Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli CHP’de ilk aday

Çiğli CHP’de ilk aday

Henüz delege seçimlerini yapmayan CHP’de şimdiden başkanlık yarışı başladı. Çiğli’de İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kazar, ilçe başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Yönetime açıkladı, yola çıktı

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 14:29

EGEPOSTASI – CHP Çiğli’de ilk başkan adayı ortaya çıktı. İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kazar, başkan adaylığını ilk olarak yönetime ve Belediye Başkanı Hasan Arslan’a açıkladı.

Egepostası’na konuşan Dursun Ali Kazar, bu süreçte bölünmek değil birleştirmek ve birlik olmak gerektiğini, ötekileştirmeye değil, birliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Kazar, “İki grubun arasına sıkışmış örgütten bahsediyoruz ve bu iki grubun arasına sıkışmaması gereken yönetimden bahsediyoruz. Herkes kendi görevini yapsın. Örgütü rahat bıraksınlar. Bir de  tabii 2019 kritik bir süreç. Milat gibi. Genel seçimi kazanmazsak, belediyeyi almak çok bir şey ifade etmiyor.  Referandum sonrası süreci biliyoruz” dedi. Kazar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partinin birleştirebilecek, partiyi ilke, tüzük, programları uygulayan,  herkesi kucaklayan yönetim anlayışı olması lazım. Bu nedenle aday olduğumu açıkladım. İlk açıklayan benim.  Ben seçimin çarşaf listeyle yapılması taraftarıyım. Kırılmadan, dökülmeden, herkesi kucaklayacak bir yönetim seçilmeli. Demokratik yarış çarşaf listeyle olur. Öbür türlü demokratik yarış değildir.  O sistemde başka belirleyici güçler var, dolayısıyla demokrasiden de bahsedemiyoruz."

2019 sürecinde Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dursun Ali Kazar, “CHP mutlaka iktidara gelmeli. Bunun için de öncesinde birbirimizi bölen, parçalayan, ötekileştiren değil, kucaklayıcı olmak zorundayız. Başta parti içinde bunu başlatmalıyız. CHP’li olmak zorundayız. Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkıp herkesi birleştirdiği gibi CHP de herkesi  bir çatı altında birleştirmelidir” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.