Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de eylem sırası memurlarda... CHP'nin siyasi anlayışına aykırı

Çiğli'de eylem sırası memurlarda... CHP'nin siyasi anlayışına aykırı

Son günlerde işçi çıkarmalarla gündemden düşmeyen Çiğli Belediyesi’nde şimdi de iş akitleri feshedilen memurlar eyleme geçti. Belediye önünde toplanan işsiz memurlar oturma eylemi başlattı. Grup işlerine geri dönene kadar mücadeleye devam vurgusu yaparken, işten çıkarılma gerekçelerinin CHP’nin siyasi anlayışına aykırı olduğunu savundular. Çiğli'de eylem sırası memurlarda

  • Ege Postası
  • 21.05.2019 - 14:31

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nde gerçekleşen işçi çıkarmalarının yankıları sürerken bu kez iş akitleri feshedilen sözleşmeli memurlardan flaş bir hamle geldi. İşten çıkarılan personel belediye önünde oturma eylemi başlattı. İşçiler işlerine geri dönünceye kadar oturma eylemine devam edeceklerini bildirirken destek istediler.

Önce 23 ardından 34 işçinin işten çıkarıldığı, sendikanın devreye girmesiyle müzakere sürecine girilen Çiğli Belediyesi'nde sular bir türlü durulmuyor. İşten çıkarılan işçilerin durumunun netleşmesi için Devrimci Turizm İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu'nun yarın belediye yönetimi ile yapacağı görüşmeye gözler çevrilirken, şimdi de kısa süre önce işten çıkarılan 19 sözleşmeli memur direnişe geçti.

“İŞTEN ÇIKARILMA GEREKÇEMİZ CHP’NİN SİYASİ ANLAYIŞINA AYKIRI”

Belediye binasının önünde oturma eylemi başlatan iş akitleri feshedilen sözleşmeli memurlar, gerçekleştirdikleri basın açıklamasında işten çıkarılma gerekçelerinin CHP’nin siyasi anlayışına ters düştüğünü savundu.

Grup yaptığı açıklamada, “26 Nisan Cuma günü 19 sözleşmeli memur olarak sözleşmemiz tek taraflı feshedildi. Gerekçe ise 2016 KHK’da yer alan ‘Güvenlik soruşturması sözleşmeli memur alımında yer almalıdır’ ibaresine dayandırılmıştır. CHP tüm kanun hükmünde kararnamelere iptal davası açmışken sözleşmemizin sonlandırılması antidemokratik ve insan haklarına aykırı bu gerekçeye dayandırılması CHP’nin siyasal anlayışına aykırıdır. Bu gerekçeyi CHP’li bir belediyenin gerekçe olarak göstermesi daha vahim bir durumdur” ifadelerine yer verildi.

İŞE GERİ DÖNENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM VURGUSU

İşten çıkarılan sözleşmeli memurlardan bir kişinin sözleşmeli olarak işe geri alındığını hatırlatan grup, “1 kişi sözleşmeli memur olarak geri alınmış, 4 sözleşmeli memur taşeronda çalışmaya razı edilmiştir. Mevcut durumda güvenlik soruşturmalarımız Çiğli Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne ulaşmıştır. Bizler işimize geri dönünceye kadar hem hukuksal hem de eylemsel olarak sürece devam edeceğiz. Herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.