Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray hem hatırlattı hem uyardı

Çıray hem hatırlattı hem uyardı

8 Eylül'de yapılan PM'de konuşan CHP İzmir Mv. ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun, CHP'nin kuruluşunun yıldönümü olduğunu hatırlatarak, AKP için olayların yıldönümlerini hatırlamak onların hakiki anlamlarını ve önemlerini hatırlamak değildir, iddiasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 14:25
8 Eylül'de yapılan PM'de konuşan CHP İzmir Mv. ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun, CHP'nin kuruluşunun yıldönümü olduğunu hatırlatarak, AKP için olayların yıldönümlerini hatırlamak onların hakiki  anlamlarını ve önemlerini hatırlamak değildir iddiasıyla başlayan konuşmasına AKP'nin yeni bir resmi tarih yazarak gelecek nesillere zaferlerimizi yenilgi olarak anlatacağını ifade eden Çiray sözlerine şöyle devam etti:"Müslüman din kardeşlerime sesleniyorum; Felsefeyi ilahiyat eğitiminden çıkaranlar, Diyaneti bir iktidar şebekesine dönüştürmek isteyenler bu din dışı tutumları ile bizi Vahhabileştirmeye çalışıyorlar.

AKP çekirdek kadrosunun başlangıçtan beri hedeflerinin cumhuriyetin kurucu ruhu ve değerlerini yok etmek olduğunu ifade eden Çıray bunu başaramayacaklarına olan inancını şöyle açıkladı:

"İnancımı güçlendiren bir şey var: Bu da İzmir ve İzmir’in temsil ettiği 9 Eylül ruhuna sahip çıkan milyonlarca vatandaşlarımızdır. İzmirliler 9 Eylül’de kurtuluşun ve özgürlüğün yolunu açanları asla unutmadı. Bu duyguyu nesilden nesile aktarmakla kalmadı,yurdumuzun herhangi bir yerinden gelip İzmirli olan her yurttaşımızın genlerine işledi.İzmir Atatürk’ün medeniyet yönünü işaret ettiğini bütün ruhu ve aklıyla kavradı. Kavradıklarını da başta kadınları olmak üzere büyük bir özgürlük aşkıyla hayat tarzında somutlaştırdı."

"İzmir Medeniyeti bir kardeşlik projesinin temelidir”

Çıray konuşmasına yepyeni bir kavram ve tarifle tamamladı: "İzmirliler benim 'İzmir medeniyeti' diye adlandırdığım bir hayat tarzı oluşturdular. 'İzmir medeniyeti' evrensel medeniyetin yüksek değerlerinin İzmir’e özgü bir hayat tarzıyla somutlaşmasından başka bir şey değil. 'İzmir medeniyeti' aynı zamanda Batıdan Doğuya bir büyük kardeşlik projesinin temelidir. Bu projeyi hayata geçirecek bilgi ve birikim CHP kadroları içinde vardır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.