Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediyesi'nde yangın tatbikatı

Çiğli Belediyesi'nde yangın tatbikatı

Çiğli Belediyesi’nde düzenlenen yangın tatbikatı ile olası bir yangında kurumun kısa sürede nasıl tahliye edileceği ve çıkan alevlere yangın tüpleriyle doğru müdahale yöntemi uzmanlarca uygulamalı olarak anlatıldı.

  • Ege Postası
  • 12.02.2018 - 10:58

Çiğli Belediyesi çalışanlarına yönelik, kurum içi iş sağlığı ve güvenliği eğitim faaliyetleri kapsamında, yangın tatbikatı düzenlendi. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları gözetiminde, Çiğli Belediyesi yangın, arama kurtarma, koruma, ilk yardım ekipleri ile belediye insan kaynakları müdürlüğünce düzenlenen tatbikatta tüm belediye personelinin verilen alarm sonrası kısa sürede kurumdan tahliye edilmesi sağlandı. 7 katlı belediye binası birkaç dakikada tahliye olurken, yangın sırasında yaralanan bir çalışana, ilk yardım eğitimi almış personel tarafından ilk müdahalenin yapılması ve ambulansa kadar taşınması da tatbikatla gösterildi. Öte yandan eski belediye binası önünde belediye personeline çıkan alevlere doğru müdahale yöntemleri de pratik olarak anlatıldı. Oluşturulan alevlere belediye çalışanlarının yangın tüpleriyle doğru açı ve yöntemle müdahale etmesi uygulamalı olarak gösterildi.

BİLİNÇLENDİRME ÖNEMLİ

Tüm tatbikatın başından sonuna kadar takipçisi olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, tatbikatların test etme olanağı verdiğini belirterek, “Tatbikatlar kendimizi geliştirmemizi, olası kazalarda nasıl hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor. Hazırlıklı olmamızı sağlıyor. İş kazalarının önlenmesi ve yaralanmaların önüne geçilmesi açısından iş güvenliğine önem veriyoruz. Bu nedenle personelimizin bilinçlendirilmesi açısından bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.