Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediye Başkanı Arslan'dan AK Parti'ye yanıt

Çiğli Belediye Başkanı Arslan'dan AK Parti'ye yanıt

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin beraberinde AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, gençlik ve kadın kolları başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısında gündeme getirdiği konulara Egepostası aracılığıyla yanıt verdi.  Başkan Arslan'dan AK Parti'ye jet yanıt

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 15:58

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Partili Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin Çiğli’deki Can Hastanesi’nin inşaat fazlalığı olduğu şeklindeki açıklamaları tekrar etmesine tepki gösteren CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bahsi geçen hastanenin gerekli yapı izinlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığını belirterek, Hüsnü Boztepe’nin ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla açıklamalar yaptığını savundu. 

BAKANLIK VE İL MÜDÜRLÜĞÜ HİÇBİR İNŞAAT FAZLALIĞI OLMADIĞINI BELİRTMİŞ 

İmar planlarında 5 bin metrekare hakkı bulunmasına karşın, mevzuata aykırı şekilde araziye 18 bin metrekare inşaat yapıldığı iddia edilen özel hastanenin tüm izinlerinin kanuna ve imar yönetmeliğine uygun olduğu ortaya çıktığını yineleyen ve vurgulayan Başkan Arslan, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Boztepe’nin bu konuyla ilgili açıklamalar yapmasını ‘manidar’ bulduğunu söyledi. 

BUNLAR KENDİ MÜDÜRLERİNE DE İNANMIYORLAR 

CHP’li Belediye  Başkanı Hasan Arslan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

“Bunlar gördüğüm kadarıyla yatırımcı düşmanlığı yapıyorlar. Can Hastanesi hastaneler  bölgesinde inşaatı biten bir hastane. Biz göreve başladıktan on gün sonra 18 Nisan 2014’te ilk yapı ruhsatı kesilmiş. Bu hastanede ruhsat verilmiş, tadilat ruhsatları verilmiş, en sonunda da yapı kullanma iznini vermiş. Defalarca yazılarla sorduk. Bu ruhsatları imzalayan müdürlerimiz var.  İmar yönetmelikleri çerçevesinde gereken kontrolleri yaptık. Herhangi bir fazlalığımız yok. Bunu da doğrulayan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü var. Müdürlük Valiliğe bir yazı yazıyor. Müdürlük valiliğe yaptığımız incelemede herhangi bir inşaat fazlalığına rastlanmamıştır diyor. Müdürlük belediyenin bir birimi değil. Bakanlığa bağlı bir müdürlük. Bu yazıya rağmen hiçbir şeyden anlamayan, belediyecilik deneyimi olmayan, teknik bir yapısı olmayan Hüsnü Boztepe gibi AKP yöneticisinin kalkıp kendine önyargılı açıklamalar yapması manidar. Çamur at izi kalsın mantığından başka bir şey değil. Kaldı ki bu şeye imza atanlar bizim müdürlerimiz ve yetkili teknik personelimiz. Müfettiş denetlemesinde herhangi bir yanlışlık olmadığı ortaya çıkar. Asıl önemli olan çevre ve şehircilik il müdürlüğünün hiçbir inşaat fazlalığı olmadığını belirtmiş. Yani bunlar kendi müdürlerine de inanmıyorlar. Durduk yerde belediyemize çamur atmaya çalışıyorlar.”

TAKVİM TUTTUM, ALTI AYDA BİR BU KONUDA AÇIKLAMA YAPIYORLAR 

Başkan Hasan Arslan, AK Partili Başkan Boztepe’nin ve AK Parti Çiğli İlçe yöneticilerinin, kooperatife kat karşılığı verilen ancak hala ortada olmayan 173 daire ve 8 dükkan ile ilgili kayıp ilanı verecekleri açıklamasına da yanıt verdi.

2018 SONUNDA BAKACAĞIZ, BİTMEZSE MAHKEMEYE VERECEĞİZ 

“Benden önceki dönemde kat karşılığı verilen ihaleler bunlar. Şimdi bunların bitmesi noktasında süre uzatımı almışlar. 2018’in sonuna doğru bitiyor süre uzatımı. Sayıştay denetiminde bunlara yer verilmiş. Sayıştay bile bizi haklı görmüş ve bir şey dememiştir” diyen Başkan Arslan, şunları söyledi: 

“2018 sonunda bakacağız. Bitmezse mahkemeye vereceğiz. Bu aşamada Sayıştay müfettişi bile soru olarak bıraktı. Biz de süre bitimini bekliyoruz. 173 daireyle ilgili olarak yüklenici firma ihaleyi alan firma yeni ruhsat aldı. İnşaatları gerçekleştirmek için inşaat ruhsatı aldı. Yapıp yapmadığıyla ilgili olarak işin sonunda biz de gerekeni yapacağız. Hukukçulara soracağız. Başka da bir şey bulamadıkları için 6 ayda bir aynı konularla ilgili açıklamalar yapıyorlar. Takvimini tuttum.”

VALLA KUSURA BAKMASINLAR, YAKINLARIM ÇOK KALABALIK VE… 

Başkan Arslan’ın AK Partili yöneticilerin yönelttiği ‘akrabalarını işe alıyor’ açıklamalarına yanıtı da gecikmedi. 

AKRABALARIMI İŞ BULSUNLAR DİYE RUSYA’YA MI, AMERİKAYA’MI GÖNDERELİM 

Başkan Arslan, bazı akrabalarını işe aldığını doğruladı ve “Valla kusura bakmasınlar. Çiğli’de benim yakınlarım çok kalabalık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Hepsi de Çiğli’de ikamet ediyor. Aldığımız 100’ün üzerinde personel içerisinde birkaç tane akrabamın olması normal bir şey. Biz onları Rusya’ya mı Amerika’ya mı gönderelim iş bulsunlar diye. Ya da AK Parti bize kadro versin, diyelim ki bunları al. Yani bu tür asılsız, astarsız ve gerçekten bir şeye de sığmayan açıklamalarda bulunmalarını ayıplıyorum.”

OLUR MU ÖYLE ŞE? TÜM ŞİRKETLER FAAL HALDE 

CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın bir açıklaması da AK Parti Çiğli yöneticilerinin toplantıda gündeme getirdiği belediyeye bağlı üç şirketin terk işlemi yaptığına dair oldu. Başkan Arslan, bu eleştiriye ise, “Olur mu öyle şe? Belediyemizin şirketleri hakim ortaklığında kurulmuş. Hepsi de faal halde, çalışıyor. Kamu şirketleri bunlar. Borçları olabilir, yapılandırmaları yapılmıştır. Biz de belediye olarak çalışmalarımızı sorunsuz götürüyoruz. Açıklamaları uyduruk ve astarı yok. Hele hele Hüsnü Boztepe belediyecilikten de anlamaz. Ben takdiri kamuoyuna bırakıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.