Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediyesi’nde işçi kıyımı durdurulamıyor

Çiğli Belediyesi’nde işçi kıyımı durdurulamıyor

Yerel seçimlerin ardından 23 çalışanın işine son veren ve kirize sebep olan Çiğli Belediyesi’nde işçi çıkarmaların önüne geçilemiyor. Belediye bünyesinde kurulan komisyonun işçilerle gerçekleştirdiği mülakatlar sonucu 41 işçi daha işsiz kalmakla karşı karşıya kalmıştı. Belediye yönetimi, komisyon raporları doğrultusunda 31 kişinin daha işine son verdi. Egepostası duyurmuştu... Çiğli'de işçi kıyımı durdurulamıyor

  • Ege Postası
  • 16.05.2019 - 21:53

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nin 23 kişinin işine son vermesiyle başlayan ve işçilerin eylem yaparak geri adım attırdığı Çiğli Belediyesi’nde işçi çıkarmaların önüne geçilemiyor. Belediye ve işçiler arasında yükselen tansiyon Çiğli Belediyesi’nin 31 kişinin işine son vermesiyle krize dönüştü. Böylelikle 23 işçiyle başlayan belediyedeki  işçi kıyımına bir yenisi daha eklendi. İşçi kıyımının bu seferki adresi Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi (ÇİBEL)oldu. Belediye bünyesinde kurulan komisyonun ÇİBEL’de çalışan 178 işçiyle yaptığı mülakatlar sonrası 41 işçiyi yetersiz buldu.  Komisyon tarafından yetersiz görülen 41 kişilik listeden 31 kişinin işine son verildi.  Komisyonun mülakatları sonucunda tedirginlik yaşayan işçilerin endişeleri doğru çıktı ve Çiğli Belediyesi işçi kıyımına devam etti.

KOMİSYON 41 KİŞİYİ YETERSİZ BULMUŞTU 

Nobu Turizm Danışmanlık Genel Müdürü Birol Soylu başkanlığındaki, İnsan Kaynakları Müdürü Ergün Serdar Karaduman, Satınalma Müdürü Mustafa Totan, Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Eylem Özdemir Dev-Turizm-İş Şube Başkanı Zöhre Aksüt’ten oluşan komisyon, 178 personelle mülakat yaptı. 
Mülakatlar sonunda Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı ‘nda çalışan 24, Akvaryum Cafe&Restaurant’ta çalışan 9 ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nden 8 kişi, yetersiz bulundu. Komisyon mülakatların ardından raporunu hazırlayıp ÇİBEL’e sundu. 

İŞÇİLERİN TEDİRGİNLİĞİ DOĞRU ÇIKTI 

Komisyon raporunun ardından tedirginlik yaşayan işçiler işsiz kalma korkusuyla işine gelip giderken Çiğli Belediyesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. Belediye 41 kişilik listeden 31 kişinin işine son verdi. İşte işine son verilen belediye çalışanları;

Uçaklı Park çalışanlarından

Fatma Tan 
Neslihan Erdem 
Fatma Doğan 
Zeynep Akgül 
Gülsüm Taner 
Muhittin Öztürk 
Mesut Yılmaz 
İshak Erol 
Sevda Bilgehan
Ercan Keskin 
Merve Sarıdağ 
Esra Çelik 
Başak Bektaş 
Dilansu Beytaş 
Sinan Taner 
Ünal Alkan 
Hülya Yıldız
Mevlüde Savak

Pelikan Sosyal Tesislerinde çalışanlarından

Özlem Aygörmez
Vedat Kabadayı 
Özkan İnce 
Gülseher Savak
Zeynep Akyol 

Akvaryum Kafe ve Restaurant çalışanlarından 

Nail Uylaş
Altan Ata
Ferhat Çelik 
Dilek Öztürk
Turgut Taşgün 
Ozan Ortacan
Gökhan Yıldız 
Ali Ergün

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.