Dolar 32,3391
%0.18
Euro 35,1178
%-0.18
Altın 2.235,130
%-0.37
Bist-100 8,74
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan: Bir dönem daha adayım

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan: Bir dönem daha adayım

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, göreve geldiğinde belediyenin 250 milyon borcu olduğunu belirterek, “Borcun önemli bölümün erittik. Kamu borcunu yapılandırdık. Esnafa da borcumuz bulunmuyor” dedi. Arslan, geçen 4.5 yılda önemli projeleri hayata geçirdikleri, bunların devamı için bir dönem daha başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Başkan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilgili ise, “Aziz başkana biz kefiliz. Namusuyla, haysiyetiyle görev yapan bir insan. Hep onun yanında durduk, sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız. Adaylığı konusunda taktir kendisinin. Bana kalırsa yine Aziz Bey’in ismi üzerinde durulur” dedi Başkan Arslan açıkladı

  • Ege Postası
  • 20.08.2018 - 12:11

2014’ten bu yana Çiğli’de başkanlık yapan Hasan Arslan, bu süreçte yaptıklarını ve geleceğe dair planlarını anlattı. Başkanlığa geldiğinde belediyenin yaklaşık 250 milyon borcu olduğunu belirten Arslan, “Devir teslim töreninde, eski başkanı, ‘Allah Hasan Arslan’ın yardımcısı olsun’ dedi. Göreve öyle başladık. Yerel yönetimler hep sıkıntı içerisinde. Belediyemizde çalışan arkadaşların ödenememiş maaşları, esnafa borçlar vardı. Kamu borcu vardı. Toplam borç yaklaşık 250 milyon idi. Bunu çözebilmek için ne yapabileceğimizi düşündük. Tasarruf tedbirleri uyguladık. İsrafı önledik. Bankadan kredi vermiyordu, kredi almayı becerdik. Tedbirlerle nefes aldık. Alacaklılarla barıştık. Borçları taksitlendirdik. Esnafa aylık ödemimiz var. Çalışanlar maaşlarını zamanında ödüyoruz. Onlar memnun biz memnunuz. Çalışanlar, ‘Yıllardır burada çalışıyoruz ilk kez sistemli maaş alıyoruz. Ev, araba takside girdik’ diyorlar. Hem kamuda hem özel sektör deneyimimiz sayesinde bunlar oldu. Karayolları şantiyesinde çalıştım. İşçi psikolojisini iyi bilirim. Çiğli’de 1988’den sonra 30 yıl boyunca müteahhitlik yaptım. İnşaat malzemesi sattım. 50-60 kişi çalışıyordu. Hesap kitap işini iyi bilirim. Eğer orkestra şefi gibi iyi yönetirseniz sorunlarla karşılaşmıyorsunuz” dedi.

4 YILDIR YAPILMAYANLARI YAPTIK!
Başkan Arslan, 4 yıldır Çiğli’de yapılmayanları yaptıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Çiğli engebeli bir arazide konumlanmış bir ilçe. Engebeli arazide yol, alt yapı yapmak çok zor. Dere kenarlarında Ataşehir, Maltepe, Küçük Çiğli, İnönü Mahallerinde su basması oluyordu. Büyükşehir Belediyemizle işbirliği yaptık, bu sorunu çözdük. Egekent, Evkalar’da merdiven çalışmaları yaptık. 30 yıldır buralarda çalışma yapılmamış. Biz sorunları çözmeye başladık. Bizden önceki dönemde yapılan projeler vardı. Onları bitirdik. Akvaryum Kafe’ye birçok ilçeden insanlar geliyor. Eskiden böyle insanların ailece oturacağı mekan yoktu. Evka’da Pelikan Kafe’yi bitirdik. İnsanlar buralara gelerek nefes alıyor. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz. Her gün 300 ailenin evine sıcak yemek dağıtıyoruz. Yaşlılara, engelli vatandaşların evlerini temizliyoruz. Camileri, cemevlerini temizliyoruz. Vatandaşlarımıza eşya desteği sağlıyoruz. Spor kulüplerine elimizden gelen desteği veriyoruz. 7’den 70’e herkesi spora teşvik ediyoruz. Bunun için de birçok mekanı ilçemize kazandırdık”

YENİDEN ADAYIM!
Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Hasan Arslan, 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili, “Bu kadar çalışmadan sonra adaylığı düşünmek zorundayım. Bir dönem daha adayım. Vatandaş bizden memnun olduklarını söylüyor. Projelerimizi tamamlamamız gerekiyor. Yaşanabilir bir Çiğli için daha yapacak çok işimiz var” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDA DURDUK ÇÜNKÜ!
CHP içerisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında duran ilk isimlerden olan Arslan, bunun gerekçelerini şu sözlerle anlattı: “Kemal Bey’le birlikte partideki oy ivmesi arttı. Yüzde 25-26 buldu. Genel başkanımızın partiyi toparlama noktasında gayreti gerçekten çok önemli. Genel başkanımız 434 kilometre yol sesini duyurabilmek için yürümüştür. İnsanlar otel köşelerinde yatarken o durmaksızın yürümüştür. Siyaset tarihine ismini yazdırmış bu kişiye yapılanı saygısızlık olarak gördük. 6-7 ay önce partimizde bir kurultay yaşandı. 350 oy farkla seçimi kazandı. Ekibini oluşturdu. Genel başkanımız, kendisine rakip olan bir kişiyi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Kendisinde kin, nefret yok. Siyasi yapının değişmesi için barajları yıktı. İYİ Parti’nin meclise sokma gayreti gösterdi. 3-4 puan oy düşmesi var. O da bilinçli seçmenin İYİ Parti ve HDP’nin barajı geçsin diye oy vermesinden kaynaklanıyor. CHP’de oy düşmesi yok. Biz bunun bilincindeyiz. Cumhurbaşkanı adayımızın nereden oy aldığını biz de biliyoruz. Partimizin üzerine 3-4 puan koymuş. O da kendi adaylarına inanmayan HDPlilerin, İYİ Partililerin, MHP’lilerin verdiği oydur. Biz bu bilinçle hareket ederek genel başkanımızın yanında olduk. Bu kadar istikrarlı olan bir insanın yanında olmayıp ne yapacaktı? İşin kötü tarafı, bir seçim geçirmişiz bu seçimin analizini yapmadan sanki biri ölmüş te mirastan mal kaçırır gibi olağanüstü kurultay talebinde bulunmak yanlıştık. Bu olayı daha fazla devam ettirmek hem Türkiye’ye hem partimize zarar vermektir. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere hazırlanmamız lazım. Yerel seçimlere giderken ekonomik sorunlar altındaki AKP’nin başarılı olacağına inanmıyorum. Partimizin tek vücut halinde olması halinde inanın yerel seçimlerde başarı göstereceğiz”

AZİZ BEY’İN TAVRINI YADIRGADIK AMA KENDİSİNE KEFİLİZ!
Başkan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun değişimden yana tavır almasını yadırgadığını, Kocaoğlu’nun ani bir karar aldığını, bu anlamda da yanlış yaptığını söyledi. Arslan, “Kendisi geçtiğimiz günlerde toparlayıcı bir konuşma yapmış. Kendisine de bu yakışır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önümüzdeki süreçte de yanında olacağız. Çünkü bizim belediyemiz. Aziz başkan biz kefiliz. Namusuyla, haysiyetiyle görev yapan bir insan. Gerçekten büyükşehirin bir kuruşuna sahip çıkacak kadar önemseyen bir insan. Onun yanında durduk, sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız. Adaylığı konusunda taktir kendisinin. Bana kalırsa yine Aziz Bey’in ismi üzerinde durulur” dedi. (Gündeme Bakış)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.