Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiftçioğlu’nun sorusuna Başkan Tugay’dan jet yanıt

Çiftçioğlu’nun sorusuna Başkan Tugay’dan jet yanıt

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan,  AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun “Kent A.Ş.’den ne kadar maaş alıyorsun'” sorusuna jet hızıyla cevap geldi. Başkan Tugay, “Kent. A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım bir kuruş maaş almıyorum” sözleriyle AK Partili Çiftçioğlu’na yanıt verdi.   Çiftçioğlu’nun sorusuna Başkan Tugay’dan jet yanıt 

  • Ege Postası
  • 30.07.2019 - 12:02

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Karşıyaka AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a “Kent A.Ş.’den ne kadar maaş alıyorsun'” sorusuna Başkan Tugay’dan jet hızıyla cevap geldi. Başkan Cemil Tugay Kent A.Ş.’nin yönetim kurulu ve atamalarıyla ilgili detaylı açıklamayı yazılı olarak yapacağını ifade ederken Kent. A.Ş’den maaş almadığını dile getirdi. 

Başkan Tugay, “Sayın Çiftçioğlu’nun açıklamasını gördüm. Detaylı açıklamayı yazılı olarak yapacağız. Ancak çok net bir şekilde ifade ediyorum, ben Kent A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım ve bir kuruş maaş almıyorum. Yönetim Kurulu Üyeleri maaş alıyor ancak ben almıyorum” ifadelerini kullandı. 

KENT AŞ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Çiftçioğlu'nun iddialarıyla ilgili Kent AŞ'den de yazılı açıklama geldi. 11.04.2019 tarihi itibariyle Kent AŞ'de yedi olan yönetim kurulu üye sayısının beşe düşürüldüğü, yeni yönetimin kararıyla genel müdürlük ve genel müdür yardımcılığı makamlarının kaldırıldığı belirtilen açıklamada, Başkan Tugay'ın da herhangi bir ödeme almadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Genel Müdürlük ve Genel Müdür Yardımcılığı  makamları kaldırılmış, şirket Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. Bilindiği üzere şirketimiz Belediye iştiraki olan bir şirkettir. Belediye Başkanları da bu tip şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadırlar. Hemen hemen tüm belediye iştiraki  şirketlerde bu durum böyledir. Kent A.Ş. olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil Tugay’dır. Belediye başkanımız bu görevi dolayısı ile herhangi bir huzur hakkı almadığı gibi başkaca bir ödeme de almamaktadır.

Kent A.Ş. olarak şirketimizin vizyonunun genişlemesi, kar edecek yeni yatırımlar yapılması, mevcut işletmelerin yenilenerek ve yeni projelerle güçlenmesini, daha fazla gelir elde eden işletmeler haline getirilmesi için, her şirkette olması gerektiği gibi işinin ehli danışman ve elemanlarla çalışması doğaldır. Bu bağlamda şirketimiz İnşaat Yüksek Mühendisi İTÜ mezunu Hakan Memiş, Hacettepe Üniversitesi mezunu gastronomi alanında ciddi tecrübeleri olan Hakan Barçın  ile çalışmaya başlamıştır. Bu kişiler tecrübelerini şirketimize aktarırken özveri ile çalışmaktadırlar.

Ayrıca, Celal Bayar Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu, Okan Üniversitesi Muhasebe Denetim Bölümü yüksek lisans mezunu Cenk Erdöl şirketimizde Mali İşler Bölümünde eğitimine ve kariyerine uygun olarak mali işler yönetici yardımcısı olarak çalışmaktadır." 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.