Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çizgilerle 'engelsiz' mesajlar

Çizgilerle 'engelsiz' mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği "Engelleri Kaldıralım" konulu karikatür yarışmasına 334 eser katıldı. Jürinin seçim yapmakta zorlandığı karikatürler, farkındalık konusunda herkese önemli mesajlar verdi. Jüri seçim yapmakta zorlandı

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 09:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Engelsizmir 2018 Uluslararası Kongresi" kapsamında bu yıl 3. kez düzenlenen "Engelleri Kaldıralım" konulu karikatür yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından 182 karikatür sanatçısı katıldı. 334 eserin değerlendirildiği yarışmada ilk 3’e girenler ve mansiyon ödüllerinin sahipleri belli oldu. Jüri üyeleri, farkındalık yaratan bu etkinliğin tüm Türkiye'ye örnek olmasını diledi.

Birincilik ödülünü Antalya’dan Kürşat Zaman, ikincilik ödülünü İzmir’den Tufan Selçuk, üçüncülük ödülünü ise Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu aldı. Kocaeli’den Meltem Sönmez, Edremit’ten Önder Önerbay ve Çorum’dan Erdoğan Oruç mansiyon ödülüne layık görüldü. Gençler kategorisinde birincilik ödülünü İstanbul’dan Aylin Işın kazanırken, ikincilik ödülünü İzmir’den Deva Gayretli aldı. Birinciliğin 8 bin, ikinciliğin 5 bin ve üçüncülüğün 3 bin lira ile ödüllendirildiği yarışmada, Gençler kategorisinde derece alanlar da bin lira değerinde para ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın Seçici Kurul üyeleri, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan, Karikatürist - Yazar Ahmet Önel, Karikatürist Mustafa Yıldız ve Karikatürist Sadık Pala’dan oluştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak bu yıl 3. kez düzenlenecek “Engelsizmir 2018 Uluslararası Kongresi"nde ana tema "Üretim Modelleri ve İstihdam” olacak. Kongre 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.