Dolar 32,3316
%0.16
Euro 35,1655
%-0.05
Altın 2.243,490
%0
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: Gönülleri asla kapatamayacaksınız

Çıray: Gönülleri asla kapatamayacaksınız

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i konuk edecek Halk Arenası programına Sultanahmet Meydanının kapatılmasını ağır bir dille eleştirdi. İYİ Partili Çıray'dan meydan tepkisi

  • Ege Postası
  • 17.06.2018 - 13:22

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, yaptığı yazılı açıklamada  24 Haziran 2018 Milletvekili Genel seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nin, medya özgürlüğünden seçim güvenliğine kadar bir seçimin meşruiyetini belirleyen kriterler bakımından demokrasi tarihimizin en hakkaniyetsiz ve gayrı-adil koşullarda yapılan seçimleri olarak tarihe geçeceğini belirtti.

"Müstakbel Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in Türk medyasının en önde gelen duayen gazetecilerinden çok değerli  Uğur Dündar’ın vatandaşlarımızı cumhurbaşkanı adaylarını daha iyi tanımalarını ve tercihlerini daha sağlıklı yapmalarını sağlayacak Halk Arenası programının Sultanahmet Meydanında yapılmasının Fatih İlçe Seçim Kurulu tarafından resen engellenmiş olması doğrudan doğruya yürürlükte olan tek adam devletinin bir sonucudur. Seçimlerin haksız rekabet şartlarında yapılarak, pozisyon itibarıyla aslında adaylardan bir aday olan mevcut  Cumhurbaşkanını avantajlı kılmaya yöneliktir" diyen Çıray, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“MEDYAYA AMBARGO EMRİ VERİLDİ”

Bu nedenle İYİ Parti'yi yok farz ederek ve muhatap almayarak medyaya ambargo emri vererek bize her türlü engeli çıkartıyorlar.

Medyanın neredeyse tamamen saray hegemonyası altına girdiği vasatta bağımsızlığı ve özgürlüğü ile kendi fonksiyonlarını onurla icra etmeye çalışan gerçek gazetecilere ve yayın kuruluşlarına bir tür gözdağı vermektir. Ancak zulümde yolun sonuna gelinmiştir.

24 Haziran akşamı gece yarısına doğru bunu Milletçe göreceğiz. Baskının aleti olan kurumlar da, zincirlenmiş medyanın büyük bölümü de o gece özgürlüğün şafağını yaşayacaklar. Böylece 8 Temmuz Cumhurbaşkanı seçimi sürecinin çok farklı koşullarda icra edilmesini sağlayacak.

Bakınız buradan iktidara sesleniyorum iktidar gücünüzle meydanları kapatabilir bize medya ambargosu uygulayabilir her türlü engellemeyi yapabilirsiniz; Ancak milletimizin gönüllerini asla kapatamayacaksınız.

Bu vesiyle tüm vatandaşlarımızı 17 Haziran 2018 Uğur Dündar’ın yöneteceği Halk Arenası programında müstakbel cumhurbaşkanımız Meral Akşener’i izlemek için ekran başına davet ediyorum.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.