Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray Egepostası'na konuştu: İstifasının nedenlerini anlattı

Çıray Egepostası'na konuştu: İstifasının nedenlerini anlattı

CHP'den süpriz şekilde istifa ederek Meral Akşener'in kurduğu yeni partiye geçen İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Eleştiri yapanları saygıyla karşılıyorum. Siyaseten bir ikbal bekleseydim, yeni kurulan bir partide, meşakkatli bir yola çıkmazdım” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2017 - 10:39

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilerek İzmir'de iki dönem milletvekilliği yapan Aytun Çıray, dün sürpriz bir kararla partisinden istifa ederek Meral Akşener tarafından kurulan yeni partiye geçeceğini açıkladı. Dün siyasi gündemi alt üst eden kararını önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ve ardından yazılı açıklamada bulunan Çıray Egepostası'na konuştu.

Partiden istifa ederek geçiş sürecinde niyetinin zaman içinde anlaşılacağını belirten Çıray, “Zaman içinde benim hangi niyetle geçtiğimi, bir siyasi alternatif ortaya konması için geçtiğimi görecekler” dedi.

"TIKANMIŞ YOLU AŞMAK İÇİN KARAR VERDİM"

Geçişiyle ilgili dün CHP'li milletvekilleri ve parti tabanından gelen eleştirileri saygıyla karşıladığını ancak bu davranışıyla siyasette tıkanmış bir yolun aşılması için çalışmalarının süreceğini söyleyen Çıray “Eleştiri yapanları saygıyla karşılıyorum. Ama Türkiye'de siyasi tablo tıkanmıştı. MHP yönetimi bir iktidar partisinin ortağı gibi. Merkez sağ siyasetinde uzun yıllardır bir boşluk var. Bu yeni dönemde bütün siyasi yelpazede olan ve daha merkezde bir parti ihtiyacı doğdu. Ona katkıda bulunmak istedim” diye konuştu.

“İKBAL BEKLESEM BÖYLE DAVRANMAZDIM”

Geçişinde siyasi bir amacı olmadığını söyleyen ve bu konuda gelen eleştirileri değerlendiren Çıray “Eğer siyaseten farklı bir ikbal ve istikbal bekleseydim böyle davranmazdım. Tam aksine rahat bir ortamdan, tarihi bir partiden ayrılarak yeni kurulmakta olan bir parti için meşaketli bir yola çıktım. En sert eleştiren dostlarımın dahi zaman içinde bu gerçeği göreceğini düşünüyorum. Ayrıca bu parti muhalefet yapmak için kurulan bir parti olsa da FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadelede birlik ve beraberlik içinde davranacaktır. Hatta bu mücadele de hükümete uyarıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“DETAYLI GEREKÇELENDİRDİM”

Dün öğleden sonra Genel Merkez'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ile yaptığı özel bir görüşmede konuyu ayrıntılarıyla gerekçelendirdiğini söyleyen Çıray kendisine yönelik yeni kurulan partiden herhangi bir özel görüşme girişimi olmadığını vurgulayarak “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bir beyefendi insandır. Bu işi detaylı olarak gerekçelendirdim kendisine. Vereceğim karara saygı duyacağını söyledi. Geçiş tamamen şahsi fikrimdi. Bu konuda bana özel bir görüşme talebi, girişim olmadı. Ben demokrasimizin daha derinleşmesi için böyle bir destek vermeyi uygun gördüm” şeklinde konuştu.

CHP'DEN BAŞKA GEÇİŞLER OLACAK MI'

Kendisiyle beraber yeni partiye geçecek CHP'li başka isimler olabileceği yönünde iddialara da açıklık getiren Çıray, CHP'lilerden gelen “Milletvekili olamayacaktı, bu nedenle geçti hedefi İzmir Büyükşehir BelediyesiBaşkanlığı” eleştirilerini de yanıtladı. Çıray “Sizinle birlikte kimse geçecek mi sorusuna, “Samimeyetle söylüyorum hiç bir bilgim yok. Bu konuyla ilgili herhangi bir milletvekili arkadaşımla konuşmayı ahlaki bulmam” yanıtı verirken, Büyükşehir belediye Başkanlığı hedefi olduğu iddialarına ise “Ne milletvekillilği ne de büyükşehir belediye başkanlığı için, ne kendim düşündüm ne de kimseyle konuştum. Bu işi mevki makam için değil biraz önce ifade ettiğim gibi demokrasimizin seçeneklerini çoğaltmak için yapıyorum” şeklinde yanıtladı.

PROFİLİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

Öte yandan Çıray'ın, Twitter profilindeki "CHP İzmir Milletvekili" ibaresini henüz değiştirmediği görüldü. 

Ve Çıray istifa etti CHP'de Çıray depremi; Örgüt ne tepki verdi!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.