Dolar 32,4991
%0.27
Euro 34,5904
%0.28
Altın 2.477,910
%-0.21
Bist-100 9.543,00
%-1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli ve Bayraklı meclislerinde başkanlardan flaş açıklamalar

Çiğli ve Bayraklı meclislerinde başkanlardan flaş açıklamalar

Bayraklı Belediye Meclisi’nde Başkan Sandal, uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini içeren 60 hektar büyüklüğündeki alanla ilgili yeni gelişmeyi meclis toplantısında paylaştı.  Diğer taraftan ise, Çiğli Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci meclis oturumunda Başkan Gümrükçü, Harmandalı’nın imara açılacağını duyurdu. Öte yandan belediyenin yeni logosu belli oldu. Çiğli Belediyesi meclis salonunda da değişikliği gidildi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2020 - 23:40

Bayraklı Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Oturumda, Satış Komisyonu ve Denetim Komisyonu üyeleri seçildi.  Başkan Sandal ayrıca uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini içeren 60 hektar büyüklüğündeki alanla ilgili önemli gelişmeyi meclis üyeleriyle paylaştı.

KOMİSYONA KİMLER SEÇİLDİ'

Denetim komisyonuna Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İpek Kul, Alim Çankaya, Zehra Ongun, AK Parti’den Seyfettin Atbaş seçildi.

CHP VE AK PARTİ’DEN MHP’YE KOMİSYON JESTİ

Gelir İdaresi Başkanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Çiğli Vergi Dairesince yapılacak olan gayrimenkullerin değer tespiti amacıyla ilgili kanun gereğince satış komisyonunda görev alacak bir asil bir yedek olmak üzere 2 meclis üyesi seçildi. CHP Grubu, asil üye olarak Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Muhammet Şahin’i önerirken, AK Parti Grubu da yedek üye olarak MHP’li Derviş Kabacık’ı önerdi.

“ÖNCEKİ YILLARDA BU KOMİSYONLARDA ÇOK SIKINTI YAŞADIK”

Denetim komisyonu seçimine ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Daha önceki yıllarda bu komisyonlarda çok sıkıntılar yaşadık, istenen dosyalar getirilmedi, beklenen açıklamalar yapılmadı.  Öyle şeylerin bu dönem olmayacağını düşünüyorum. Başkanım, siz de şeffaf belediyecilik yapacağınızı söylediniz, biz de Bayraklı halkının yararına olan konulara hep destek vermeye çalıştık, menfaat içerisinde muhalefet yapmadık. Bu dönem ki komisyonda istenen tüm evrakların zamanında getirileceğine, gerekli açıklamaların yapılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TALİMATIMIZ ÇOK NET!

Başkan Sandal da, “Denetim komisyonu ile ilgili tüm evraklar gizlenmeden saklanmadan komisyon üyelerine verilecektir. Bu çok net talimatımızdır” dedi.

YILLARDIR SÜREN DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK Mİ'

Uzun yılalrdır kentsel dönüşüm bekleyen Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini içeren 60 hektar büyüklüğündeki alanla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden randevu aldıklarını söyleyen Başkan Serdar Sandal şu açıklamayı yaptı: “Büyükşehirden randevumuzu aldık yarın gideceğiz, sonra meclisimizi bilgilendireceğiz. Sonrasında da parti ayrımı yapmaksızın kentin ana meselesi olan kentsel dönüşüm meselesini el birliğiyle nasıl çözeriz diye özverili bir şekilde çalışalım. Vatandaşın isteğini bir an önce hayata geçirelim. Avantajlıyız. Sorunun kilit noktalarını az çok biliyoruz. İş adamlarıyla da görüşmeye başladık onların da fikirlerini alacağız. Vatandaşın ve iş dünyasının memnun olması önemli… Zorlu, sıkıntılı bir görev ama inanıyorum ki el birliğiyle, partizanlık yapmadan, başka alanlara götürmeden bu meseleyi çözeceğiz. Büyükşehrimizin de öncülüğünde yetkiyi devralıyoruz. Vatandaşla hep beraber görüşeceğiz, gerekirse uzmanlardan destek alacağız.

”Gümrükçü duyurdu: Harmandalı imara açılıyor!

Çiğli Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci meclis oturumunda Başkan Gümrükçü, Harmandalı’nın imara açılacağını duyurdu. Öte yandan belediyenin yeni logosu belli oldu. Çiğli Belediyesi meclis salonunda da değişikliği gidildi.

Çiğli Belediyesi Ocak ayı ikinci birleşimi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, başkanlığında gerçekleşti.Meclisin ana gündem maddeleri, Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şt’nin sermaye arttırımı, Başkan Gümrükçü’ye kredi yetkisi verilmesi ve yeni belediye logosu oldu. Öte yandan meclis salonunun yenilenmesi dikkat çekti.

ARSLAN: ÇİĞLİ’NİN SIRTINDA BİR KAMBUR!

Sermayesi 4 milyon 30 bin TL olan Çiğli Gıda İnşaat Ticaret Litd. Şt’ nin sermayesi 5 milyon 70 bin arttırılarak 10 milyon oldu.

Meclisten oy birliğiyle geçen karar sonrası konuşan AK Partili meclis üyesi Nedim Arslan, şirketin Çiğli’nin sırtında bir kambur olduğunu ifade etti. Arslan, “Bu şirket kurulduğu günden beri Çiğli Belediyesi’ne de kimseye bir katkı sunmamıştır. Freni boşalmış kamyon gibi gidiyor. Bu şirket Çiğli’nin sırtında bir kamburdur. Her ne sebeptense aldığınız günden beri buraya kilidi vurmadınız. 20 milyon civarında bir de kredi çekme talebiniz olacak. Bu şirket bizce bertaraf edilmeli, ya da kar etmesi sağlanmalı.  Batık bir şirket ama sizin bize verdiğiniz bilgiler ve bir an önce üreten bir şirket olabilmesi için onay verdik.  Şirketin aylık Çiğli bütçesine 700 bin lira, yıllık ise 10 milyon zararı var.  Bu hem belediye hem de halk için büyük bir zarar.  Bizim sokağa atacak paramız yok. Bu para ile daha iyi işler yapılabilir. Ama biz sizin iyi niyetiniz ve bize anlattıklarınız nedeniyle onayladık. Ama bu şirket gerçekten Belediyenin sırtında bir kambur… Çiğli’nin parası çarçur edilmemeli. Biz zor bir karar verdik, size onay verdik ama vatandaş bir gün gelir de bize ‘benim param neden boşa gitti’ derse hepimiz üzülürüz” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜ: YENİ TESİSLER KURULACAK!

Sermaye artırımını yeni tesislerin kurulması nedeniyle yaptıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Belediye Şirketleri kendi ayakları üstünde durması gereken şirketlerdir. Yeni faaliyet alanları yaratmak,  ciro ve karlıklı için bu sermaye arttırımı kararını aldık.  Çünkü bünyesinde yeni tesisler açacağız. Bu paranın üretim alanına gideceğini taahhüt ediyorum. Elbette kamu görevi yaparken zarar olabilir. Çöp konteynırı, kilit parke taşı tesislerinin kurulması için çalışacağız. Çok iyi bir kilit parke taşı yaparsak onu çevremize de satabiliriz. Ben AK Parti ve MHP’li üyelerimize verdikleri destek için teşekkür ederim. Hep beraber belediyeyi iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE: BU SON OLSUN!

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, de çekilecek kredi hususunda söz alarak, “Borçlanmaktan korkulmaması gerektiğini ancak önemli olanın bu paranın nereye gideceği olduğunu söyledi. Boztepe, “Çiğli Gıda’nın sermayesi ikinci kez arttırıldı ve biz Çiğli’nin geleceğinde karartmamalıyız. Bizim çöp konteynırı, kilitli taş parke yapacağımızı söylediniz. Ancak eğer buradan da zarar edersek delik daha da büyüyecek. Grup odasında bize anlattınız, biz her konuda oy birliği ile kararların geçmesine özen gösterdik ama Sayın Başkan lütfen bu son olsun… Bizim tek istediğimiz kredinin nereye gideceği belli olsun” dedi.

GÜMRÜKÇÜ:HARMANDALI İMARA AÇILIYOR!

Başkan Gümrükçü, mecliste flaş bir duyuruda bulundu. Gümrükçü, “ Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülke, kendi öz kaynakları ile bir şey yapmazsa kalkınmada güçlük çekecek.  Gelecek mecliste İklim Değişikliği ve Enerji Komisyonu kurulmasını önereceğim. Bu konuda Türkiye’de öncü olacağız. Harmandalı’nda biliyorsunuz ki elektrik enerjisi üretmeye başladık. Bu vesileyle Harmandalı’nın imara açılacağının da müjdesini buradan vereyim. Çekilen kredilerin Çiğli’de maaş, borç ödemekte kullanılması yerine sokağa hizmet olarak yansıması gerektiğini düşünüyorum.  AK Partili arkadaşlar Kredide bize yetki verirken hizmet için verdiler doğru da yaptılar. İlçemiz hizmete aç. Çiğli devamlı büyüyor. Yaklaşık 15 milyon hesapladık, yapılacak hizmetleri. Bu ihtiyacın en az yarısının 2020 yılının yarısında bitecek. Sizlere bunun sözünü veriyorum. 2020 logoda olduğu gibi hizmette de değişim yılı olacak" dedi.

MECLİS SALONU YENİLENDİ

Öte yandan Çiğli Belediye Meclis salonunda da değişikliği gidildi ve salonun arka kısmına Çiğli’nin simgesi olan ‘Flamingo’ fotoğrafları asıldı. Başkan kürsüsünün arkasına ise 3 boyutlu Atatürk fotoğrafları eklendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.