Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli meclisinde AK Parti'den faaliyet raporu çıkışı: Karnede bir çizik olsun!

Çiğli meclisinde AK Parti'den faaliyet raporu çıkışı: Karnede bir çizik olsun!

Çiğli Belediye Meclisi, Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan yönetiminde toplandı. Mecliste 2019 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu’nun 2019 yılına ait olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan, “31 Mart sonrasında taziye evleri açtık, asfaltlama çalışması sürdürdük. Mahalleleri, muhtarları ziyaret ettik. ve CHP Grubu olarak belediyemizin çalışmalarından memnunuz” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2020 - 22:30

EGEPOSTASI- AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe faaliyet raporu hakkında, bunların yeterli olmadığını kaydetti. Boztepe, “Sayın Avdan mahallerde gezdiklerini, çalıştıklarını  söylüyor evet bunlar yapıldı ama bunlar yeterli değil. Gelir gider bütçe gerçekleme tablosuna baktığımızda son 3 ayı çıkarıyoruz. Burada gelirin düşmesi normal çünkü 3 ayı pandemi ile geçirdik. Ancak tahmin edilen gelir  106 milyon ama elde edilen gelir  48 milyar. Oran yüzde 48.6 ‘de yani 2018’de de 2019’da da bütçede sıkıntı var. Umarız 2020’de bu düzelir. Branda harcamalarına da oldukça büyük rakamlar harcanmış. Ancak artık şu an sosyal medya var ve reklamlarını bununla yayınlayabilir. Brandaya çok ciddi rakamlar harcanmıştır. Ramazan paketi dağıtımı, karne hediyesi bu faaliyetler güzel. Bizim bölgemizde de ihtiyaç var. Biz hayırseverler ve iş insanlarının yardımı ile bunları daha uyguna götürebiliriz vatandaşa. Biz gelir kaynağı bulamalı ve gelirimizi arttırarak, Çiğlimize daha iyi hizmet edebiliriz.  Açık ve spor salonu biz yapmalıyız. Biz Spor İl Müdürlüğümüz ile görüşerek size destek vermeye hazırız. Ben çöplerin toplanma sorununda da üzülüyorum. Bizim asli görevimiz çöp toplamak bunu da yapamıyorsak yazık bize. Zaten çöp toplama merkezinde yaşıyoruz. Biz AK Parti Grubu olarak Çiğli’ye ne destek gerekiyorsa hazırız. Kentsel dönüşüm için konuştuk bakanlığımız hazır bekliyor. İl Başkanımız da Genel Başkan Yardımcılarımız da Çiğli’de bunun başlaması için çalışıyor. TOKİ için de gereken görüşmeler yapılmıştır. Hemen şimdi yarın TOKİ’de destek olmanın sözünü veriyoruz. Lütfen beraber çalışalım. Çiğli halkı da görsün AK Parti burada hiçbir şeyi yokuşa sürmüyor. Sasalı- Kaklıç’ta ki büyük alanı biz Millet Bahçesi yapmak istiyoruz. O alan Çiğli’yi ayağa kaldırabilir; çay bahçeleri, düğün salonları, akuga parklar, olimpik yüzme havuzu yapabiliriz. Bunu yaparsak gerçekten 5 yılın sonunda bir şeyler bırakmış oluruz” dedi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ'YE ŞEFFAFLIK ELEŞTİRİSİ

AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Kaner  ise Başkan Gümrükçü’yü şeffaf davranmamakla eleştirdi. Kaner, “Şeffaflık ilkesini hatırlatarak belediye şirketlerinin ne yaptığını bilmediklerini söyledi. Biz bu şirketler kar mı ediyor zarar mı bilmeliyiz. 2019’da belediye başkanımız şeffaflık sözü verdi ama bunu üzülerek söylüyorum ki yakalayamadık. Gelirler giderleri karşılamıyor. Bu faaliyet raporuna bakınca gerçekleşen gelir 148 milyon ama gider 200 milyonlarda bu açığın nereden gerçekleştiği tartışılmalı. Bu da sorunun kar topu gibi büyüdüğü ve Çiğli’nin de bu sırtına hizmet azlığı olarak ekleniyor ve biz bundan dolayı çok tedirginiz. Bu borç gerçekten tedirgin edici. Ama Çiğli’nin çok fazla malı var ama onların üzerinden geçmiş dönemden dolayı haciz var. 177 memur, şirket personeli ile bin 150 belediye çalışanımız var. Emekçi ordumuza teşekkür ediyoruz. Ama devamında bakınca personel giderlerimizin yüzde 35 oranında ve bütçe gelirimizden fazla arttığı görünüyor. Sözleşmeli personel yüzde 47 artmış. Yüzde 2 bin 350 artan personelimiz var. Bütçe giderimiz artmış, ama sözleşmeli ve diğer personel yoğunluğunun yüzde 600 arttığı da bizim ilgimizi çekti. Gayrimenkulümüz  var ama hacizli,   bütçe gelirimiz artmıyor. Bugüne kadar sadece 3 park yapabilmişiz. Bunu üzüntü ile karşılıyoruz. Başkanımız seçim vaadinde her ay bir park demişti. Bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Gelirimiz gideri karşılamıyor, mallar hacizli ama vergi gelirleri de yüzde 45 oranında düşmüş. Bunları tahsil  etmekte de sıkıntı yaşıyoruz. Bu faaliyet raporu bizi grubumuzu tatmin etmedi. Buna olumsuz yönce oy kullanacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

‘GELİN BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYALIM’

Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, AK Partili üyelerden faaliyet raporunun oy birliği ile geçmesi hususunda ricada bulundu. Koçer, “2019’da bizim 2020’de bizim ama biz 2019’da daha yeni geldik. Bir geçiş süreci yaşandı. Hala belediyenin kurumsal kimliğe kavuşması için çalışıyoruz. 2020 yılında tam ayağa kalkmışken Corona bizi de perişan etti. 2020’de maalesef güzel geçmeyecek, işte böyle maskelerle dolaşacağız. Ama ben bu eleştirileri aldım. Payımıza düşeni yapacağız. Ama AK Partili arkadaşlardan birlik beraberliğimizin faaliyet raporunda da sürmesini ve oy birliği ile çıkması gerektiği noktasında kararlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. TOKİ en kısa zamanda Çiğli’de inşaata başlayacak AK Partili arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yaptı ve ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz burada bir birliktelik yakaladık gelin iyi niyetli, dürüst, şeffaf olduğumuza inanın evet eksiklerimiz olabilir, kabul ediyorum ama bozmayalım bu birlikteliği” diye konuştu.

‘KARNEDE BİR ÇİZİK OLSUN’

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise bu teklifi kabul edemeyeceklerini kaydetti. Boztepe sözlerini şöyle sürdürdü;  “eksiklere evet dersek kendimizi inkar etmiş oluruz. Biz hep beraber olumlu eleştiriler yaptık. Ama buna olumlu oy veremeyiz. Biz beceriksizsiniz, çalışmıyorsunuz demiyoruz. Ama karnenin kenarında da bir çizik olsun”dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.