Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de Nihat Gültekin bombası

Çiğli’de Nihat Gültekin bombası

Delege seçimlerinin hareketli geçtiği Çiğli’de gözler yapılacak ilçe başkanlığı kongresine çevrildi. Kulislerde ilçe başkan adaylığı için adı geçen mevcut Başkan Zeynel Mertoğlu, Erkan Akar ve Utku Gümrükçü’nün ardından, İlçe Eski Başkanı Nihat Gültekin’in de gelen baskılar sonucunda adaylık çalışmasına başladığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Adı kulislerde CHP Çiğli İlçe Başkan adayları arsında geçen Gültekin, sosyal medyadan açıklama yaptı. Aday olmadığını söyleyen Gültekin, ama "Çiğli halkı neyi takdir ederse her zaman kendilerinin ve örgütümün emrindeyim" diyerek açık kapı bıraktı. Gültekin'den flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 24.10.2017 - 12:14

EGEPOSTASI- KULİS HABER-Çiğli’de yapılan delege seçimlerinde Ali Rıza Koçer, Utku GümrükçüAziz Buğa’nın başını çektiği Beyaz liste ile belediye ve ilçenin desteklediği Mavi liste yarışmıştı. Yapılan delege seçimlerinde mahallelerin büyük bölümünde Beyaz liste zaferle çıkmıştı. Beyaz listenin adayının kim olacağı merakla beklenirken, geçtiğimiz günlerde Küçük Çiğli Mahallesi Beyaz listede delegasyonundan zaferle çıkan Erkan Akar adaylığını açıklamıştı. Akar’ın adaylığı Beyaz listede kafaları karıştırırken, aynı listede yer alan ve ilçe başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Utku Gümrükçü’nün ise bu konuda kararını henüz vermediği gelen bilgiler arasında.

İKİ GRUP ARASINDA ADAY KRİZİ ÇIKABİLİR!

Öte yandan Ali Rıza Koçer ile delege seçimlerinde ittifak yapan Aziz Buğa ve ekibinin ne yapacağı merakla bekleniyor. Aday konusunda iki grup arasında hala bir görüşmenin yapılmaması ise iki tarafın da ince hesaplar yaptığı yorumlarına neden oldu. Bu nedenle son tablonun da Koçer ve Buğa arasında önümüzdeki günlerde bir kriz çıkacağının habercisi olarak değerlendiriliyor.  Bunun en büyük nedeni ise delege seçimleri öncesi Ali Rıza Koçer’in istifa ederken, “ben 2019’da belediye başkan adayıyım” diye açıklama yapmasının ardından, son dönemlerde kafasının karıştığı ve Buğa ekibinin alternatif bir girişim içinde olabileceği kulislerden sızan bilgileri arasında.

ESKİ BAŞKAN GÜLTEKİN ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Diğer taraftan, yaklaşık bir haftadan beri eski ilçe Başkanı Nihat Gültekin’in adaylık için nabız yokladığı öğrenildi. Gültekin’in aday olması konusunda ilçenin bazı ağır toplarının bastırdığı ve Gültekin’in düşünmek için süre istediği ve ardından “yeterli destek olursa aday olurum” dediği öğrenildi. Gültekin’in adaylığına büyük çevreler tarafından sıcak bakıldığı ve Çiğli’de toparlayıcı bir isim olabileceği kulislerden gelen bilgiler arasında..

ÜÇ BELEDİYE BAŞKANI İLE ÇALIŞTI

Çiğli siyasetinde birçok siyasetçiyle çalışan Gültekin’in  Çiğli’de toparlayıcı bir ol alabileceği ve Çiğli’de gergin olan siyasi atmosferi düşüreceği de kulislerde konuşuyor.  Ensari Bulut döneminde kısa bir süre ilçe başkanlığı yapan Gültekin, Metin Solak ve Hasan Arslan döneminde ilçe başkanlığı yaptı. Örgütü tanıyan ve örgütle ilişkileri iyi olan Gültekin’in toparlayıcı olması için yoğun baskının olduğu gelen bilgiler arasında. 

GÜLTEKİN'DEN 'AMA'LI AÇIKLAMA

Çiğli kamuoyuna saygıyla duyurulur: Saygı değer Çiğli halkı,delege seçimlerinde evet Beyaz liste üzerinde yaptığım çalışma doğrudur. Bu da takdir ederseniz benim demokratik hakkımdır. Bu süreçte en yakın arkadaşlarımda (AZİZ BUĞA ve yakın arkadaşlarım) bilirlerki benim ilçe başkanlığı düşüncemin olmadığını, benim bu süreçte Çiğli’yi kucaklayan, barış sağlayacak olan bir arkadaşımıza destek vereceğimi Çiğli halkı bunu çok iyi biliyor. Ama Çiğli halkı neyi takdir ederse her zaman kendilerinin ve örgütümün emrindeyim.

Saygılarımla Nihat GÜLTEKİN.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.