Dolar 32,5108
%0.2
Euro 34,7400
%0.05
Altın 2.490,210
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de eski başkandan '10 Kasım' isyanı

Çiğli’de eski başkandan '10 Kasım' isyanı

CHP’de kongre heyecanı iyiden iyiye artarken, Çiğli’deki 26 mahalleden 20’sinde mahalle delege seçimlerinin 10 Kasım günü yapılması tepkilere neden oldu. Çiğli’de eski başkandan delege seçimi çıkışı

  • Ege Postası
  • 04.11.2019 - 10:49

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI- CHP’de kongre takvimi işlemeye devam ederken, 8 Kasım'da başlayacak mahalle delege seçimlerinde 10 Kasım sıkıntısı yaşanıyor.

Bazı mahallerde delege seçimlerinin 10 Kasım’ın Pazar gününe denk getirilmesi, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve CHP'nin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin yıl dönümü olması nedeniyle partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Özellikle sosyal medyadan gelen tepkiler sonrası tarihler bir çok ilçede birer birer düzeltilirken, Çiğli'de 26 mahallenin 20’sinde seçimler 10 Kasım günü yapılacak. Bu durum başta ilçe yönetimine muhalif partililer olmak üzere tepki çekerken, sosyal medyada "Atamızın kemiklerini sızlatmak için m? yapılıyor" yorumları yapıldı.

METİN SOLAK: NEDEN 10 KASIM'

10 Kasım’da seçim yapılmasına tepki gösteren Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak sosyal medya hesabından "CHP Çiğli Başkanlığı neden 10 Kasım’da delege seçimi yapar merak ediyorum.  Neden 10 Kasım" diyerek duruma tepki gösterdi.

Egepostası’na konuşan eski başkan Solak,  “19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim gibi özel günlerin unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde 10 Kasım’da yani Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde hangi ilçede olursa olsun, delege seçimlerinin yapılmasını doğru bulmuyorum, bu duruma karşıyım. Özel günlere iç siyasetin alet edilmesini doğru bulmuyorum. Bu tarihte yapılacak olan tartışmalar dışarıda partimize karşı, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının elin koz verecektir. Bu duruma fırsat vermemek için bu tarihlerin değiştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu nedenle çıkacak tartışmalar ve partinin göreceği zarardan ilçe yönetimi sorumludur” tepkisini dile getirdi.

İŞTE ÇİĞLİ'DE 10 KASIM’DA SEÇİM YAPILACAK MAHALLELER;

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.