Dolar 32,3376
%0.18
Euro 35,1975
%0.04
Altın 2.246,670
%0.14
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CS:GO ve Dota2 finalleri 88. İEF’de

CS:GO ve Dota2 finalleri 88. İEF’de

12 – 15 Eylül tarihleri arasında Kültürpark 4 No’lu Hol’de gerçekleşecek finallerde finalistler, özel olarak hazırlanacak alanda CS: GO ve Dota 2 oyunları için kıyasıya bir yarışa girecek. Final oyunların haricinde hol içinde çeşitli etkinlikler de gerçekleşecek. Espor final heyecanı İzmir'de yaşanacak

  • Ege Postası
  • 12.08.2019 - 10:29

6– 15 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Öncesinde ve sürdüğü günlerde kentte büyük bir hareket sağlayacak 88. İEF ile birlikte birçok ünlü isim de İzmir’de bulunacak. Çeşitli müzik türlerinde konserler, izleyiciyi büyüleyecek tiyatro oyunları, eğlenceli aktiviteleri ve dünyanın her noktasından gelen iş insanlarının ticari görüşmeleriyle yüzbinlerce kişiyi ağırlayacak İEF, dev bir oyun finaline de ev sahipliği yapacak. Tüm dünyada merakla takip edilen espor oyunlarının yer aldığı Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nın CS:GO ve Dota 2 finali, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleşecek. Final etkinliğinin biletlerine ilerleyen günlerde www.biletinial.com’dan ulaşılabilecek. 

İEF’de büyük buluşma 
Intel ESL Türkiye Şampiyonası yaz sezonu lig aşaması 13 Temmuz’da başladı. Dünya çapında oynanan CS:GO ile Dota 2 oyunları ile gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda buluşma noktası 88. İzmir Enternasyonal Fuarı olacak. 12 ile 15 Eylül tarihleri arasındaKültürpark 4 No’lu Hol’de gerçekleşecek finalde, oyun için özel bilgisayarlar ve izleme alanları kurulacak. Finalleri takip etmek isteyen ziyaretçiler de burada maçları takip edebilecek. 300’den fazla takım arasından lige kalmaya hak kazanan 8 takım, 7 haftalık lig aşamasında rekabet edecek. Intel ve ESL’in işbirliğiyle hayat bulan organizasyonda; Monster, Mercedes ile Teknosa’nın sponsor olduğu Türkiye Şampiyonası’nın haricinde aynı alanda topluluk turnuvaları, fenomen buluşmaları, marka stantları, VR deneyimi, cosplay şovları ile çeşitli aktiviteler gerçekleşecek. 4 günlük büyük heyecanın ardından ise şampiyonlar belli olacak. Geçtiğimiz yıllarda teknoloji temasına da büyük önem vererek son gelişmeleri ziyaretçilerine sunan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu etkinlikle teknoloji severleri bir araya getirmiş olacak.   


Espor nedir' 
Espor online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı. Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup, oyun oynayabildiği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanıyor. Diğer spor müsabakalarındaki gibi espor müsabakalarında da kişiler veya takımlar karşı karşıya geliyor ve çeşitli yeteneklerin konuştuğu, izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturuyor. Hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektiriyor. Günümüzde ulusal ve uluslararası birçok Espor turnuvası düzenleniyor. Bu turnuvalar oyunculara rekabet edecekleri profesyonel bir ortam sağlayarak elektronik spor ve sporcu kavramlarının gelişmesi, yaygınlaşmasına büyük katkı sağlıyor. Her geçen gün düzenlenen resmi ve özel turnuvaların sayısı artıyor.
Gerçekleşecek olan INTEL ESL Türkiye Şampiyonası hakkında konuşan, ESL Türkiye & MENA Bölgesi Müdürü Gökhan Kazar, “Intel’in katkılarıyla 3 senedir yaptığımız Türkiye Şampiyonası finalini bu sene espora büyük ilgi olduğunu bildiğimiz İzmir'deki izleyicilerle buluşturacağımız için çok mutluyuz” dedi.  

ESL Nedir' 
2000 yılında kurulan ESL, sektöre en popüler bilgisayar oyunlarının online ve offline turnuvalarını gerçekleştirmesinde liderlik ederek dünyanın en büyük espor şirketi haline gelmiştir. ESL One, Intel® Extreme Masters, ESL Pro League gibi global, stadyum etkinliklerinin yanı sıra Ulusal Şampiyonalar, amatör karşılaşmalar organize ederek esporcuların amatör aşamadan yıldızlaşarak dev sahnelerde boy göstermesini sağlamaktadır. Tüm dünyadaki ofisleri ile ESL esporların global ölçeğe taşınmasına liderlik etmektedir. ESL, önde gelen uluslararası dijital eğlence grubu olan MTG'nin bir parçasıdır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.