Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de yeniden Gümrükçü dönemi

Çiğli'de yeniden Gümrükçü dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde 29 ilçede kongreler tamamlanırken gözler bugün Çiğli’de yapılan ilçe kongresine çevrildi. Erkan Akar ve Utku Gümrükçü'nün yarıştığı kongrede 232 oy alan Gümrükçü ipi göğüsledi ve bir dönem aradan sonra yeniden koltuğa oturdu. Öte yandan Erkan Akar'ın il delegesi listesinde yer alan Belediye Başkanı Hasan Arslan delege seçilemedi. İlçe kongrelerinin finali Çiğli'de yapıldı

  • Ege Postası
  • 17.12.2017 - 10:44

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de, 10 Eylül günü mahalle delege seçimleri ile başlayan kongre sürecinin 2. aşaması olan ilçe kongreleri, bugün Çiğli’de yapılan kongre ile sona erdi.

Mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun aday olmadığı kongrede, İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli Erkan Akar ile yapılan ön yoklama sonucunda aday olarak belirlenen İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü ilçe başkanlığı için yarıştı.

10.00’da başlaması gereken kongre yeter sayının ancak 11.00’de sağlanması nedeniyle geç başladı. CHP PM Üyesi Özkan Yıldız’ın Divan Başkanlığını yaptığı kongrede ilçe başkan adayları 2019 yolunda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kısa süreli gerginlik yaşanan salonda konuşmaların ardından sakinleşen partililer ve delegeler oy kullanma işleminin ardından heyecanla sonuçları bekledi.

417 delegeden 409'u sandığa gitti. Çiğli İlçe Başkanlığı için yarışan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü 232 oy alarak başkan olurken, Erkan Akar ise 165 oyda kaldı. 12 oy geçersiz sayıldı.

İl degeleri listesinde Belediye Başkanı Hasan Arslan, Erkan Akar'ın listesinde yer alırken, Akar'ın seçimi kaybetmesi üzerine il delegesi seçilemedi.

Kongre sonra açıklama yapan Erkan Akar, "Gerginlikten uzak güzel bir seçim geçirdik. Değirli başkanım Utku Gümrükçü’yü tebrik ediyorum. Bundan sonraki yönetimde Başkandan rica ediyorum. Özeleştiri yaparak sokağa inip bizleri de yanına alıp yürümesini istiyoruz." dedi

Kongre sonrası konuşan Utku Gümrükçü ise, "Bugün İzmir’e örnek olacak kongre yaptık. Kaybedeni yok kazananı çoktur. Çiğli’de parti iç demokrasi nasıl yapılır gösterdik. Erkan kardeşime bu yoldaşça tutumundan ötürü kutluyorum. Zeynel Bey'e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Daha gidecek çok yolumuz var. Çiğli’yi il kongresinde en iyi şekilde temsil edeceğiz Bundan kimse şüphe etmesin" dedi.

YENİ YÖNETİM 

Gümrükçü başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Birgül Akkaya, Turna Bilgen, Ergin Gökçen, Veli Karataş, Kadim Kızıltepe, Yeşim Koçhan, Behçet Köymen, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Mazlum Metin, Garip Odabaşı, Atilla Önder, Ali Özbalık, Mert Özcan, Çiçek Tuncay ve Ali Üstün yer aldı. 

İL DELEGELERİ

Semra Aksu, Yüksel Arduç, Nihal Avdan, Yaşar Avşar, Gürbüz Bal, Şeref Bektaş, Deniz Bektaş, Handan Bıçakçılar, Aziz Buğa, Asuman Bulut, Lütfü Çevik, Yusuf Çoban, Tolga Çobanoğlu, Ayhan Doğan, Nihat Gültekin, Nazlı Kılıç, Ezgi Kolbaşı, Veli Kolbaşı, Süheyla Korkut, Diren Okur, Turgay Pektaş, Filiz Sagular, Musa Sever, Hasibe Şenkul, Makbule Şimşek, Bülent Tokyürek ve Demir Ünver il delegesi seçildi. 

KAYBEDEN LİSTE

Akar'ın kaybeden listesinde ilçe yönetim kuruluna Sadık Aktaş, Sedat Arslan, Tuncel Atalay, Sevda Bilgehan, Nursel Çam, Özge Elveran, Bülent Eroğlu, Yeşim Neval Göğebakan, Okan Irgat, Cemile İlhan, Yaşar Kabaker, Doğan Kurban, Hasan Özdem, Kazım Şimşek, Yüksel Uğur ve Songül Yılmaz aday gösterilmişti. 

İl delegesi adaylar ise Cihan Ağgül, Muhteşem Kadir Akdağ, Özlem Akyıldız, Ebru Altun, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Vezir Aslan, Doğan Beyazgül, Vural Aslan, Hasan Çevik, Hıdır Çoban, Günel Doğan, Sevda Elveran, Yavuz Evren, Naci Güneş, Sultan Işıldak, Dursun Ali Kazar, Cemile Koçlar, Ezgi Küçükşahin, Engin Oral, İbrahim Özdemir, Binali Öztürk, Ülkümen Rodoplu, Cazim Şahin, Erdal Taner, Münüfer Taş, Şengül Topçu, Esra Uysal ve Doğan Yaşar'dı. 

KONGREDE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Protokol konuşmaların ardından ilçe başkan adayları Gümrükçü ve Akar divana çağrılıp beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlçe başkanı adaylarının yaptığı konuşmanın ardından 417 delege, yeni ilçe başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

LİSTELER BELLİ OLDU!

Adaylar Utku Gümrükçü ve Erkan Akar'ın ilçe yönetimi ve il delegeleri listeleri belli oldu.

Öte yandan İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer kongrede, her iki listenin de beyaz olacağını hatırlatarak dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İl degeleri listesinde Belediye Başkanı Hasan Arslan, Erkan Akar'ın listesinde yer alırken, Gümrükçü'nün listesine yazılmadı.

GÜMRÜKÇÜ İL DELEGE LİSTESİNDE YOK

Öte yandan Utku Gümrükçü il delege listesine kendi ismini yazmadı. Diğer taraftan ise il delege listesinde Aziz Buğa ve arkadaşlarının ağırlığı dikkat çekti.

LİSTELERDE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Çiğli İlçe Kongresi’nde Erkan Akar’ın listesinden çekilen İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Hanım Özkan ile İl Delegesi  adayı Asuman Bulut kendilerini çizdirdi.

Hanım Özkan'ın yerine Hüseyin Kılıç, Asuman Bulut'un yerine Vural Özkan geldi. 

Utku Gümrükçü’nün listesinde ise İlçe Yönetim Kurulu Adayı Ali Sağlam yedeğe geçerek yerini Atilla Önder’e bıraktı.

Paşakule Düğün Salonu’nda başlayan kongrede Gümrükçü ve Akar salona girerek delegeyi selamladı. Gümrükçü ve Akar birlik pozu verirken, Divan Başkanı Yıldız ise, “Bugün burada kaybeden olmayacak” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: BEYAZ-KIRMIZI-MAVİ-SARI BİTTİ!

Çiğli İlçe Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Çiğli için çalışacağını belirterek yeniden görev alması halinde yapacaklarını anlattı. Coşkulu bir salona konuşan Gümrükçü “Kongre sürecinde birçok ilçeye gittim. Çiğli’nin farkını bir kere daha gördüm. Birçok ilçede konuşma bu kadar fazla değil. Bizim kalbimizdeki parti ile ilgili söylemek istediklerimiz fırsat bulduğumuz kongreler çok kıymetli. Burada konuşan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Fikir ve önerileri çok önemli. Hepsini bana görev verirseniz uygulama fırsatı bulacağım. 18 yaşında geldiğim partide beni büyüttünüz. Biri Ali  Rıza Koçer, biri Alaattin Yüksel, bana insanı sevmeyi öğrettiniz. Toplum için fedakarlık yapmayı öğrettiniz. Ben de bugüne kadar size ihanet etmedim. Sizlerle yürümeye devam edeceğim. Bugün bu sözleri söyleyenlerin tam karşısında ayaktayım. Dimdik duruyorum. Ben adam satmadım, satmam. Ayırmadım, ayırmam. Yolumdan dönmedim, dönmem. Sizlerden güç alıyorum. Gericiliğin, yobazlığın ve faşizmin sonuna kadar karşısındayım. Siyasetten nemalananların sonuna kadar karşısındayım. Biz ne zaman bir olursak, işte o zaman kazanacağız. Şimdi sizden bir ricam var. Hep birlikte bu salonda kavgasız gürültüsüz, eleştirileri önemsemiyorum.  Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Siz beni, ben sizi biliyorum. Sizden ricam burada sağladığınız birlik, güzellik ve yoldaşlığı buradan çıktıktan sonra 2019 Kasım’ında Cumhurbaşkanlığını kazanana kadar yürütmeye var mısını? İnsanları ayrıştıranların karşısında emek ve demokrasiden yana kim varsa onun yanındayım. Biz CHP’liyiz. Atatürk’ten İsmet İnönü’den bunu öğrendik. Allah şifa versin eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’a. Sağlıklar diliyorum. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da doğum gününü kutluyorum. Beyaz- mavi- kırmızı- sarı bitti. Partinin oyunu arttırmak için çalışan herkesin elinden, gözünden öpeceğim. 99’da 3 belediye vardı. Biri Çiğli’ydi. 1999 ruhuyla 2019’a yürüyeceğiz. 2014’te bize büyük acılar yaşattılar. Partimizin öz eleştiri vermesi gerekir. Bu çakma Ergenekon kumpaslarıyla yılları çalındı. Bir gün davamdan dönmedim. O mahkemede de boynunuzu eğdirmedim. Aynı inançla katiller demokrasisi, hırsızlar düzeni yıkılıncaya dek hep birlikte çalışacağız. İlçe başkanı olursam eğer asla ve asla belediye başkanımızla kamuoyu önünde hiçbir şekilde tartışmayacağım. Kongreler kavga yeri değil. Yoldaşlık kültürü geliştikçe başkanlar el ele çalıştıkça oylar yükselecek.

Bu partide yöneticilik yapmak zor bir görev. Buna talip olan Erkan arkadaşımı da kutluyorum. Ateşten gömlek. Bu parti savaş meydanlarında kuruldu. Proje olarak ortaya konulmadı. Devrimci, cumhuriyetçilerin, laiklerin, Mustafa Kemal Atatük’ün partisi. Bana görev verdiğiniz 15 ayda esnafı gezdik, kapı kapı dolaştık. Aynı inançla daha da bilenmiş olarak gerçekten Çiğli sokaklarında CHP fırtınası estireceğiz hep birlikte. Çiğli 72 milletten insan barındırıyor. Gücü buradan geliyor. Kardeşliği, yoldaşlığı güzel. Oylarımız hala yüzde 50’lerde. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 80’e çıkaracağız” dedi. Kürsüde dağ başını duman almış marşını söyledi.

AKAR: “BAŞKA GÖREVE TALİP OLMAYACAĞIM, ÖRGÜTÜN BAŞINDA DURACAĞIM”

Protokolü selamlamadan önce partilileri selamlayan Akar, 'protokol başımızın tacı' dedi. CHP’nin sokakta iktidara yürüdüğünü vurgulayarak delegelerden destek istedi. 2019’u özgürlük mücadelesi olarak niteleyen Akar, ilçe başkanlığından sonra başka bir göreve aday olmayacağına söz vererek şöyle konuştu: “Ben 38 yaşıda Samsun’a çıkıp Türkiye’yi kuran Mustafa Kemal’in izindeyim. Ben bir işçi, bir emekçiyim. Yatlarım katlarım, ticarethanem yok. Maalesef ben zengin biri değilim. Ama sokakta devrimci mücadeleyle yürüyecek kadar bir yüreğe sahibim. 69 yaşında Genel Başkanımız "hak, hukuk, adalet" diye yürüyorsa, bizlerde duruyorsak yazıklar olsun bize. Yürüdüğü yolun sonuna kadar birlikte yürüyeceğiz. Ve AKP faşizmine son vereceğiz. Buna inanın. Genel Başkanımıza karşı yapılan tehditler bize sökmez. Çok gördük. Pir Sultan Abdal’ın söylediği gibi dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Ezdirmeyiz, yedirmeyiz.  AKP İktidarının vadesinin dolduğu artık. Açıktır. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak hayır bloğundaki yoldaşlarımızı CHP’ye oy vermeye ikna ederek 2019’daki başkanlık seçimini kazanacak güçteyiz. 2019 seçimi var olma mücadelesidir. 2019 özgürlük mücadelesidir. Yarınlara kadınlarımızla, çocuklarımızla, gençlerimizle yürüyebilmenin mücadelesidir. Gelin bu davaya el verin, destek verin. Çıktığımız bu yolda bizleri anlayamayan, yarı yolda bırakan yoldaşlarımız olabilir. Biz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sonsuz kadar yürütmek için and içtik. Yaşasın devrimci mücadelemiz. Kimsenin adamı olmadan. Yola çıktığımız ilk günden beri tek hayalimiz vardı. Bu kokuşmuş, yalana, talana bulaşmış AK Parti İktidarına son vermek. Ne olursa olsun bireysel çıkarlardan uzaklaşarak 2019 başkanlık seçimini kazanmak için mücadele ediyoruz. Bu konuda bireysel çıkarlarımdan vazgeçtim. Toplum olarak kazanmak istiyoruz. Bunu davamız olarak gördük. Değerli delegasyonunda desteğini alarak bu yolda ilerlemek istiyoruz. 1 sayısal olarak başta gelir ama 5 birden büyüktür. Biz birleşe birleşe bir davaya inandık. Toplum ve delegasyondan aldığımız güçle bu kürsüye çıktım ve huzurunuzdayım. 7 ay önce biz Küçük Çiğli'den bir meşale yaktık. Bu umut verdi. Bu umutların yeşermesini sağlayacağız ve kimsenin adamı olmayacağız. Kimseye biat etmeden bu yolu ilerleyeceğiz. Bizim sol ve sokaktan başka çaremiz yok. Ortak bir dil kullanarak CHP’ye oy kazandırmalıyız. Bunun yolu sokaktan geçiyor. Biz o sokağın içindeyiz. Bize görev verirseniz öncelikle 12 bin civarındaki üyemizle buluşacağız. Öz eleştirilerimizi yapmadan yarına gidemeyiz. 15 yıldır AK Parti iktidarıyla öncesinde diğerleriyle uğraşıyoruz. 15 yıllık bu mücadelede bizler hiç mi yanlış yapmadık. Herkes şapkayı önüne koyup düşünecek. Sokak ve halka dokunmayarak  yanlış yaptık.  Maalesef biz bu gerici zihniyetin kendi devrimlerini yaptığı aslında sol ideolojinin olması gereken bire bir sokak, ev, kahve toplantılarıyla örgüt ve Çiğlili hemşehrilerimizle buluşmayı başaracağız. Eğitimini tamamlamış parti içi eğitimden geçmiş ve diğer seçmenlere karşı ortak dil ile yürüteceğiz. AK Parti iktidarını yanlışlarını anlatacağız. Son günlerde Genel Başkanımız önemli belgeler açıkladı. Pek çok gittiği toplantıda soruyorum TV’ler konuşuyor. radyolarda konuşuyor. Sosyal medya konuşuyor. Bunlardan yüzde kaçı AK Parti'ye MHP’ye oy veren seçmene ulaşıyor. Maalesef sosyal medya hesaplarında yaptığımız çalışmaları yine CHP’liler görüyor. Kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz. Artık kamuoyuna sunulan belgeleri ev ev, kapı kapı dolaşarak, sokak toplantılarında anlatmalıyız. İrade, güç ve bilgi birikimine sahibiz.  Eksikleri kapatarak halkla sokağa ineceğiz. Delegasyondan  rica ediyorum biz değerli başkan adayım Utku Gümrükçü ile kolkolayız. Bu parti içi yarıştır. Biz bu yola anamızın ak sütü gibi tertemiz ve bembeyaz çıktık. Beyaz leke kabul etmez, dün de gösterir, bugün de gösterir. Yarında gösteririr. Çirkin sözler oldu. Bunları saygıyla karşılıyorum. Bu anlamda delegasyona gidemedik. Her türlü soru ve şikayeti dinleriz. Bu anlamda bana fırsat verilmesini ve bu davaya sahip çıkılmasını istiyorum. AK Parti İktidarına uzlaşı ile son vereceğiz. ‘Akın var güneşe akın, güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın’ 7 aylık süreçte birlikte çalışmaktan gurur duyduğum değerli İlçe eski Başkanım Ali Rıza Koçer ve Aziz Buğa’yı selamlıyor teşekkür ediyorum” 

SALONDA GERGİNLİK ÇIKTI

 İlçe Sekreteri Ergül Akkara'nın konuşması sırasında kongre salonunda gerginlik yaşandı.

CHP Çiğli İlçe Yöneticisi Ergül Akkara Radyo Egepostası’nda yayınlanan 10. Köy programında konuşan Başkan Adayı Utku Gümrükçü’nün konuşmasına yanıt verdi. Akkara'nın sözleri üzerine, Gümrükçü'yü destekleyen delegelerle arasında gerginlik çıktı. Divan Başkanı Özkan Yıldız müdahale etmek zorunda kaldı.

Kürsüye yürümek isteyen partilileri diğer diğer partililer sakinleştirmeye çalıştı.

Delegeler, kongreyi yöneten Divan Başkanı CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Özkan Yıldız'ın Akkara'nın konuşmasının sonlandırmasını istedi.

Akkara'yı uyaran Yıldız, uyum içinde giden kongreyi sabote etmesinin doğru olmadığını belirterek konuşmasını tamamladı. 

AKKARA GÜMRÜKÇÜ'YE SESLENİYORUM

Akkara, “Bir önceki ilçe başkanlık seçiminde gündeme gelen çözümlenemeyen 615 kişinin isteği dışında üyelikten düşürülme sorunu var. Partimizde seçme seçilme hakları iğdiş edilmiş 615 kişi var. Bunun nasıl olduğunu Gümrükçü’nün yanıtlaması gerekiyor. Yönetim anlayışımızın azaltma değil çoğalma olduğuna inanalardanım. Genel merkezimizden de bu sorulara yanıt alamadık. Yazılı ve sözlü başlattığımız, seçildikten sonra 2016 Nisan’dan beri yanıt alamıyoruz. Bütün belgeler ve gönderilen sorular dosyadadır. Bireysel olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal  Kılıçdaroğlu’na mektup yazıp mücadele eden Halil Dalmış hakkını kazanmıştır. Sayın Utku Gümrükçü itiraf gibi ‘neden üye yapmadılar’ dedi. Sayın Gümrükçü’ye sesleniyorum. Kendi iradesi dışında üyeliği silinen kişiyi kolaysa gelin siz ikna edip üye yapın, ben de sizi alkışlayayım.  Artık Çiğli özel bir ilçe olmasın herkesi kucaklayan bir oluşuma bürünmesi gerekir. Adliyeler parti içi ilişkilere müdahil olmuyorlar kimse kimseyi kandırmasın. Ben üstüne basa basa söyleyeceğim. Artık hedefimiz 2019 ya da yapılabilir erken seçim olmalıdır. CHP’ye umut bağlamış 80 milyona kurucu parti olma kararlılığını göstermek zorundayız" diye konuştu 

Kongre yeter sayısı 11.00’de sağlanan salonda kongrede PM Üyesi Özkan Yıldız Divan Başkanlığı'na seçildi.

YILDIZ: CHP'NİN ÇABASI UMUT VERDİ

Divan Başkanı Yıldız, kongrenin açış konuşmasını yaptı. Yıldız, “Çok kritik bir süreçteyiz. Türkiye aslında tarihinin çok derin bir krizini yaşıyor. Bu kriz aslında bir demokrasi krizi.  Hukuk devletinin yargının yerlerde süründüğü, kuvvetler ayrılığının tek adam rejiminin otoriter bir toplum yaratma amacını taşıdığını görüyoruz. Özgürlükler yok. Muhalif ses kısılıyor. Medya özgür değil, STK’lar üniversiteler özgür değil. Bu kesimler sindirilme politikasıyla karşı karşıya. Bu krizi aşmak gerekiyor. CHP’nin çabası referandumda bir umut verdi. Türkiye, özgürlük ve demokrasi istiyor. İnsanlar birbirlerine güvenmek ve huzur içinde yaşamak istiyor. Tüm kamuoyu araştırmalarında insanların devletin kurumlarına birbirlerine güvenmediği, bağımsızlığını kaybettiği, parti devletinin, devletin  imkanlarını kullandığı, dinin araç olarak kullanıldığı, laikliğin tahrik edildiği, tek adam rejimi ortada. Demorkasi trenini kaçırdık m? Bu treni kaçırmamak için Cumhuriyetin yeniden tüm toplum kesimleri için, kürtler, islamcılar için bir arada ortak bir yaşam kurabilmesinin yöntemi, tam demokrasi olabilmesi için mücadele ediyoruz.

Seçim güvenliği tehlikeye düşüyor. İnsanlar neden sandığa gidiyoruz diyor. YSK’nın yaşadığı skandal, insanların vicdanını rahatlatmadı. Bizim bu demokrasi mücadelesi özgürlükçü demokratik Türkiye için verdiğimiz mücadele biliniyor. Kongreler demokrasinin kendini ifade edebilmesinin, özgürlükçü demokratik kanal olarak görülüyor. Bizler bu kanalı açmaya devam edeceğiz. Hepimize büyük görev düşüyor. Bu görev kültür değer ve farkındalığını ortaya koyarak barış içinde geçirmenizi önemsiyorum. Gözler üzerimizde sürekli, CHP’lilerin kurultay partisi olduğunu kavgacı olduğunu ve güvenilmeyeceğini söyleyen havuz medyasına burada bir kez daha demokrasi dersi vererek barış içinde bu kongreyi gerçekleştireceğimize olan inancım tamdır” diye konuştu.

YILDIZ'DAN BAHÇELİ'YE DENİZ GEZMİŞ YANITI

Öte yandan Divan Başkanı Yıldız salondan gelen “Bahçeli’nin Deniz Gezmiş’e terörist demesine hiçbir yanıt vermediniz" serzenişine kürsüden yanıt verdi. Yıldız, “Deniz Gezmiş Türkiye’de anti emperyalizmin, ulusalcılığın, vatanseverliğin, sınıf sömürücülüğünün sembolik ismidir. Türk devrim tarihinde sosyalist mücadeleye örnek gösterilecektir. Deniz Gezmiş mücadelesi rehber olacaktır. Sayın Bahçeli sen dön de partine bak birilerinin güdümüne girerek kendini aklayamazsın. Ülkücü hareket senin notunu vermiş zaten” ifadelerini kullandı.

MERTOĞLU: PARTİ İÇİ KİŞİSEL HIRSLARI BIRAKMAMIZ GEREKİYOR

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu yanına ilçe yöneticilierini alarak yaptığı konuşmada, “Ülkemize karabasan gibi çöken çağdışı iktidar nedeniyle Cumhuriyet tehlike altındadır. AKP devletin kurumlarını kullanarak baskıcı anlayışıyla muhalefeti sindirmeye çalışıyor. OHAL ile birlikte devrimci, solcu, Atatürkçü yoldaşlarımız ya işinden ediliyor, ya cezaevine atılıyor. Milletvekillerimiz, gazeteciler tutuklu. Buradan başta milletvekili Enis Berberoğlu olmak üzere tüm tutuklu vekillere saygılarımızı sunuyorum. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye sevgimizi yoluyoruz. Açlık greviyle onurlu mücadele veren tutuklanan ve serbest bırakılan Nuriye ve Semih’i selamlıyoruz. Türkiye'de tutukluluk hali, tutuklanırsın gibi kelimeler normalleşti. Bu tedbir değil cezadır. Mühürsüz oyları kabul etmiyoruz. Bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında bir adam çıktı. Benim bir canım var o da memlekete feda olsun deyip 432 kilometreyi yürüyerek hak, hukuk, adalet sloganlarıyla mücadelemizi aydınlatmıştır. 2019 kavganın yılına giderken parti içi kişisel hırsları bırakmamız gerekiyor. Olmak ya da olmamak seçimidir. Referandumda diktatörlüğe karşı bir olduğumuz hayır bloğunu ortak mücadele alanımızda bulundurmalıyız. Bu beraberliğimizin coşku ve heyecanımızın partimizi iktidara taşıyacağını Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu iktidara taşıyıp parlamenter sisteme döneceğimize inancım tamdır. Buradan çoğalıp çıkacağız. Kazanan kadar kaybedenin de kendine güvendiği bir şekilde iktidara yürüyeceğiz. Tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak iktidara odaklanmış örgüt yapısından geçmektedir. Bugün ilçe başkan adaylarımız Erkan Akar ve Utku Gümrükçü’ye başarılar diliyorum” dedi.

BALBAY: AYAKTA KALAN TEK KURUM CHP'DİR

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay kongrede yaptığı konuşmada, “Devlet kurumları içinde aklınıza gelen tüm kurumlar arasında ayakta kalan tek kurum CHP’dir. Hepinizi bu bilinçle hareket etmeye çağırıyorum. Ahmet Taner Kışlalı’nın bir sözü vardı. ‘Doğruların sık sık altını çizmek gereklidir’ der. Bugün 17 Aralık 2017. Bundan 5 yıl önce bugün ne olmuşt? Büyük bir operasyon başlamıştı. İş adamları, Rıza Zarrab, bakan çocukları üzerine yolsuzluk operasyonu yapılmıştı. Buna karşılık iktidar operayona karşılık operasyon yaptı. Gerçekten darbe girişimiyse o gün karşılıklı müthiş bir güç savaşı yaşandı. 17-25 Aralık’ta özetle AKP, FETÖ’ye sen darbecisin diyor, FETÖ AKP’ye hırsızsın. Biz diyoruz ki ikiniz de haklısınız. Türkiye bu sürece mahkum değil. Biz darbe heveslileriyle hırsızlar arasında seçim yapmak zorun da değiliz. CHP’nin sadece iktidarı eleştirmesi yetmez. Biz halka Türkiye öyle değil böyle yönetilir demek için hazırız. 16 Nisan referandumunda güçlü bir şekilde tüm Türkiye'de sandıklardan hayırı çıkardık. O dili geleceğe taşıyarak bu gidişe mahkum olmadığımızı göstereceğiz” diye konuştu.

SERTEL'DEN ÖN SEÇİM VE KONTENJAN ÇIKIŞI

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Çiğli’de uzun yıllardır yerelde iktidarı başkasına kaptırmayan bir örgüt var. Örgütün yüce değer kabul edildiği süreci yaşıyoruz. Bizim medyamız yok. Birkaç kuruluş dışında, birkaç gazete dışında sesimizi duyuramadığımız faşist bir dönem yaşıyoruz. Meclis'te üstümüze yürüyorlar. Emin olun dayak yemiyor, gelene dersini verip aynen gönderiyoruz. Size minnettarız. Beni sizler seçtiniz. Örgütün ne kadar önemli olduğunu, insanların seçerken ne kadar dikkatli olduğunu, her türlü baskıdan uzak kendi özgür iradesini sandığa yansıttığını gördüm. Ön seçimin öneminin büyük olduğunu söylemek istiyorum. Bizler milletvekili olarak telefonlarımız hep açık. Herkese zaman ayırmaya çalışıyoruz. Annelerimizin çocukları için iş istediği, hastanede yatacak yer için yardım istediği herkesin derdine koşmak için mücadele ediyoruz. Bunları bana verdiğiniz oyların karşısında size yakışan bir vekillik yapmaya çalışıyorum. İşimiz gerçekten zor. Ama bunlar beraber aşacağız. Bu ülkede demokrasiyi getireceğiz. Tek adma rejimi asla olmayacak. Demokrasi insan hakları özgürlükler eşitlik adalet mutlaka olacak. İktidarımızda yeni hapishane lerin temlinin atıldığı dönem değil fabrika temeli atıldığı bir dönem yaşatacağız. 2019’da bunlar yolcu. Siyaset yaparken bunu çevrenizdeki herkese söyleyin. Neden gidiyorlar biliyor musunu? Sadece baskı ve şiddetle cezaevleriyle ayakta kalmaya çalışan bir iktidar var. Emekliye verecek tek vaadleri kalmadı. Tüm emekliler açlık sınırı altında ay sonu getirmeye çalışıyor. 12 Eylül öncesi 6 milyon sendikalı varken şimdi 700 binlerde onlara da vaatleri yok. Taşeron rezaletini de göreceğiz. Vaatleri ile yaptıklarının ne kadar farklı olduğunu göreceğiz. Bizler mücadele için parti adına söz vermek istiyoruz. Köylü ne ekerse dert biçiyor. İnsanın anlatacaklarının sınırlı olduğu noktayı kendi bütçenizde yaşıyorsunuz. Türkiye’de tüm felaketlerin kaynağı bu iktidar olmuştur. Genel Başkanımıza akıl almaz saldırılar yapıyorlar. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar Genel Başkanımıza küfreden hiçbir TV’ye ceza gelmezken tarafsız olmaya çalışan gazetecilere cezalar geliyor. Çiğli emeğin başkenti. Gelişen büyüyen ve gelecekte İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olmaya devam eden bir ilçe olacak. Biz de yeri ayrı. İzmir’in en güzel, en iyi, en modern, en yaşanabilir merkezlerinden biri oluyor. Bunda bizim başkanların payı büyük.İzmir’de en büyük sorun işsizliktir. Hayatın gerçeğinde işsizlik yüzde 20’dir. Herkesin çoluk çocuğuna iş talebi var. Bizim çocuklarımıza bu iktidar, doğduğu yer, siyasi görüşü, yalaka ve üye olmadığı için aş ekmek vermiyor. Geriye de yerel yönetimler kalıyor. Ama onlar da bu işte çıkmazda. 120 bin CV’in yığıldığı bir Büyükşehir'in 15 bin başvurunun olduğu ilçe belediye başkanının içinde bulunduğu çıkmazı sizin takdirinize bırakıyorum. Çiğli’deki kongre önce İzmir’e sonra Türkiye’ye örnek olacak” diyerek İzmir’de belediye başkanlarını da üyelerin seçmesini istedi. Sertel hak, hukuk, adalet talebinin üyeler tarafından seçilen belediye başkanları ile sağlanacağını belirtirken İzmir’de kontenjan milletvekili sayısının 1’e indirilmesini talep etti.

GÜVEN: BÜYÜKŞEHİR BELEDiYE BAŞKANI SORUNU YOKTUR

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 42 yıldır üyesi olduğu CHP’de 2 yıl önce Alaattin Yüksel ile birlikte seçilerek göreve geldiklerini anımsatarak bu süreçte yaptıkları tüm hizmetlerde parti kurumsal kimliğini ön plana aldıklarını belirterek “Bilmeden bir hata yaptıysak affola” dedi. Güven, birlik beraberlik mesajı vererek “Kongre ve kurultaylarımızla partimiz büyüyerek 2019 hedefine kilitlenmiş olacaktır. Bu konuda Çiğli’nin görev ve sorumluluğunu layıkıyla yapıp kongreden güçlü bir yapıyla genel başkanı ve iline bağlı bir yapıyla çıkacağına inanıyorum. Benimle çalışmış Çiğli’nin 2 yıldır sorumluluğunu yerine getirmiş örgüt ve ilçe başkanı ve yöneticilerini yürekten kutluyorum. Çok güzel hizmetler verdiler. Yeni seçilecek yönetimle birlikte omuz omuza yürüyeceklerinden, 2019’da iktidara taşıyacaklarından şüphem yoktur gözlerinden öpüyorum. Sağımda Utku Gümrükçü, sol yanımda Erkan Akar arkadaşım. 2 yol arkadaşım ben ikisine de başarılar diliyorum. Mücadelelerinde başarılar diliyor inanıyorum ki, burada yapılan yarışın asla kaybedeni yoktur. Biz birlikte kazanıyor, yürüyor ve direniyoruz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. 30. kongremiz genel başkanımızın mücadelesine yakışır bir şekilde yapılacak. Ve çok güçlü bir ses haykıracaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır. 2 yıl önce 20 Aralık'ta Alaattin Yüksel Başkanımızla seçilenleriz. Seçildikten sonra 30 ilçemizi eşit kucakladık. Hepsiyle yoldaşlık yaptık. Tüm başkanlarımıza aynı mesafede sevgi saygı kuralları içnde birlikte yürüdük. Tüm partililerimiz kucaklamaya çalıştık, hatamız olduysa affola. Bilinçli yapmadık. Tamamen partimizin kurumsal kimliğine hizmet etmeye çalıştık. Ben 42 yıldır partiye hizmet etmiş biri olarak bu görevi namusluca yapmaya çalıştım. 7'sinde il kongresini yapcağız. Bu kongreden de daha da güçlenerek azimle iddia ile Türkiye'ye hep birlikte haykıracağız CHP’nin halk iktidarını kurmasını Cumhurbaşkanlığı seçimini bir Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yol arkadaşı olacak devrimci, cumhuriyet değerlerine bağlı bir kardeşiniz seçilmesi için daha önce 16 Nisan’daki yaptığımız gibi el ele vererek ortak değerlerimiz Cumhuriyet ve parlamenter sistem olarak vereceğiz ve kazanacağız. Atatürkün bize miras bıraktığı Cumhuriyetin en önemli ili İzmir’den bu sevdanın direnişin en büyük gücü biziz. Bu sorumlulukla son kongremizi yapıyoruz. Görevimiz zor. Özverinin en değerli olduğu fedakarlığın önemli olduğu süreçten geçiyoruz. Bireysel hesapları artık terk etmemiz gereken bir süreç var. Bunu birlikte değerlendirmek durumundayız. İzmir’de 8 ilçenin 8'ini de kazanmak için mücadele etmek zorundayız. Referandumda 30 ilçenin 30’unda da zafer kazandık. Türkiye geneline göre yüzde 12 oyumuzu arttırdık. Büyükşehir belediye başkanı sorunu yoktur. Biz 8 ilçe ile uğraşacağız görevimiz budur. Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere 22 belediyemiz Türkiyeye güneş gibi umut vermelidir. Ankara’yı İstanbulu almamıza model olmalıdır. Bir birimizle uğraşacak zamanımız yoktur, olmamalıdır. Görev yaptığımız dönemde 20 bin yeni üye kazandırmışız. Kapalı kapılar ardında yazılan üyeler değildir. Kadın, genç ağırlıklıdır. Kendileri gelip üye olmuşlardır. Yenileşme değişim diyoruz. Partimizde yapılan delege seçimlerinde olağanüstü değişim olmuştur. CHP değişimin, gücün partisi olmuştur. Burada 9. ilçemiz değişecek. Bunun değerini önemini bilerek davranacağız. Hep birlikte destan yazacağız. Türkiye’yi hak hukuk adaletle buluşturacağız. İzmir iyi ki var. Varlığını her yerde göstermiştir” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN: “NEYİN RÖVANŞINI ALIYORSUNUZ'” 

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de görev yaptığı süreçte ilçe örgütleriyle birlikte uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Arslan, örgüt içinde dile getirilen “zincirleri kıra kıra geliyoruz” sloganı ve rövanşı alacağız söylemlerini eleştirerek, “Biz demokrasiyi tabandan inşa ediyoruz. Genel Başkanımıza kadar tek tek seçiyoruz. Görev yaptığım 4 yıllık süreçte parti örgütümden destek aldım. 3 ilçe başkanıyla çalıştım. Tüm başkanları kutluyorum. Partimize ihtiyaç olan binek araç kazandırdılar. Belediyemizin icraatlarını her yerde dile getirdiler. Bütün halinde örgüt belediye işbirliğinde çalıştılar. Demokrasi gereği dedik. Zeynel Mertoğlu aday olmayacağını açıkladı. 2 partilimiz var. Bir tarafta eski İlçe Başkanımız Utku Gümrükçü var, bir tarafta yeni yüz Erkan Akar var. Onu da kutluyorum. Bu bir cesarettir. Birileri yaptı sıra bende diyor. Demokrasi gereği oylayacağız. Kazananı omuzlara alacağız. Kim kazanırsa kazansın parti kazanacak. Kimse yanlış slogan atmasın. Kime karşı zincirleri kıra kıra gidiyorsunuz'  AKP’ye karşı gitmelisiniz. Parti içinde slogan atıp zincirleri kıra kıra kime geliyorsu? Bu yanlışları kıralım. Bu ilçe yönetimlerinde görev yapan arkadaşlarımız gönül bağıyla yapıyor. Kimse zoraki görevlendirmiyor. Hizmet veriyorlar. Birileri yatağında uyurken faaliyetlerde bulunuyorlar. Kendilerini görevli kılıp çalışıyorlar. Bu kongreden sonra seçilecek olanlar da aynı özveriyle hizmet verecekler. Partimizi Çiğli’de temsil edecekler. Belediye-örgüt işbirliği faydalarını görelim. 2014 seçimlerinde 9 bin oyla aldığımız belediyeyi örgütümle desteğiyle 25 bin farkla aldık. En son referandumda  63 bin oy almıştım referandumda hayır oyları 96 bine çıktı. 3 buçuk katına çıkardık. Cumhuriyetin temeline dinamit konuyor dedik. 3 buçuğa katladık. Bundan sonraki süreçte uyumlu çalışmamız halinde meclis üye sayımızı 21’den 28’e çıkaracağız. Önemli olan uyum. Kimse kavga için yıpratmak için bu görevlere talip olmasın. Rövanş alalım diyorlar. Neyin rövanş? Bakın talip olmadılar. Şimdi beyaz listeden 2 arkadaşımız mücadele verdi. Kendilerini kutluyorum. Aday olacağız dediler. Demokrasinin görevi kutluyorum 417 delege bugün bu arkadaşları oylayacak. Kazanan arkadaşları şimdiden kutluyor örgüt disipliniyle çalışacağımızın vaadini veriyorum” ifadelerini kullandı.

“KİMSE ÖNSEÇİMİ, ONLARLA KIYASLAMASIN”

Kongrede gerilen ortamı yumuşatmak için kürsüye gelen PM Üyesi Mustafa Moroğlu “Çiğli faşizme boyun eğmez. Bugün İzmir demokrasinin beşiği ise herkes hatırlamalı,  hala diktatörlerin gözü buradaysa 1968'lerdeki mücadelenin sonucudur. Köyden kente göç başladığında katliamlardan kaçanların sığınağı İzmir olmuştur. Bugün AKP’nin sığınağı olan gece kondular devrimcilerle doluydu. Güzeltepe'de bunlardan biriydi. Celil Oral’ı anıyorum. Neden bunları söyledim. Kongreler neden yapılı? Bir ilçe başkanı seçmek için mi yapılı? Neden 2 yılda bir yapılı? Maalesef verdiğim cevaba uygun kongreler yapmıyoruz. 2 yılda bir yapmamızın sebebi mücadelenin koşulları değişir bunları konuşuruz hedefleri konuşuruz, görevi yapacak arkadaşları yönetime getirmek için oy veririz. Ahval ve şerait tartışılır. Buna uygun bir liyakatı esas alan yönetim almalıyız. Bunu yapmadan önce Çiğli’nin sorunlarını konuşmalıydınız.  Vartolu arkadaşlarım var hepimizin o kentlere faydamız ne olur nasıl örgütlemeliyiz onu konuşmalıydık. Gelecek seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan olmayacak. Bakanlar bizden seçilmeyecek. Sadece CHP’lilerin katkılarıyla sonuçlanacak bir hedefimiz yok. Kongrelerin asıl gündemi bu olmalı. Recep Tayyip Erdoğan ya da bir başkasını oylamayacağız. Recep Tayyip Erdoğan mı, Meral Akşener mi'  diye soracaklar. Tek adam rejimimi, istiyorsunuz demokrasi m? istiyorsunuz diye soracaklar. Hedefimiz oylarımız çalınarak değiştirilen bir Anayasa'yı yeniden değiştirecek bir stratejiyi  kurmak zorundayız. Bugünlerde yaptığımız kongrelerde bunu başaramadık. Ama ilde başaralım. İle giderken arkadaşlarım bu ihtiyacı tartışarak yapsınlar.İlçe başkanlığı çok zor iştir. İlçe başkanlığından gelen arkadaşların daha çok iş yapmasını isterim. İl başkanlığından da zordur. İlçe Başkanlığı, il başkanlığı yarışı yapılacak dönemde değiliz. Yüzde 51’in üzerindeki kitle ile mücadelemizi üretirken her mahallede bu dili kullanacak en iyi arkadaşlarımızı delege seçmemiz gerekiyor. Kendi dışımızdaki sol ve sağa hitap edecek arkadaşları seçmemiz lazımdı. Bunu hala başarabiliriz. İlde başarabiliriz. Önseçimin tartışılacağı günlede değiliz. Tüzükte belli. Ön seçimde 36 bin kişi bu bölgede oy kullandı. 10 bin üye varsa 5 bin üye oy kullandı. Peki Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı olduğunda kaç kişi geldi meydana Genel Başkanımız 435 kilometre yol yürüdü insan haklarını korumak için. 10 Aralık'ta bizdeki üyeler ne yapt? Seçimli kongreler en önemli kongrelerdir. Kimse bizi Tayyip'le kıyaslamasın. Eksiklerimiz var. Üye arkadaşlarım ne zaman sorumluluğu yerine getirecek hale gelir. O zaman bunları konuşuruz. Kongre delegelerinin 2 yıl boyunca görevi delege olduğu sokakta partinin tüm faaliyetlerini götürmek görevidir. Görevini yerine getirmekle yükümlüdür. Seçilemeyen arkadaşlarla seçilen arkadaşlarım. Seçilemeyen arkadaşların görevi de kenarda duramak değil, yönetimdeki arkadaşların yanında olmaktır. Bu kararı almalıyız.  Seçilen ve seçilmeyen arkadaşlar 1 hafta sonra bir kahvaltıda buluşup Çiğli'nin sorunlarını konuşacaklar. Var mısınız'” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞKAN KOÇER’DEN LİSTE UYARISI

İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer, birlik ve beraberlik mesajları verirken aday olan Utku Gümrükçü’nün ilk göz ağrısı olduğunu belirterek her iki tarafa da başarılar diledi. Her iki listenin de Beyaz olacağını hatırlatan Koçer dikkat edilmesi gerektiğini de vurguladı. Koçer, “Parti oyları 96 bine yükselmişse bu hepinizin emeğidir. Biz Çiğli’de bu partiyi devralırken 1995 seçiminde partinin Çiğli'deki oyu yüzde 10’du. 99 seçimlerinde yüzde 21’e çıktı. Yerel seçim bayrağını 3 ilçe olarak diktik hep birlikte. Menemen, Güzelbahçe ve Çiğli’de 2002’de partinin oyu yüzde 36'dan 2011’de yüzde 51’e çıktı. Müthiş bir şeydi. Yeni geleceklerin yüzde 70’e çıkarmak zorunda olduklarını hedef koyduk. Belediye başkanım da az önce söyledi. Dayanışma içinde olsak yüzde 80'i aşarız var mıyı? Bu güç irade hepinizde var. Yıllardır beraberiz. Üyelerin yüzde 90’ını ismen biliriz. Yürekten kutluyorum. Yerel seçimede bu orana eş gidiyor. 99’da yüzde 24, 2015’de yüzde 52, yeterli mi deği? Yerel genel aşağı yukarı başa baş gidiyor. Bu konuda çok çalışılması lazım. Çiğli, İzmir’in kalbi. Siyasetin merkezinde olan bir ilçe olmak istiyoruz. İzmir siyaseti Çiğli’den geçer. Bu dengeler iyi tutulmalıdır. Çiğli’nin olmadığı yerde İzmir’de başarı zordur.  Siyaset zor bir iş. Siyaseti bilgiyle birikimle yaparsınız, ilkelerle ideolojik anlamda yaparsınız bunlar güzel şeyler. Ama çıkar üzerine asla yapamazsınız. Bunu yapanları kınıyoruz. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Devrimciyiz. Bizim siyaset anlayışımız halktır. Bunu yaparsak başarılı olur iktidara geliriz. Hedef bu. Gerçekten göreve yeni gelen dostlarımı kutluyorum ikisi de canım ciğerim. İkisiylede yürüyoruz. İkisini de seviyorum. Ama Utku benim ilk göz ağrım onu biz yetiştirdik. 99'da 19 yaşında iken yanıma geldi. Bugünlere getirdik. İzmir’i Çiğli'yi emanet ettik. Onu da ailesini de çok seviyorum. Kaybeden yok. Kazanan var. Asla hiç birisi kaybetmiyor. Yarında omuz omuza olacağız. Hedef 2019’da faşizmin gelişine 'dur' diyeceğiz. Bunu başarmak zorundayız. Emanet gereği yapacağız. Ben başarılar dilerken şunu istiyorum. Yerel seçimler var. Önseçim diyoruz. Vekillerimizi belediye başkanlarımızı izin verin de biz seçelim. Önseçim dinamiktir. Örgütün iradesidir. Örgütten gelen başkanın. Gönlü açık olur. Halka dokunmak zorunda. Atarsan öyle olmaz, aşmalıyız. Tüm kapıları açmalıyız. 2019’da bu büyük ivme getirir. Zeynel Mertoğlu ve yönetim kuruluna yürekten teşekkür ediyorum. Bu yönetimin ne kadar zor olduğunu çileli olduğunu iyi biliyorum. Onurlu görevlerdir. Torunlarımıza bırakacağımız en güzel mirastır. İki liste yarışıyor. İkisi de beyaz. Karışıklık olacak. Bir an önce seçime gitmemiz lazım. 2 liste de beyaz olduğu için karışıklığa dikkat etmek lazım. Hepinizi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

CHP Çiğli İlçe Kongresi'ni takip eden isimler arasında, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Dikili İlçe Başkanı Hakkı Şener, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Karşıyaka ilçe Başkanı Uğur Yıldırım, İl eski Başkanı Kemal Karataş, CHP İzmir İl Yöneticileri Salih Özçiftçi, Şirin Akgül, Serpil Yıldırım, Alper Bilgin yer alırken, Beyaz liste temsilcilerinden Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer de salonda yerlerini aldı. Öte yandan AK Parti Çiğli İlçe Başkan Yardımcısı Mahmut Polat'ta kongreyi takip edenler arasında olması dikkat çekti.

Kongreyi takip edenler arasında 61 yıldır partiye üye olan en eski partili Mustafa Türkman da yer aldı.

Partinin en eski üyesi Ali Türkman her iki adaya da başarılar diledi. “Kazanan sevinmesin kaybeden üzülmesin bu bir yarıştır. Kardeşiz. Burda ayrım yapmayalım diyorum. 1956’da Sivas'ta okur yazarlığım yokken geldim. Çamaltı tuzlasında işe girdim 61 sendir hizmet ediyorum. 41 sene boyunca sandık başına gittim” dedi. 81 yaşında olduğunu söyledi. “Daha gencim, hizmete devam edeceğim” diye konuştu.

Öte yandan Utku Gümrükçü'yü destekleyen partililer salonda yakalara yapıştırılan üzerinde "yürüyelim arkadaşlar" yazılı sticker dağıttı. 

Çiğli İlçe Kongresi’nin yapılacağı salondaki hazırlıklarını takip eden Zeynel Mertoğlu ayrıntılarla tek tek ilgilendi. Mertoğlu, erken saatlerden itibaren salondaki yerini aldı.

Zeynel Mertoğlu tarafından divan başkanlığı için önerilen CHP PM üyesi Özkan Yıldız salondaki yerini aldı. Kongre başkanlığı için tarafların PM Üyesi Özkan Yıldız ismini önerme konusunda anlaştıkları öğrenildi.

Salonda bir araya gelen Belediye Başkan aday adayı Aziz Buğa ile İl yöneticisi Şirin Akgül sohbet etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.