Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de yüksek gerilim; Başkan yardımcısı suç duyurusunda bulundu

Çiğli'de yüksek gerilim; Başkan yardımcısı suç duyurusunda bulundu

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile işten çıkarılan işçilerden CHP Çiğli eski Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler arasında sert bir tartışma yaşandı. Karşılıklı atışmalar sonrası ‘Siz neyin yaygarasını koparıyorsunuz. Tek işten çıkarılan siz misiniz. Gidip oturun yerinize, ne yapıyorsanız yapın’ diyen Koçer’e, ‘Bizim çocuklarımız var onlar ne olaca? Ölsünler mi'’ şeklinde karşılık veren Güler'in Koçer'den ‘Ölsünler’ yanıtı aldığı iddia edildi. Başkan Yardımcısı Koçer'in olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Belediye önünde sert tartışma... Mertoğlu fenalaştı

  • Ege Postası
  • 08.07.2019 - 15:27

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI – Çiğli Belediyesi'ndeki işten çıkarılan CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun başlattığı açlık grevinin yedinci gününde, tatsız bir olay yaşandı. Bir süre önce işten çıkarılan ve Mertoğlu'na destek için belediye önüne gelen grupla Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer arasında sert tartışma yaşandı. Koçer ve yanındakilerin polis çağırması sonrası tartışma sonra ererken, gözaltına alınan olmadı. Ancak Başkan Yardımcısı Koçer, olay sonrası savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Yaşanan karmaşayı Egepostası’na anlatan işte çıkarılan CHP Çiğli eski Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler; "Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer önümüzden geçerken alaycı ve tahrik edecek şekilde gülerek geçti. Ben de dayanamayıp yanına gittim. Bir konuşalım dedim. Bu kin ve nefret neden var diye sordum. Beni terslemeye başladı. Sesini yükseltince bizi desteklemek için orada bulunanlar ve çevredeki vatandaşlar gelerek ‘çocuk seninle konuşmak istiyor. Bir konuş biz de öğrenelim’ dediler. Konuşmak istemeyince ben konuşmaya başladım. Bakın dedim bugün açlık grevinin 7. günü. Adam 7 gündür aç. Biz de buradayız. Bizi çıkardınız. Bizim hırsızlığımız, yolsuzluğumuz ya da bankamatik memurluğumuz yok. Eğer biz bankamatik memuruysak ispatla. İpsatla ki biz burayı kaldıralım. Ama böyle bir şey yoksa, bu durum onur ve şeref meselesi. Ben öyle söyledikten sonra, ‘Siz neyin yaygarasını koparıyorsunuz. Tek işten çıkarılan siz misiniz. Gidip oturun yerinize, ne yapıyorsanız yapın’ dedi. Ben de bizim çocuklarımız var onlar ne olacaklar diye sordum, ‘Ölsünler mi'’ diye sordum. Hiç düşünmeden 'ölsünler' yanıtı verdi" dedi.

‘BİZ BU BELEDİYEYE OY VERDİK’

Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in ‘Ölsünler’ çıkışı sonrası vatandaşların sert  tepki gösterdiğini belirten Baransel Güler, “Vatandaşların sert tepkisi sonrası, Koçer’in yanında koruma mı yoksa belediye çalışanı mı olduğunu anlamadığım 3-4 kişi bizimle Koçer’in arasına girdi. Halk da onların üstüne yürüdü. ‘Bu işçiler yanlız değil. Siz bu belediyeyi sahipsiz mi sandınız, biz bu belediyeye oy verdik’ dediler. Ben de toplanan kalabalığa yüksek sesle anlattım “Biz hırsız değiliz. Bizim bir yolsuzluğumuz, pisliğimiz varsa, çıksınlar açıklasınlar. Biz çalışmak istiyoruz” dedim. Koçer ‘Sana mı soracağım’, ‘Bana n? Yöneten biz değili miyiz. İstediğimizi alır istediğimizi çıkarırız’ dedi. Ben de ‘Sen CHP’li değilisin. CHP’ye zarar veriyorsun’ dedim. Alaycı söylemlerine devam edince yine konuşarak ‘Zaten sizin gülüşünüzden belli. Bizi tahrik ederek haklı davamızda bizi haksız çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ama biz sizin tahriklerinize gelmeyeceğiz' dedim. Vatandaşlar da Koçer’e tepki gösterip üzerine iyice yürüyünce polis çağırdılar. Gözaltı olmadı ama olur mu bilmiyoruz. Biz belediyemizin önündeyiz. Haklı mücadelemize devam edeceğiz. Yine Koçer yine kavga diyorum. Bizim ne kadar ciddi olduğumuzu anlaması gerekiyor’ diye konuştu. 

MERTOĞLU FENALAŞTI

Olay sonrası açlık grevindeki Zeynel Mertoğlu fenalık geçirdi. Belediye önüne gelen ambulanstaki sağlık ekipleri, Mertoğlu’nu hastaneye götürmek istedi. Mertoğlu’nun hastaneye gitmeyi reddettiği ve "Direnmeye devam edeceğim" dediği öğrenildi. Öte yandan açlık grevindeki Mertoğlu ve işten çıkarılan işçilere ilk destek HDP Çiğli’den geldi. Bugüne kadar CHP'den de üyesi oldukları DİSK'ten yeterli desteği bulamadıklarından yakınan işçiler, HDP'nin ziyaretiyle moral buldu. HDP heyeti belediye önüne gelerek, bilgi aldı ve Mertoğlu ile arkadaşlarının yanında yer aldı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.