Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan YSK'nın kararı için şok FETÖ iddiası!

Çıray'dan YSK'nın kararı için şok FETÖ iddiası!

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz Fetö darbesini Araştırma Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, “YSK’nın  mühürsüz oy zarflarının ve oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin kararının bir FETÖ operasyonunun adeta bütün özelliklerini taşıyor “ dedi.Kaynak: Çıray'dan Şok İddia: YSK'nın Kararı FETÖ'den S Çıray'dan YSK'nın kararı için

  • Ege Postası
  • 19.04.2017 - 11:43

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 16 Nisan referandum seçimlerinin ardından YSK’nın aldığı ‘mühürsüz oy zarflarının ve oy pusulalarının geçerli sayılması” kararı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çıray, yaptığı açıklamada “mühürsüz zarflar tipik bir FETÖ kumpas senaryosuna benziyor” dedi.

Çıray açıklamasında şunları söyledi: “YSK’nın 15 temmuz sonrasında adalet kurumunda yaşanan  FETÖ’cü  temizliğinin neredeyse tamamen dışında bırakıldı. FETÖ Darbe Kalkışmasını Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarının iktidar tarafından son verildi. Bu tesadüf değildir. Türk Milletine çok ağır bedeller ödeten özel olarak planlanmış bir sürecin stratejik bir parçasıdır.

Pazar günü açıkça kanunu çiğneyen, hatta kendini Meclis’in yerine ikâme eden YSK’ya bu kurguda stratejik müdahale görevi verildiği görülüyor. YSK Başkanı Sadi Güven’in şüpheli FETÖ’cü geçmişine rağmen konumunu korumuş olması bu kurgudaki hayati rolü çerçevesinde açıklanabilir.

YSK Başkanı Sadi Güven’in referandum günü tam oy sayımı başlamak üzereyken yaptığı kanuna aykırı açıklamanın sonuç ne çıkarsa çıksın, sarayın çıkarlarına uygun bir şekilde sonuçlandırılması amacına yöneliktir. Bu aynı zamanda “Tövbe eden FETÖ'cülere bir fırsat verilsin,” diyen Hayrettin Karaman’ın sözleri ile birleştirildiğinde saray-FETÖ arasında yeni bir uzlaşmaya gidilmesi yönünde bir planın da ayak sesleri olabilir. YSK’nın bugün açıklayacağı kararın da bu doğrultudaki adımlara katkıda bulunacaktır”

Çıray açıklamasını şu tespitlerle noktaladı: “YSK’nın referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın, onun sarayın çıkarlarına uygun şekilde yorumlanmasına imkan verecek sözkonusu kararından sonra hıyanet şebekesinin başta FETÖ’nün kendisi olmak üzere çekirdek kadrosu dışındaki geniş unsurlarıyla yeni bir anlaşma döneminin başlaması sürpriz sayılmamalıdır. Saray, kendisine kayıtsız şartsız biat eden bütün bu unsurlardan yararlanmak için gerekli her türlü düzenlemeyi yapabilir ve FETÖcü unsurlar da bunu karşılıksız bırakmazlar. YSK’nın kararı bunun çok çarpıcı ilk tezahürüdür; YSK’nın AKP’li üyesinin referandumun açık kanunsuzluğa rağmen iptal edilmeyeceğinden emin olması da bu gerçekten kaynaklanmaktadır.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.