Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de Beyaz-Beyaz savaşında Maviler ne yapacak'

Çiğli'de Beyaz-Beyaz savaşında Maviler ne yapacak'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü’nde 29 ilçede kongreler tamamlanırken gözler bugün Çiğli’de yapılacak ilçe kongresine çevrildi. CHP Çiğli’de delege seçimlerini kazanan Ali Rıza Koçer ve Aziz Buğa destekli Beyaz listeden çıkan Erkan Akar ve Utku Gümrükçü bugün sandıkta delegelerden oy isteyecek. 

  • Ege Postası
  • 17.12.2017 - 09:04

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı sebepleriyle olağan kongre takviminde 3 kez değişikliğe giden CHP’de, 10 Eylül günü mahalle delege seçimleri ile başlayan kongre sürecinin 2. aşaması ilçe kongreleri, bubün Çiğli’de yapılacak ilçe kongresi ile sona erecek.

Çekişmeli ve gergin geçmesi beklenen kongrede Çiğli’de yapılan delege seçimlerinden başarıyla çıkan Beyaz listeden adaylığını açıklayan Erkan Akar ile yapılan ön yoklama sonucunda aday olarak belirlenen Utku Gümrükçü yarışacak. Paşakule Düğün Salonu’nda yapılacak kongrede Beyaz listeye destek veren delegenin ne yapacağı merakla beklenirken, Beyaz listeden Akar ve Gümrükçü’nün aday olmasından sonra bazı mahallelerde görüş ayrılıkları oluştuğu ifade edildi. Bu nedenle Gümrükçü ve Akar arasında yapılacak seçimde Beyaz listede oyların bölüneceği kulislerden gelen bilgiler arasında.

BELEDİYE NE YAPACAK'

Öte yandan Mavi listeden seçilen delegelerin ne yapacağı henüz bir netlik kazanmazken, İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu aday olmayacağını duyurdu. Öte yandan Belediye Destekli Mavi liste delegelerine, Beyaz listeye oy vermeleri halinde mühürlü ek bir beyaz liste temin edilebileceği önerisinin bazı delegelere iletildiği iddia edildi.  

KONGRE BAŞLAMADAN KRİZ ÇIKTI

Bu gelişmelerle beraber Pazar günü yapılacak kongre öncesi tüm hazırlıklar sürerken, gerilimin tırmandığı Çiğli’de son bir kriz daha patlak verdi. Gerilimli geçeceği tüm taraflarca kabul gören kongrede divanı yönetmesi için İlçe Başkanı Mertoğlu her iki tarafında görüşünü aldığını belirterek PM Üyesi Özkan Yıldız’ın adını açıkladı. Bu açıklamaya Gümrükçü’den gelen yanıt ise “Biz Tacettin Bayır’ı istiyoruz” şeklinde oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.