Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’deki okulun karşı duvarında tepki çeken resimler

Çiğli’deki okulun karşı duvarında tepki çeken resimler

İzmir'in Çiğli İlçesi 75.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Oya Ada Taş tarafından Karşıyaka Spor Kulübü Tesisleri duvarına izin alınmadan yaptırıldığı iddia edilen Atatürk ve Türkiye resimleriyle  'I Love Çiğli' yazısı tartışmalara neden oldu. Türk Eğitim-Sen Çiğli Şubesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruşturma açılması için başvurdu. Çiğli’deki okulun karşı duvarında tepki çeken resimler

  • Ege Postası
  • 08.11.2019 - 14:23

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Çiğli’de Karşıyaka Spor Kulübü Selçuk Yaşar Tesisleri karşısındaki binasında eğitim ve öğretim veren 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atatürk’e benzemeyen Atatürk resmi ve 'I Love Çiğli' (Seni Seviyorum Çiğli) yazısı görenleri şaşkına çeviriyor. Türk Eğitim-Sen Çiğli Şubesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruşturma açılması için başvururken, Karşıyaka Spor Kulübü’nün duvarlarında izin alınmadan çizilen resimler öğrenciler ve velilerin tepkisini de çekiyor.

ATATÜRK’E BENZEMEYEN ATATÜRK PORTRESİ

Egepostası’na konuşan Türk Eğitim-Sen Çiğli Temsilcisi Ali Şahin, “2019 Haziran ayında okulumuzun tam cephesinde bulunan Karşıyaka Spor Kulübü Tesislerinin duvarına öncelikle izin alınmadan: 'I love Çiğli” yazısı yanına da “Atatürk’e” benzemeyen Atatürk portresi ve yine Atatürk'ün veciz sözlerinden “Bütün ümidim Gençliktedir” çizimleriyle karşılaştık. Durumu görüp okul müdürümüzle konuştuğumda yazıları ve çizimleri kendisinin yaptırdığını ve seçtiğini söyledi. Kendisine portrenin Atatürk’e benzemediğini, Türkiye haritasının çok farklı bir yeşilde olduğunu ve kırmızı kalp üstüne yapılmış ‘I love Çiğli’ yazısının da güzel Türkçemize zarar verdiğini belirterek, değiştirilmesi gerektiğini söyledim. Okul müdürü ‘bakarız’ diyerek beni geçiştirdi. Kendisine bu uyarıyı sık sık dile getirmeme rağmen bu zamana kadar bir düzeltme yapılmadı. Kanunlarımızda başkasına ait bir duvara yazı yazmak ya da resim çizmek zaten suç. Ayrıca okullarda asılacak her türlü yazı ve resimler için ilçe milli eğitimden inceleme ve komisyon kararı gerekmektedir. Atatürk, zaten Atatürk’e benzemezken üstene bir de ‘I Love Çiğli’ yazdırılması yapılan yanlışı iyice perçinlemektedir. Bir düşünün 87 yıl önce Türk Dil Kurumu'nu kurmuş, mirasının büyük kısmını bu kuruma bağışlamış Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine benzemeyen portresinin yanına ‘I love Çiğli’ yazıyoruz. Görenler adeta dehşete kapılıyor. Bu durumu herkese anlattık bir tek müdürümüze anlatamadık” diye konuştu.

Öte yandan Şahin, durumu birkaç kez de İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile görüştüğünü ifade ederken, ancak çözüm bulunamadığını dile getirdi.

ÇIKIŞ YERİNE ‘EXIT’ YAZIYOR

İçişleri Bakanlığı kararıyla bugün ülke çapında Türkçe olmayan tabelaların kaldırıldığı İzmir’deki okulun pek çok yerinde bilgilendirme tabelalarında Türkçe yerine İngilizce kelimeler olduğunu belirten Ali Şahin, “Okulumuzda ara ara deprem ve yangın tatbikatları yapmaktayız ama ne hikmetse her seferinde bir kargaşa olmakta ve belirlenen saatte okul boşaltılamamaktadır. Sebebini araştırdığımızda ise koridorlarımızda Türkçe “ÇIKIŞ” yazması gereken levhaların ışıklandırılmış İngilizce “EXIT” yazdığını görmekteyiz. Bir Türk okulunda eğer İngilizce uyarı levhası yazılacak olsa bile Türkçe “ÇIKIŞ” yazısının üstte olması gerekmez m? Bu konu da birçok defa dile getirilmiş olup, çözüme kavuşturulamamıştır. Dolayısıyla levhaların değiştirilmemesinde art niyet olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.