Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de işçilerden Gümrükçü’ye yüzde 30 tepkisi: Suyu sıksak yüzde 15!

Çiğli'de işçilerden Gümrükçü’ye yüzde 30 tepkisi: Suyu sıksak yüzde 15!

1 Eylül’de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınmaması üzerine iş bırakan Çiğli Belediyesi ÇİBEL A.Ş. işçileri, grev kararlarına ilişkin kamuoyuna yapılan ve yanlış bilgiler içeren paylaşımlara tepki gösterdi. İşçiler, CHP Çiğli ilçe Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2020 - 18:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - 1 Eylül’den bu yana toplu sözleşmede uzlaşma için direnen İşçiler CHP’yi kendilerinin yanında durmamakla suçlarken, Başkan Gümrükçü’nün sosyal medyadan işçiler için ‘pandemiye rağmen yüzde 30 istiyorlar’ çıkışına tepki gösterdi. Kamuoyuyla paylaşılan rakamların gerçek dışı olduğunu söyleyen işçiler “Suyunu sıksak bize teklif edilen rakamlar yüzde 15’tir. Vereceği zam da gerçekleşen zamlar ve şartlar karşısında vergi kesintisiyle beraber eriyip bitip gidecekti zaten. Çiğli’yi sevenler böyle şeyler yapmamalı” diyerek Gümrükçü’ye tepki gösterdi.



İşçiler adına Çiğli Halkının duyması için basın açıklamasını Sendika temsilcisi Gencer Beytaş okudu. Açıklama şöyle;

"Belediyeyle aramızda uzun süredir topu iş sözleşmesi konusunda bir anlaşmazlık vardı. Bunun gayet doğal ve olası bir durum olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bundan önce de sözleşme görüşmeleri birkaç oturum uzamıştır. Dünyanın her yerinde taraflar oturur birbirlerini dinler. Belli zaman sonra durum netleşir. Bu hep böyledir.

Yalnız burada yanlış olan, burada etik olmayan ve burada yalan olan rakamlar var. Bir daha altını çizerek söylüyoruz; Kamuoyu ile paylaşılan rakamlar tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür.

Dememiz o ki bizler el bebek gül bebek çalışma koşullarına sahip değiliz. Zor şartlarda mesai harcıyoruz.

·         Bizler virüsün kol gezdiği günlerde vatandaşın alışverişini yaptık

·         Bizler sokağa atılan hayvanları besleyenler koruyanlarız

·         Bizler gölgesinde oturduğunuz ağaçları büyütenleriz.

·         Bizler sokağa attığınız çöpleri toplayanlarız

·         Bizler Çiğli’nin ve Çiğli halkının hizmetkarıyız.

Bunca emekten sonra bize sosyal medyada yapılan zulme, hakarete ve ağza alınmayacak küfürlere sessiz kalmamız beklenemez. Hiç tanımadığımız ama belki hizmet verdiğimiz insanlar tarafından etnik kökenlerimiz sorgulandı, oturduğumuz mahalleler üzerinde hakaretler edildi. En acısı da bunlara sebep olan kişinin Belediye Başkanımız olmasıdır. Bu sosyal medya açıklaması bütün işçi sınıfını derinden yaralamıştır.

Maalesef ki Belediye Başkanımız hem yanlış hem de tutarsız, birbiriyle örtüşmeyen bilgiler vermiştir. Yüzde 30diye iddia edilen rakamlar tamamen asılsızdır. Suyunu sıksak bize teklif edilen rakamlar yüzde 15’tir. Vereceği zam da gerçekleşen zamlar ve şartlar karşısında vergi kesintisiyle beraber eriyip bitip gidecekti zaten.

Çiğli’yi sevenler böyle şeyler yapmamalı.                  

Kaos ve kavga ortamı yaratmak Çiğli’ye fayda getirmez.

Biz bu tutumu Çiğli’yi sevmiyor, Çiğli’ye uğramıyor, Çiğli’den haberi olmayan bir tutum olarak kabul ediyoruz.

·         İşçisini halkıyla karşı karşıya getirenleri

·         İşçisini hedef gösterenleri

·         Çiğli belediye işçisi itibarsızlaştırılamaz

·         Çiğli belediye işçisi yalnız değildir

Çiğli belediye işçisi her daim esnafıyla, halkıyla iç içe ve omuz omuza olmuştur. Bugün de yarın da yarından sonra da halkımızın yanında olacağız.

Hiçbir baskı, hiçbir karalama, hiçbir bilgi kirliliği örgütlü bir işçi sınıfının karşısında duramaz. Çiğli belediye işçisi bugünlere bedel ödeyerek gelmiştir. Gerekirse o beledi gözümüzü kırpmadan yine öderiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.