiz budur. Bu birlikteliğin muhteşem sonuçlar alacağına inanıyorum. Girilmedik gönül, tutulmadık el bırakmayacağız” diye konuştu.

MEVZU BAHİS İZMİR İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

Zeybekci, “Bu seçimlerde bir artı bir eşit iki olmuyor. Bir artı bir eşittir üç dört oluyor. Oluşturulan o sinerji, beraberlik, oradaki anlam, mevzu se millet, vatan, bayrak ise gerisi teferruattır diyen o anlayışta İzmir ise gerisi teferruattır. İzmir’de yapılan anket çalışmaları ve bizim tespitlerimize göre, İzmirliler bugüne kadar çok yüksek oranda bir kere dahi AK Parti'ye oy vermiş. O oran inanılmaz bir rakam. Bu da bizimle beraber İzmir yolunda yürüyebilecek bir İzmirli demek oluyor. Ve bunu göreceğiz arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

İKİ PARTİNİN MECLİS ÜYELİKLERİNDE DE TEK LİSTE OLARAK GİRMESİNİ İSTİYORUM

AK Parti ve MHP ile belediye başkan adaylıkları noktasında yapılan işbirliğinin belediye meclis üyeliklerinde de olmasını dilediğini vurgulayan Nihat Zeybekci, “İki partinin bu şehirde belediye meclis üyeliklerinde de tek liste olarak girmesini istiyorum. Gönlüm bunu istiyor. Bunu da başardıktan sonra geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

O ZEYBEK KONAK MEYDANI’NDA OYNANACAK

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, MHP il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, “MHP İl Başkanımız ve ekibi, her ilçede MHP ilçe başkanlıklarına da uğruyoruz. Seçim ofislerimizle, ilçe ve il binamızla her yerde posterlerimiz, adaylarımız da olmak üzere posterlerimiz ortak olacak. Sahada olacağız hep beraber. İzmir hak ettiğini alacak. İzmir zeybeksiz olmaz temasını başkanımız (MHP İzmir İl Başkanını kast ediyor) sevmiş. 31 Mart akşamı o zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak. 1 Nisan sabahı Anadolu ecdad emaneti olan aynı coğrafya güneşin doğuşunu İzmir’den seyredecek” diye konuştu.

İZMİR’İN BUGÜNE KADARKİ PROBLEMLERİ AZALMADI, ARTTI

“Bugün hakikaten çok bereketli bir gün. İzmir’in birçok noktasında tamamını temsil eden vatandaşlarımızla bir araya gelme imkanımız oldu. Onlardan aldığımız enerji, dua ve motivasyonla, cesaretle farklı bir gün yaşıyoruz. ikinci defa buradayız. Şanslı bir adayım. İki il binam var. Altmış ilçe binam var. İki il başkanım ve 60 ilçe başkanım var. 30 tane de adayımızla inşallah İzmir’in bu dönem hak ettiğini alacak. İzmir Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyet yolculuğunda olması gereken yerde olacak. Beraber hep birlikte milletimizin teveccühüne talibiz” diye konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir şu anda, onlar yapamadı,- rencide etmek amacıyla söylemiyorum-siyaset kanalıyla demokrasinin enstrümanlarıyla bu şehre hizmet etmek için yola çıkan herkesten Allah razı olsun. Niyetlenenden de. Ama bir realite var. İzmir’in bugüne kadarki süreçte, problemleri azalmadı. Arttı. Çözümü kolaylaşmadı zorlaştı. Bunu sadece İzmirliler olarak hiçbir partiyle ilgili olmaksızın tespit etmek istiyorum. Bizim bu birlikteliğimiz İzmir birlikteliğinin en önemli timsalidir” değerlendirmesini yaptı.

VEYSEL ŞAHİN: BİR SİNERJİ YARATILDIĞINI GÖRÜYORUZ

Toplantıda konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Cumhur ittifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ikinci toplantısını İzmir il teşkilatımızda yapıyor. İlk toplantımızı AK Parti il teşkilatında yapmıştık. Aradan bir hafta geçti. Gayet iyi gidiyor. Bir sinerji yaratıldığını görüyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Allah hayırlısını versin. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Arkadaşlarımız gaylt özverili, birlikte hareket etme şuuruyla çalışmalarına devam ediyor” dedi.

AYDIN ŞENGÜL: 31 MART GECESİ EN GÜZEL MÜJDEYİ İZMİR’DEN VERECEĞİZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart akşamı en güzel müjdeyi İzmir’den vereceklerini kaydederek, “İkinci toplantımızı yapıyoruz. Adaylarımızı beraber açıklamıştık. 30 ilçe adayını belirlemiştik. İl başkanlığımızda otuz adayımızla birlikte bir toplantı yaptık. Stratejimizi belirledik. İzmir’de Türkiye’ye örnek bir çalışma başlattık. Ankara idik geçen hafta. Kampta da gündeme geldi. Buradaki çalışmamız diğer illere de örnek oluyor. Beş ilçe değil otuz ilçeniz var. Otuz tane belediye başkanımız var. Bizimde aynı şekilde otuz ilçemiz var. Kendi ilçe başkanlarımıza şu talimatı verdim; hepsi bizim adayımız. Beraberliğimiz tabana da yansıyacak. Türkiye’nin bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Halkımız bu süreçleri yakından takip ediyor. Yerel seçimin ötesinde bir seçim süreci yaşıyoruz. Yerli ve milli olarak tabanlarımıza da yansıyacağız. Bir, iri ve diri olacağız. İlimize hizmet etmek için yola çıktık. Beraber yürüyoruz. Başkan adayımız Zeybekci, tecrübesi, bilgisi ve birikimini inşallah iki teşkilatımızın il başkanlıklarımızın beraber çalışmasıyla 31 Mart gecesi en güzel müjdeyi İzmir’den vereceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.