Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Yüksek Disiplin Kurulunun kararı mahkemeden döndü

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun kararı mahkemeden döndü

Çeşme’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Faik Tütüncüoğlu, 2019 yılında partisinden ihraç edilmişti. Konuyu yargıya taşıyan tütüncüoğlu hakkında mahkeme bugün kararını verdi ve Tütüncüoğlu partisine geri döndü. Daha önce parti yönetimi tarafından verilen kararın yanlış olduğunu belirten Tütüncüoğlu, “Demek ki buradaki ilçe yönetimi onlara yanlış bilgi verdi ve Genel Merkez de bu yanlış bilgiye dayanarak yanlış bir işlem yaptılar. Mahkeme kesin bir kararla Disiplin Kurulunun ihraç kararını kaldırdı” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2021 - 17:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 1989-1994 ve 1999-2014  yıllarında toplam 4 dönem Çeşme Belediye Başkanlığı yapan ve 2019 yılında partisinden ihraç edilen Faik Tütüncüoğlu, dün görülen duruşmasında mahkemenin verdiği karar ile partisine geri döndü. 

Tütüncüoğlu, 2019 yılında kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve kurul Tütüncüoğlu’nu oy birliği ile suçsuz bulmuştu. Ancak tütüncüoğlu, Yüksek Disiplin Kurulunun kararı sonrası partiden ihraç edilmişti. Karar sonrasında ise Tütüncüoğlu, yargı yoluna gitmiş ve yargı yoluna gitmişti. 

Yapılan itirazlar sonrası Ankara 5'nci Asliye Hukuk Mahkemesi bugün "Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu'nun 2019/35 Esas, 2019/87 Karar sayılı ve 07/10/2019 tarihli Ahmet Faik Tütüncüoğlu hakkında uygulanan kesin çıkarma Dair, davacı vekili ve davalı vekilinin yüzlerine karşı yapılan açık yargılama sonunda kesin olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı" kararını verdi.

Mahkeme kararını değerlendiren Tütüncüoğlu, daha önce parti yönetimi tarafından verilen yanlış kararın mahkeme tarafından düzeltildiğini söyledi. 

“Zaten hakkımda yanlış bir işlem yapılmıştı. Mahkeme de bu haksız işlemi döndürdü” diyen Tütüncüoğlu, yaklaşık iki yıl önce İl Disiplin Kurulu’nun ‘ihraç gerektiren suç olmadığı’ kararına karşı partiden ihraç edilmesine ilişkin ise şunları söyledi; “Demek ki Genel Merkez Ankara bu işi iyi incelemedi ya da onlara yanlış bilgi verildi. Demek ki buradaki ilçe yönetimi onlara yanlış bilgi verdi ve Genel Merkez de bu yanlış bilgiye dayanarak yanlış bir işlem yaptılar. Ama mahkeme kesin bir karar olarak bunu düzeltti. Bana göre partiden ihraç edilmem uygun bir karar değildi. Zaten bu yüzden itiraz ettim. Mahkeme kesin bir kararla Disiplin Kurulu’nun ihraç kararını kaldırdı. Daha önce yanlış bir karar alınmıştı mahkeme bunu düzeltti ve doğru olan karar da bu. Bundan sonrasında düşünüp bakacağız. Neler yapılıyor ona göre karar vereceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.