Dolar 32,5217
%-0.08
Euro 34,7710
%-0.27
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.713,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çolakoğlu: İzmir serbest bölgeler şehri olmalı

Çolakoğlu: İzmir serbest bölgeler şehri olmalı

Kentin gelişimi için serbest bölgelerin yaygınlaşması gerektiğini söyleyen İzmir'in önde gelen iş insanlarından Kemal Çolakoğlu, İzmir'in serbest bölgeler şehri olmasıyla büyümesinin hızlanacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 12:44

Bugün İzmir'de iki serbest bölge olduğunu ve ESBAŞ'ın üçüncüsü için hazırlıklara başladığını hatırlatan Çolakoğlu, "Serbest bölgelerin İzmir'e yaptığı katkı ortadadır. Bugün Yalnızca Ege Serbest Bölge'nin yıllık ticaret hacmi 67 milyar dolar seviyesinde. İzmir EXPO 2020 adaylığını kaybetse de EXPO düzenlenecekmiş gibi o projeleri hayata geçirilseydi, bugün çok farklı bir noktada olacaktık. Ama yakınmak bizi bir yere getirmez. Zararın neresinden dönülse kardır mantığıyla hareket etmeli ve İzmir'i serbest bölgeler şehri yapmak için çalışmalara başlamalıyız. Yılardır ticaretin kalbi olan İzmir, artık serbest bölgeler şehri olmalı" dedi.

SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ VURGUSU

İzmir'in serbest bölgeler şehri olmasıyla ekonomide hareketlilik sağlanacağının altını çizen Çolakoğlu, "Yine EXPO 2020 ruhuna uygun olarakİnciraltı Sağlık Serbest Bölgesi'nin kente kazandırılması gerekiyor. Üç üniversitemizin teknoparkları da serbest teknopark bölgelerine dönüştürülmek üzere yeniden ele alınmalı. İhtiyaca uygun yeni ek serbest bölgeler açılması da kentin birincil önceliği olmalı. Bu projeler hayata geçerse, İzmir'i yeni baştan yaratmış oluruz. Kentin tamamını serbest bölge yapmak mümkün olmasa damümkün olduğu kadar fazla serbest bölgeye kavuşmak İzmir'i her açıdan öne çıkaran bir adım olacaktır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.