Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de kadınlar kefen ve tabutla yürüdü

Çiğli’de kadınlar kefen ve tabutla yürüdü

Çiğli’de kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için tabut ve kefenle yürüyüş düzenledi. CHP Çiğli'den kefenli protesto

  • Ege Postası
  • 12.03.2018 - 11:09

EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığı öncülüğünde, Çiğli’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.  Makyajla şiddete uğramış görüntüsü verilen kadınlar Çiğli sokaklarında tabut ve kefenle yürüdü.

“KADINA ŞİDDETİN KAYNAĞI…”

Halkın yoğun ilgisini çeken eylemde CHP'li kadınlar adına konuşma yapan CHP Çiğli İlçe Başkan yardımcısı Yeşim Koçhan  "Kadına şiddetin kaynağı kadını dışlayan, eve kapatmak isteyen gerici zihniyet ve bu zihniyetin geliştirdiği toplumsal atmosferdir. Türkiye üzerindeki karanlık bulutlar dağılmadan kadınlar huzur bulamaz!" diye konuştu. 

‘KADINLARIN ÖZGÜRLEŞMESİ TÜRKİYE’NİN ÖZGÜRLEŞMESİ DEMEKTİR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurtuluş Savaşı’yla Türkiye'yi özgürleştirenlerin partisi olduğunun altını çizen CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise "İnsan hakları, demokrasi, adalet gibi toplumsal taleplerin hayata geçirilebilmesi öncelikle kadının toplumsal hayatta hak ettiği yeri kazanmasıyla başlar. Kadınların özgürleşmesi Türkiye'nin özgürleşmesi demektir. Bu mücadeleye katılan bütün kadınları kutluyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.