Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan büyük tepki: Ben para yatırmaktan vazgeçtim

Çıray'dan büyük tepki: Ben para yatırmaktan vazgeçtim

İzmir’in geçtiğimiz pazar günü başlayan ve yaklaşık 55 saatlik çalışmayla söndürülen büyük orman yangının ardından yanan bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için kampanyalar düzenleniyor. Çok sayıda kurum, kuruluş, STK ve derneğin destek verdiği "Hedef, 1 milyon fidan" kampanyasında Ege Orman Vakfı tarafından toplanacak paraların Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürülüğünün hesabına yatırılacağı öğrenildi. Bu gelişmenin ardından tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Öğrendik ki bağışlarımız Orman Bakanlığına gidecek. Yani çar çur edilecek. Ben para yatırmaktan vazgeçtim." dedi. Çıray'dan büyük tepki

  • Ege Postası
  • 23.08.2019 - 13:24

EGEPOSTASI- İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen pazar günü başlayıp, şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar uzanan büyük orman yangını yüzlerce hektarlık alanı kül etti.

Yaklaşık 55 saat süren ve güçlükle kontrol altına alınan orman yangının ardından bölgenin yeniden ağaçlandırılması için kentteki bir çok kurum, kuruluş, STK ve dernek harekete geçti.

Ege Orman Vakfı öncülüğünde başlatılan 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyası ile ilgili olarak yapılan açıklamada “2012 yılından bu yana, yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırma çalışmaları sadece Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Gernel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Konu ile ilgili yapılan kampanyalarda toplanan fidan bağışlarının tamamı tek yetkili kurum olan Orman Genel Müdürlüğü’nün ilgili hesabına aktarılacaktır” denildi.

ÇIRAY'DAN TEPKİ

Bu gelişme üzerine sosyal medyadan tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray şunları söyledi;

“Sayın Cem Bakioğlu yıllar önce Ege Orman Vakfı'nı kurmuştu ve biz İzmirliler yanan ormanlarımızın ağaçlandırılması için bu vakfa gönüllü bağış yapacaktık. Öğrendik ki bağışlarımız Orman Bakanlığına gidecek. Yani çar çur edilecek. Ben para yatırmaktan vazgeçtim” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.