Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de “Meslek Edindirme” kursları

Çiğli’de “Meslek Edindirme” kursları

Çiğli Belediyesi tarafından 17 branşta açılan meslek edindirme kursları Çiğlili vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hafta içi ve hafta sonu eğitimin verildiği kurslardan çok sayıda vatandaş faydalanırken Çiğli belediye başkanı Hasan Arslan da zaman zaman kursiyerleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

  • Ege Postası
  • 24.03.2016 - 10:46
Çiğli Belediyesi’nin boşalttığı eski binasında faaliyetlerini sürdüren Eğitim Merkezi, vatandaşlardan yoğun talep görmeye devam ediyor. Çiğli Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde meslek edindirmek, istihdam yaratmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla açılan merkezde birçok branşta kurs eğitim programı hayata geçirildi. Özel araç ve gereçlerle donatılmış sınıflarda, uzman eğitmen kadrosuyla eğitimin verildiği kurslarda: Grafikerlik, yönetici asistanlığı, pastacı çırağı, takı yapımı, temel bilgisayar okuryazarlığı, tıbbi sekreterlik, çocuk bakımı, ön muhasebe, İngilizce, bilgisayar destekli reklam tasarım, WEB tasarım, grafik ve animasyon, bilgisayar kullanımı,özel eğitim elemanı, 3-6 yaş çocuk etkinlikleri, ofis kullanımı ve okur yazarlık branşlarında eğitim veriliyor.

Kurslar herkese açık
Çeşitli sebeplerle yetenekli oldukları alanlarda eğitim alamamış vatandaşlar için bu gereksinimlerinin karşılanması adına 15 yaş ve üstü tüm ihtiyaç sahibi kişilerin hizmet alması sağlanıyor. Kurs saatleri hafta içi sabah saat 09:00’dan akşam saat 20:30’a, hafta sonları da 09:00’dan 17:00’a olup, dersler 12 ile 20 kişilik sınıflarda gerçekleştiriliyor. Kursların süreleri ise 1 ay ile 10 ay arasında değişiyor. Bir yıldır devam eden kurslarda 29 sınıfta, toplam 350 kişi çeşitli branşlarda eğitim alıyor. Mesleki ve teknik alanlarda eğitim almak isteyen vatandaşlar kurslarla ilgili bilgi almak için 329 32 45 nolu telefonu arayabilirler.



Başkan Arslan: “Hayalimiz gerçekleşti”
Çiğli’de herkesi ilgilendiren birçok çalışmayı bir arada yürüttüklerini belirten Başkan Arslan, “İnsanı merkeze alan yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Onların sosyalleşmesi ve meslek edinmesi bizler için önemli. Yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsatlar yaratıyoruz. Bu sayede hem istihdama katkı sunuyoruz hem de bu kurslardan faydalanmak isteyen kursiyerlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Herkesin faydalanabileceği bir kurs programımız var. Amacımız vasıflı insan gücünün oluşturulması” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.