Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıtak’tan Başkan Karakayalı’ya rest: Tehdit etmek kimsenin haddi değildir

Çıtak’tan Başkan Karakayalı’ya rest: Tehdit etmek kimsenin haddi değildir

Ulucak Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi Muhtarı Muhammed Çıtak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın Ulucak’ta yaptığı toplantıda kendisi hakkında yaptığı eleştirilere cevap verdi. Çıtak “Herhalde yine krallığını hatırladı. Ulucak’ta Ulucaklı’nın öz evladını tehdit etmek kimsenin haddi değildir” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2020 - 09:54

EGEPOSTASI- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, dün düzenlediği basın toplantısında isim vermeden Ulucak Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi Muhtarı Muhammed Çıtak’ı eleştirmişti.

Başkan Karakayalı, Çıtak’ın belediye başkanını tanımadan kendi başına hareket etmesi ve her şeyi tek başına yapıyormuş gibi göstermesini eleştirip “Beyefendi kendini Kemalpaşa Belediye Başkanı ilan edecek nerdeyse. Ayıptır, ayıp. Ben buradan bu muhtarı ikaz ediyorum haddini aşma" ifadelerini kullanmıştı.

Muhammed Çıtak’tan Başkan Karakayalı’ya yanıt gecikmedi. Çıtak, seçilmiş bir muhtar olarka tek amaıcnın halka hizmet etmek olduğunun altını çizerken Başkan Karakayalı’nın belediye başkanı olarak görevlerini yerine getirmediğini ifade etti.

Karakayalı’nın kendisini toplantıları katılmamakla eleştirdiği sözlere yanıt Çıtak, “Bugün mahallemize gelerek hakkımda açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı şahsıma nezaketsiz ifadelerle hakaret etmesi Sayın Karakayalı’nın seviyesini göstermesi açısından son derece üzücü ve düşündürücüdür. Milletin oylarıyla seçilerek 18 aydır şerefle yürütmüş olduğum muhtarlık görevini Sadece Ulucak halkına hizmet etmek için kullandım, göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar gece gündüz çalıştım. Ulucak halkı için yaptıklarımız ortadadır, buna karşı Sayın Karakayalı’nın hakkımızdaki iftira, hakaret ve tehditlerini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Toplantılara katılmadığımı iddia eden Belediye Başkanının toplantılara davet edilmediğimden ve telefonlarımın cevapsız bırakıldığından haberin olmaması ekibiyle arasındaki iletişim eksikliğini de bir kez daha ortaya sermektedir. 18 aydır davet edildiğim toplantılara katılmış Ulucak’ımızın sorunları ve yapılması gerekenler hakkında konuşmuş birisi olarak Belediye Başkanını ekibinden iyi bilgi almaya davet ediyorum” diye konuştu.

“YİNE KRALLIĞINI HATIRLADI”

Başkan Karakayalı’ya geçmişteki konuşmalarıyla cevap veren Muhtar Çıtak, “‘Haddini bil, haddini aşma’ ve dahası gibi çirkin tehdit ve sözlerinin yerine seçildiğinden beri gelmediği 25 yaşındaki mahalle muhtarının yanına gelerek temsil ettiği makama yakışır şekilde bir defa derdimizi sorup seçilmiş muhtarı dikkate alsaydı dışarıdan bir otobüs dolusu insan getirerek Ulucak’ın belediye binasında basın açıklaması yapmak zorunda kalmazdı. Geçmiş dönemlerde de Sayın Belediye Başkanı Ulucak Belediyesi’nde Ulucaklı belediye çalışanlarına ‘Burada beş sene kral benim, başınızı kopararım’ gibi ifadeler kullanmıştı. Herhalde yine krallığını hatırladı ama unutmasın ki o gün Ulucak halkı kendi başını koparttırmadığı gibi bugün de omuzlarına muhtarlık gibi hizmet makamı olan bir görevi vererek sahip çıktıkları öz evlatlarının başının kopartılmasına asla göz yummayacaklardır. Hele hele Ulucak’ta Ulucaklı’nın öz evladını tehdit etmek kimsenin haddi değildir.  Sayın Başkanı haddini bilmeye davet ediyorum. Şunu kendisine sormak isterim bu hizmetler Sayın Karakayalı’nın gayreti ile bir anda oluyorsa bundan önceki başkanlığı döneminde neden yapmad? ESHOT duraklarını 2014 seçiminden bir kaç gün önce koyup seçimden sonra kaldırtırken mahcup olmayanlar mahallesinin sorunları için çabalayan evlatları yaşında ki genç bir muhtardan mahcup olmasını bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

“KARAKAYALI GAYRETLERİ YOK SAYMIŞTIR”

Karakayalı’nın doğalgaz ile ilgii  sözlerine de yanıt veren Çıtak, “İZMİRGAZ, Kemalpaşa Belediyesine ya da Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kurum değildir. Doğalgazın Ulucak’a gelmesinde iktidar partisi de katkı sağlamıştır. İZMİRGAZ yerel iktidara değil merkezi hükümete bağlıdır. Muhtar olarak hiçbir zaman için siyasi ayrım yapmadım mahallemize getireceğimiz hizmeti kimden gelirse gelsin, kapısının önünden ayrılmayıp gece gündüz gayret ederek projelerin peşinde koşup takipçisi oldum. Her muhtarın mahallesine hizmet getirmek için ilgili kurumlarda işlerini takip ettiği gibi ben de gerek İZMİRGAZ gerek ESHOT gerekse hangi kurumdan hizmet gelecekse o kurumda projelerin takipçisi oldum. Karakayalı bu üslubuyla Kemalpaşa’mızdaki tüm muhtarların yaptığı hizmetleri gayreti yok saymıştır. Sayın Karakayalı’nın yaptığı şey muhtar kardeşlerimizin gayretleriyle kurumları harekete geçirerek mahallelerimize kazandırdığımız projeleri iş ciddiyete binince sahip çıkmaktan ibarettir. Beni yapılan projeleri sahiplenmekle suçluyor kendisine soruyorum doğalgaz bir merkezi hükümet yatırımıydı ve önceki belediye başkanlığı döneminde başlayan bir süreçti neden Ulucak’ın her girişine doğalgazı getirdik diye pankart ast? Biz bugüne kadar çıkıp bu hükümet projesidir belediye ile alakası yoktur niye bunu yazıyorsunuz dedik m? Demedik, demekte yanlıştır proje kimden gelirse gelsin yeter ki Ulucak’a hizmet gelsin anlayışıyla Rıdvan Başkana destek verdik. Ama Karakayalı Ulucak’ın genç evladı ve seçilmiş muhtarı olarak peşinde koşturduğumuz projeler gerçeğe döndüğünde bunun heyecanını, bunun mutluluğunu yaşamamız dahi Sayın Karakayalı tarafından çok görülmüştür. Bunu da Ulucak halkının ibretle izlediğine tüm kalbimle inanıyorum. Ulucaklı hemşerilerime soruyorum. Yolların asfaltlanacağını halkına söyleyen bilgilendiren muhtarın halkla konuşmasını bile engellemeye çalışmak hangi akıl mantığa sığa? Sayın Başkanın istediği gibi değil, beni bizi bu makama layık gören, oylarıyla getiren vatandaşımızın istediği gibi muhtar olmaya bundan sonra da devam edeceğim” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.