Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çifte cinayette flaş iddia

Çifte cinayette flaş iddia

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde eski belediye başkanı Mehmet Kertiş'in iddiaya göre ortak oldukları seranın borçları nedeniyle tartışıp tabancayla başlarına ateş ederek öldürdüğü 41 yaşındaki Güray Seven ve 34 yaşındaki Salih Bal'ın otopsileri tamamlandı. Çifte cinayette flaş iddia

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 12:33

Cinayet kurbanı Güray Seven'in yakınları, olayın olduğu büroda 5 kişinin bulunduğunu, diğer 2 kişinin Kertiş'e yardım etmiş olabileceğini öne sürdü.

Eski başkandan çifte cinayet
2009-2014 yılları arasında AK Parti'den Bayındır Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Kertiş, dün 13.00 sıralarında, Baydındır'ın kırsal mahallesi Tokatbaşı'ndaki Seven Çiçekçilik'e ait serada, 5 ay önce ortaklıktan ayrıldığı Güray Seven ve Salih Bal ile bir araya geldi. İddiaya göre, 7 ay kadar ortaklık yapan üçlü arasında seranın yaklaşık 500 bin lira olduğu ileri sürülen borcu nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki ruhsatlı tabancasını çıkaran Mehmet Kertiş, önce 1 çocuk babası Bal'ı, ardından da 2 çocuk babası Seven'i başlarından vurdu. Kertiş, daha sonra tekrar Bal'a dönüp, ateş etti. Ambulansla İzmir'e hastaneye kaldırılmak istenen Bal ve Seven, yolda yaşamını yitirdi. Kertiş, olayın ardından suç aleti tabancayla jandarmaya teslim oldu. 


Salih Bal-Güray Seven


CENAZELER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ
Olayda can veren Salih Bal ile Güray Seven'in cenazeleri otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Bal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Elazığ'a götürüldü. Seranın sahibi Güray Seven'in ise Bayındır'daki Tuzluoğlu Camii'nde ikindide düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı kaydedildi. 

BAŞKAN YARDIM ALDI İDDİASI
İzmir Adli Tıp Kurumu'na cenazeyi almak üzere gelen Seven'in eniştesi Akın Turantaş, "Yılbaşında Mehmet Kertiş ortaklıktan ayrıldı ama bunların aralarında bir anlaşmazlık olduğunu, oturup konuşarak anlaşacaklarını biliyorduk. Olay günü kayınbiraderim Güray Seven'e ait işyerinde buluşuyorlar. Toplam 5 kişi olduklarını duyduk. Konuştukları sırada artık ne olduysa Mehmet Kertiş tabancayla Güray ve Salih'i başından vurup öldürüyor. Güray aralarındaki anlaşmazlıktan pek söz etmezdi. Üç ortak başlamışlardı, sonrasında Mehmet Kertiş ayrılmıştı, Salih Bal ile Güray Seven'in ortaklıkları devam ediyordu. Ortak borçtan haberimiz yok. Dışardan mal almışlardı onu pazarlıyorlardı. Ortaklıktan ayrıldıktan sonra da Mehmet Kertiş oraya gidiyordu. Aralarındaki sorunu çözmek için hatta bir kaç kez toplantı yaptıklarını duydum. Güray en son anlaştıklarını söylemişti, bu olay bizim için de şok oldu. Beklemiyorduk böyle bir şeyi. Aniden gelişen bir durum. Olay günü orada 5 kişi varmış, birisi Mehmet Kertiş'e yakın biri belediyenin eski koruma müdürü, diğeri de orada çalışıyormuş. O iki kişinin Mehmet Kertiş'e yardım ettiğini düşünüyoruz" dedi. 

Jandarmada tansiyon sorunu yaşayan ambulansla Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kertiş'in son olarak tedavisinin ardından jandarma karakoluna götürüldüğü belirtildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde eski belediye başkanı Mehmet Kertiş'in, iddiaya göre ortak oldukları seranın borçları nedeniyle tartışıp tabancayla başlarına ateş ederek öldürdüğü iki kişiden evli ve iki çocuk babası 41 yaşındaki Güray Seven bugün toprağa verildi. Bayındır Hacı Mehmet Tuzcuoğlu Camii'nde ikindide kılınan namazın ardından Seven, Potomoz Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Salih Bal'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'a gönderildi.

Katil zanlısı eski Başkan Mehmet Kertiş ise olay günü akşamı fenalaşması üzerine kaldırıldığı Tire Devlet Hastanesi'nden ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kertiş'e anjiyo yapılacağı ve stent takılacağı öğrenildi. Kertiş'in mahkum koğusunda jandarma gözetiminde tutulduğu belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.