Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çilenin yeni adresi: Çiğli

Çilenin yeni adresi: Çiğli

Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ndeki sancılı geçiş süreci vatandaşlara adeta saç baş yoldurttu. Karşıyaka ve Çiğli hastanelerinin de kapatılmasıyla birlikte yükü artan yeni sağlık tesisinde uzun hasta kuyrukları ve doktor yetersizliği yaşanan sıkıntıların özeti oldu. Çilenin yeni adresi: Çiğli

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 10:08

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl seçimlerden önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan ancak, geçtiğimiz haftalarda tam kapasite ile hizmete giren Çiğli'deki yeni Bölge Hastanesi'nde sıkıntılar bitmek bilmiyor.

HASTA ÇOK, DOKTOR YOK!

242 yataklı eski Karşıyaka Devlet Hastanesi ve 30 yataklı eski Çiğli Devlet Hastanesi 21 Mayıs 2016'dan itibaren sağlık hizmetlerine son verirken, bu iki tesisin yerine ise 517 yataklı tam donanımlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi devreye alındı. Taşınma süreci devam ederken, yaşanan geçiş sürecindeki sıkıntılar ise vatandaşları vurdu. Hastanenin özellikle acil servis biriminde oluşan uzun hasta kuyrukları ve doktor sayısındaki yetersizlik İzmirlilere zor anlar yaşattı. Oluşan bu manzara hastaneye tedavi için gelen hastalar ile kurumdaki sağlık görevlilerini sık sık karşıya karşıya getirdi, ilk günlerde çeşitli gerginlikler yaşandı. Çiğli'deki yeni hastanenin bölgenin yükünü hafifletmesi beklenirken, halkın beklentilerine  henüz yanıt veremediği gözlendi.

"HANİ HASTANE KUYRUKLARINA SON VERMİŞTİNİZ'"

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin kapatılması sonrasında mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, hastaları yeni tesise yönlendiren taşımalı sistemin ise yetersiz kaldığını dile getirdi. Yeni hastanede tedavi imkanlarının beklentilerine yanıt vermediğini ve mağdur olduklarını aktaran ilçe sakinleri, "Madem hastane hazır değil, neden eskisini kapatıld? Bu çileyi çekmek zorunda mıyı? Buradaki doktor sayısı yetersiz, yüzlerce insan acil serviste uzun kuyruklara mahkum oldu. Başka bir hastane olsa bunlar yaşanmazdı. Yarım yamalak hizmete açılan bu tesis vatandaşa çile çektiriyor. Hastane kuyruklarında beklemeye son verdik diye reklam yapanların buradaki manzaradan haberi var mı'" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.