Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar hayallerini çizdi

Çocuklar hayallerini çizdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde iki farklı etkinlikte bir araya gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin yaptığı etkinlikte çocuklar kendi kentlerini oluştururken; özel eğitim gereksinimi duyan çocuklar ve yaşıtları temel motor becerilerini geliştiren etkinlikler yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.04.2019 - 10:52

İzmir Serbest Mimarlar Derneği tarafından İEÜ ev sahipliğinde düzenlenen 'çocuk mimar' etkinliğine katılan çocuklar, hayallerindeki ev, okul, hastane gibi mekânları resmetti. Seçilen resimler İEÜ'lü genç mimarlar tarafından dijital ortamda projelendirildi. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Hüseyin Egeli, ilköğretimde eğitim gören öğrencilerin yer aldığı 'Mimar Çocuk - Gelecek Bugünden Yaratılır' başlıklı etkinlikle çocuklarda kent ve tasarım bilincini oluşturmayı ve onların ileride daha yaşanılır kentlerin oluşumunda rol almalarını hedeflediklerini söyledi. Egeli, "Çocuklarımızdan hayallerindeki ev, okul ve hastane gibi mekânları resmetmelerini istedik. Ortaya çok güzel resimler çıktı. Hayal güçleri bizleri çok etkiledi. Mimarlık öğrencilerimizle bu resimleri dijital ortamda projelendirdik. Çocuklarımız, bugünkü tasarımcı nesille de iletişim kurdu. Onların hayallerine ortak olduk" dedi.

'ÖNYARGILAR BİRLİKTE YOK OLUYOR'

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Özel Olimpiyatlar Türkiye ile birlikte düzenlediği, özel eğitim gereksinimi olan ve olmayan çocukların buluştuğu projede ise konuşma, dengede durma, zıplama, atlama, hedefe top atma gibi etkinlikleri birlikte yapan 18 çocuk, madalyalarını aldı. İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, "Özel Olimpiyatlar Türkiye ile yaptığımız protokol doğrultusunda 9 otizmli ve 9 normal gelişim gösteren çocuğumuzla temel motor becerilerini geliştirmeye yönelik eğitici ve oyun odaklı etkinlikler yaptık. Projenin sonunda öğrencilerimiz madalya ile ödüllendirilirken, her yıl geleneksel olarak yaptığımız çocuk şenliğinde de Çocuk Gelişim Programı öğrencilerimizin materyal tasarımı dersinde tasarladıkları eğitici oyuncak, kitap, kostümlerle oyunlar oynandı. Bu özel programda, çocuklarımızın toplumda bir arada yer alabilme becerilerini gelişmesini hedefledik. İzmir Otizm Orkestrası ve Korusu (İZOT) da mini bir konser verdi" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.