Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar bu köye bayılacak!

Çocuklar bu köye bayılacak!

85. İEF’de İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN anaokulları tarafından oluşturulan “Çocuk Köyü”ndeki çocuklar, aileleri fuarı gezerken harika vakit geçiriyor. Resim, müzik, heykel, spor aktiviteleri, fen ve matematik etkinliklerinin yer aldığı köyde,  4-7 yaş grubu çocuklar ağırlanıyor. Anne-babalar Fuar’ı gezerken, çocukları hem eğleniyor, hem öğreniyor

  • Ege Postası
  • 28.08.2016 - 10:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN anaokulları bu yıl “Hem eğlen, hem öğren” temasıyla  85. Enternasyonel Fuarı’nda okul öncesi çocuklarla buluşuyor. Fuar Göl Gazinosu yanında çim alanda oluşturulan “Çocuk Köyü”nde 4 – 7 yaş arası çocukların gelişimini destekleyici 9 adet öğrenme istasyonu bulunuyor. Aileler fuarı gezerken, çocuklar da İZELMAN anaokullarında görevli profesyonel eğitimciler eşliğinde 18.00 ile 23.00 saatleri arasında öğrenerek, eğlenerek güzel vakit geçiriyor.

Harika etkinlikler

Müzik İstasyonu’nda kaşık, tencere ve tencere kapağı ile özgün müzik çalışmasına katılan o çocuklar, Sanat İstasyonu’nda origami, katlama, baskı yapıyor, Fen İstasyonu’nda da ise araştırmacı yönünü destekleyen deneylere katılıyor. Kolaj Etkinlik İstasyonu’nda gazete, dergi, kumaş, keçeden özgün kompozisyon yaparken, Matematik İstasyonu’nda sıralama, grafik çizme, ölçe ve kıyaslama gibi konular ile problem çözme yeteneğini geliştiriyor. Heykel İstasyonu’nda tuz seramiği, oyun hamurları, kil ve tellerle hayallerindeki heykelleri oluşturan çocuklar, Spor İstasyonu’nda spor yapıp Serbest Zaman Etkinlik İstasyonu’nda tişört boyama ve özgün resim faaliyetlerine katılıyor; Drama İstasyonu’nda ise hayal gücünü geliştiriyor.

Kaybolan çocuklar travma yaşamıyor

İZELMAN Çocuk Köyü’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Eğitim Merkezi işbirliği ile “Kaynaştırmalı Eğitim Modeli” uygulanıyor. Böylelikle engelli çocukların da anaokulu deneyimi yaşaması sağlanıyor. “Çocuk Köyü” fuar içinde kaybolan çocuklara da ev sahipliği yapıyor. Çocuklar yaşıtları ile bir araya gelerek aileleri bulunana kadar etkinliklere katılıyor ve böylelikle travma yaşamaları önlenmiş oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.