Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmesinin perde arkası

Çiğli'de imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmesinin perde arkası

Çiğli Belediyesi ve Tüm- Bel Sen 2 No'lu şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 245 memuru kapsayan sözleşmenin imzalama görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Görüşmede işten çıkarılan sözleşmeli memurlar konusu gündeme gelince taraflar arasında gerilim yaşandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün işten çıkarılan memurların işe iade edilmeyeceğini ifade etmesi üzerine 2 sendika yöneticisi görüşmeyi terk etti. Çiğli'de imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmesinin perde arkası

  • Ege Postası
  • 13.06.2019 - 11:29

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi ve Tüm- Bel Sen Sendikası 2 No’lu Şube arasında 245 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Tüm- Bel Sen Sendikası  2 No’lu Şube yönetimi arasında gerçekleşen görüşmenin perde arkasında yaşanan kriz ortaya çıktı. Sendika yönetimi ve Başkan Gümrükçü arasında gerçekleşen görüşmede işten çıkarılan sözleşmeli memurlar konusu gündeme geldi. Sendika yöneticileri sözleşmeli memurların durumunun ne olacağını ve bu memurların da sözleşmeye dahil edilmesi gerektiğini Başkan Gümrükçü’ye aktardı. 

GÜMRÜKÇÜ’DEN MEMURLARA VETO 

İşten çıkarılan sözleşmeli memurların işe geri dönüşlerini veto eden Başkan Gümrükçü, sendika yönetiminin bu talebine, “Ben o arkadaşlarla çalışmam” cevabını verdiği iddia edildi. Toplu sözleşme görüşmesinde yaşanan bu gerilimin ardından iki sendika yöneticisi toplantıyı terk etti. 

Toplu iş sözleşmesi görüşmesini terk eden yöneticilerden biri yakın çevresine “İşten çıkarılan memurların durumunu aktardık. Ancak Başkan Utku Gümrükçü tarafından kabul görmedi. Toplantıyı terk ederek kişisel bir duruş sergiledik” dediği öğrenildi. 

SENDİKA BAŞKANI, ESKİ BAŞKAN ARSLAN'I SUÇLADI

İşten çıkarılan sözleşmeli memurlar, Tüm- Bel Sen Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aygün’ün süreçte kendilerini yalnız bıraktığını ve destek olmadığını ifade etti.  Şube Başkanı Aygün memurların eleştirilerine cevap verdi.

Aygün, “Eylemden yana olmadığımız gün sendika işini bırakıp gidelim. Ancak ben en başından bu yana diyalog yoluyla halletmemiz gerektiğini söyledim. Ancak bazı arakdaşlar bu çağrıma uymadı. Benden habersiz CHP Genel Merkezi’ne kadar gitti. Eski Başkan Hasan Arslan’ın yönlendirmesiyle yapılan işler. Sendikaya uyum sağlasalardı şu an onlar işe başlamıştı benimde önümü onlar kesti” sözleriyle cevap verdi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.