Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli krizinde son durum; Bir yanda iade, bir yanda açlık grevi

Çiğli krizinde son durum; Bir yanda iade, bir yanda açlık grevi

Çiğli Belediyesi’nde işçi krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Yetersiz görülerek işten çıkarılan 34 işçiden 16’sı kendi işlerine geri döndü. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün diğer işçileri Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde istihdam etme teklifi geçerliliğini korurken işten çıkartılan personelden flaş bir hamle geldi. İşe iadesi gerçekleşmeyen 18 kişilik listeden bazı isimler yarın belediye binası önünde açlık grevine başlayacak.  Çiğli krizinde son durum; Sadece 16'sı dönebildi

  • Ege Postası
  • 27.05.2019 - 14:27

HAYRULLAH YILDIZ / EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’ndeki işçi çıkarmalar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, krizde taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor. Devrimci Turizm İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü arasında gerçekleşen görüşmenin ardından yetersiz görülerek işten çıkarılan 34 işçiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Komisyon tarafından yetersiz görülerek işten çıkarılması yönünde rapor hazırlanan 34 işçiden 16’sı yeni değerlendirmeler sonucu yeterli bulunarak kendi işlerine geri döndü. 34 kişilik listeden 18 işçinin akıbeti belirsizliğini koruyor. 18 işçi, yaşadıkları bu durumu haksızlık olarak nitelerken, Çiğli Belediyesi önünde yarın açlık grevine başlama kararı aldı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ’DEN SÖZ

Başkan Gümrükçü’nün, işe iadesi gerçekleşmeyen 18 personel için Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde istihdam edilmesi yönündeki teklif geçerliliğini koruyor. Sendika temsilcileri bu teklife olumlu bakarken, Başkan Gümrükçü’nün sendika yetkilierine söz verdiği öğrenildi. Başkan Gümrükçü, “Belediye bünyesindeki şirketlerde işçi alımı yapacağımız zaman ilk olarak bu arkadaşları değerlendireceğiz” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

İŞÇİLER AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Tüm bu gelişmelerin ardından işine geri dönemeyen 18 işçi, sürecin bu şekilde sonuçlanması ve işe dönüşlerinin gerçekleşmemesine tepki gösterdi. İşçiler bu durumun haksızlık olduğunu savunurken, yarın belediye binasının önünde açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.