Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Corona virüse karşı etkili aşı bulunabilecek mi'

Corona virüse karşı etkili aşı bulunabilecek mi'

Corona virüs aşısı için çalışmalar hızla devam ediyor. Bazı uzmanlar aşının bulunacağı konusunda iyimser. Ancak DSÖ Başkanı dahil kimi uzmanlar ise pek umutlu değil.

  • Ege Postası
  • 04.08.2020 - 13:32

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında corona virüse karşı etkili bir ilacın belki de hiçbir zaman bulunamayacağını söyledi.

DSÖ Başkanı Tedros, dünya genelinde pek çok araştırmada klinik test aşamasına geçildiğini, insanları enfekte olmaktan koruyacak bir dizi aşı üretilmesini umduklarını, ancak bu aşıların corona virüse karşı sadece birkaç ay bağışıklık sağlama olasılığı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hâlâ en etkili korunma yönteminin maske takmak, el hijyeni ve sosyal mesafeye dikkat etmek olduğunu belirten Tedros, "Hükümetler ve insanlara mesajımız çok açık: Bu kurallara uyun. Maske takmak herkes için bir dayanışma sembolü haline gelmeli" dedi. DSÖ Başkanı, ayrıca "normalleşmeye giden yolun" uzun olacağını ifade etti.

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus

ALMANYA AŞI KONUSUNDA İYİMSER

DSÖ Başkanı'nın açıklamalarına karşılık aşı konusunda daha iyimser olan uzmanlar da var. Almanya'da aşıların lisanslandırılmasından sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) bu konuda olumlu açıklamalar yaptı.

PEI Başkanı Klaus Cichutek, Alman ZDF kanalına yaptığı bir açıklamada yakın zamanda bir aşı geliştirileceği konusunda iyimser olduklarını belirtti. Kliniklerden gelen araştırma sonuçlarına değinen Cichutek, ''Bazı aşıların corona virüse karşı gerçekten bağışıklık sergilediğini görüyoruz'' dedi.

SALGININ ÇIKIŞ NOKTASI VUHAN OLMAYABİLİR

Aşı geliştirme çalışmaları devam ederken uzmanlar, bir yandan da virüsün neden ve nasıl ortaya çıktığını araştırmaya devam ediyor.

Corona virüsün ilk görüldüğü Çin’in Vuhan kentine bir araştırma ekibi gönderen DSÖ, kentten gelen araştırma sonuçlarının değerlendirilmeye başlandığını belirtti.

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan, araştırmalarda bazı kör noktalar olduğuna dikkat çekerek "Vuhan yeni tip akciğer hastalığının ilk görüldüğü yer olabilir, ancak bu salgının başlangıç noktasının da burası olduğu anlamına gelmiyor" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.