Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklarınızı spor yapmaya teşvik edin!

Çocuklarınızı spor yapmaya teşvik edin!

Çocuklarımız sporla, profesyonel anlamda sporla ne kadar ilgileniyorla? Sizce sporla profesyonel anlamda ilgilenen çocukların oranı Türkiye’de % ka? Ne yazık ki bu sorularının cevabı hayli üzücü.

  • Ege Postası
  • 24.07.2019 - 14:41

Binlerce hatta milyonlarca yapılan bilimsel araştırma ile sporun özellikle gelişme çağında olan çocuklar için ne kadar önemli olduğu her fırsatta ve her alanda vurgulanıyor, vurgulanmaya devam ediyor. Ancak ne yazık ki ebeveynler bu konuda oldukça duyarsız.  Özellikle günümüzde büyük bir sorun olan obezite ve hareketsiz yaşam daha yetişme çaığnda olan çocukların bile karşılaştığı bir sorun oluyor. Sadece teknolojik aletlerle hayatlarını sürdüren çocuklar hareketsiz bir yaşam biçimi daha büyüme dönemlerinde benimseyerek sağlıklız bir hayata adım atıyorlar. Burada en önemli sorumluluk ailelere düşüyor, çocuklarının iyi bir gelişme dönemi geçirip sağlıklı bireyler olmasını isteyen her aile çocuklarını bir spor ile tanıştırmalı. Peki ya hangi spo? Tabii ki basketbol. Çocukların gelişime büyük katkılar sağlayacak basketbol çocuklarınız için harika bir seçenek olacak!

Baketbolun Çocuklar Üzerindeki Sayısız Faydaları

Basketbol, ''kasları kuvvetlendiren, takım çalışmasını teşvik eden ve özgüvenini geliştiren tam vücut bir spordur. Basketbol sadece dinamik ve eğlenceli değil aynı zamanda fiziksel, bilişsel ve sosyal faydaları da olan harika bir takım sporudur. Çocuklar enerji doludur: sürekli hareket etmeleri, zıplamaları ve koşmaları gerekir. Basketbol, ''bu enerjiyi pozitif bir şekilde kanalize etmelerini ve kontrol etmelerini sağlayacaktır. Basketbol, ''çocukların denge ve koordinasyon geliştirmelerine yardımcı olur. Basketbol aynı anda birkaç farklı şeye dikkat etmeyi gerektirir. Yaptığınız şeye odaklanmaya ek olarak, diğer oyuncuları da sürekli izlemeniz gerekir. Bu spor özellikle el-göz ve üst gövde koordinasyonunu teşvik eder. Çeviklik ve refleksler. Hızlı ve dinamik bir spor olduğundan çocuklar, oyunu ve topun sürekli hareketini takip etmek için bu becerilere ihtiyaç duyarlar. Dayanıklılığı arttırır. Basketbolda durma yoktur. Top, kortun bir tarafından diğer tarafına hızla hareket eder ve çocuklar aynı hızla hareket eder. Bu, hem direnci hem de hızı geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, kalp ve damar sistemlerini, kemik ve kas gelişimini uyarır. Endorfinler basketbol ile serbest bırakılır. Bunlar “mutluluk hormonları” olarak adlandırılıyor. Bu nedenle, bu sporu yaptıktan sonra, oyuncular daha iyi bir ruh halindedir. Tabii ki basketbolun çocuklar için sağladığı faydalar bunlarla sınırlı değil. Gelelim basketbol için tercih edeceğiniz adrese. Tercih edebileceğiniz birçok basketbol okulu olmasına rağmen nitelikli ve yetkin bir seçim için tercih etmeniz gereken basketbol okulu .

Erman Kunter Akademi’de Basketbol Eğitimi Kusursuz

Erman Kunter Akademi basketbol okulları arasında çocukların en verimli eğitimi alacağı adreslerin başında gelen bir basketbol okuludur. Alanında uzman eğitmenleri, son teknoloji ekipmanları  ve profesyonel eğitimleri ile belki de çocuklarınız geleceğin basketbol yıldızı olmak için ilk adımı bu akademide atacak. Siz de profesyonel bir basketbol okulu olan Erman Kunter Akademi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.