Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiftçinin sorunlarını meclise taşımayı vaat etti

Çiftçinin sorunlarını meclise taşımayı vaat etti

CHP İzmir 2'nci bölge milletvekili aday adayı Mehmet Birlik, köylünün, çiftçinin sorunlarını ve çözümlerini çok iyi bildiğini belirterek aday gösterilip seçilmesi halinde bu sorunları TBMM'ye taşıyacağını ve çözümü için çabalayacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.05.2018 - 12:08

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Mehmet Birlik, yaptığı yazılı açıklamada köyde doğup büyüdüğünü ve her gün üreticilerle birlikte olduğunu belirterek, bugüne kadar hiçbir hükümetin çiftçilerle ilgilenmediğini, çiftçi kooperatiflerinin desteklenmediğini, aksine hep üreticilerden fedakarlık istendiğini söyledi. Tarımdaki girdilerin çok pahalı olduğuna mazot, gübre, ilaç gibi ürünlerin yanına yaklaşılmadığına, Türk çiftçisinin komşu ülkelerdeki çiftçilerle rekabet olanağının ortadan kalktığına dikkat çeken Birlik, "Pamuk, Ege Bölgesi'nde 550 bin ton üretiliyordu. İhracat bile yapılabiliyordu. Şimdi ise bunun tam tersi oluyor. İnanılır gibi değil. 500 bin ton çekirdeği çıkartılmış pamuk ithal ediliyor. Çiftçi para kazanamadığı için ekim alanlarını terketmek zorunda kaldı.  Yabancı ülkelerle tarımda rekabet imkansız hale geldi" diye konuştu.

'ÇÖZÜM CHP'NİN İKTİDAR OLMASI'

CHP'nin iktidarında üreticinin tüm sorunlarının aşama aşama giderileceğinin altını çizen CHP 2'nci bölge milletvekili aday adayı Birlik, şunları söyledi:

"Üretimin artırılması için tarımın girdilerinin düşürülmesi gerekiyor. Vergiler çiftçilerin belini büküyor. Örneğin üreticinin mazotu ucuza alması lazım. CHP iktidarında biz bunu yapacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, Manisa'da yaptığı konuşmada çiftçiye mazotun litre fiyatını 3 ila 3.5 liradan vereceğinin sözünü verdi. Ben bu açıklamayı sonuna kadar destekliyorum. Çiftçi, 'Malımı pazarlayamıyorum bu girdilerin çok pahalı olmasından para kazanamıyoruz' diyor. Çiftçi,köylü adeta kan ağlıyor. Eğer böyle giderse Türkiye topraklarını başka ülkelerdeki şirketler satın alıp, onlar tarım yapacak. Çünkü çifti, köylü para kazanamadığından toprağı ekemiyor. Türkiye'de toprak alım yasası değiştirildi. Dışardan gelen biri istediği kadar toprak alabiliyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi, kooperatifleşmek şart. Hem üretim hem tüketim kooperatiflerinin kurulması gerekiyor. 24 Haziran'da CHP'nin iktidarıyla birlikte tarım alanında yeniden bir şahlanma yaşanacak. Türk tarımı üretecek. Üretmezse daha vahim sonuçlar ortaya çıkacak. Bu insanlar köyde tarım yapamadıkları zaman büyükşehirlere akın edecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.