Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ve AK Parti ortak hareket edecek! Büyükşehir'de dev buluşma

CHP ve AK Parti ortak hareket edecek! Büyükşehir'de dev buluşma

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sayıştay’ın kamu zararı olarak gördüğü ve zimmet suçu saydığı, 162 meclis üyesinden karşılanmasını istediği Altınordu ve Göztepe’ye yapılan 950 bin TL’lik nakdi yardımı görüşmek ve meclis üyelerine bilgilendirme yapmak için 28 Şubat Cuma günü bir araya geliyor. Bilgilendirmeye 2014-2019 yılları arasında görev yapmış 162 meclis üyesinin de katılması bekleniyor. Öte yandan itirazı Yargıtay'a taşıyacakları belirtildi. CHP ve AK Parti ortak hareket edecek

  • Ege Postası
  • 26.02.2020 - 14:26

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tüm üyelerinin oy birliği kararıyla; Altınordu’ya 850 bin TL ve Göztepe’ye 100 Bin TL nakdi yardım yapmıştı. Sayıştay denetçisi, büyükşehir belediyelerinin sadece amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılabileceğini Altınordu ve Göztepe kulüplerinin profesyonel futbol takımları olduğunu belirtmişti.  Sayıştay İzmir’in kulüplerine yapılan ve 950 bin TL’lik nakdi yardımı kamu zararı olarak değerlendirmişti. Sayıştay bu zararı 2014-2019 yılları arasında görev yapmış meclis üyelerinden karşılanmasını talep etmişti. 

Sayıştay’a savunma veren büyükşehir yetkilileri ise “Söz konusu nakdi yardımların profesyonel spor kulüplerine değil spor kulüplerinin amatör branşlarına yapıldığını, yapılan harcamaların mevzuata uygun açıklanan gerekçelerle kamu zararı iddiası kaldırılması gerekir” savunmasını yapmış ve itiraz etmişti.

Daha sonra aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Partili ve CHP’li başkanların bulunduğu meclis üyeleri ortak savunma yaptı. Savunmada; söz konusu meclis kararlarının 5393 sayılı kanunun 14’üncü maddesinin b fıkrasında belirtilen amatör spor kulüplerine yardım kapsamında olduğu bu nedenle olumlu oy kullandıklarını, esasen meclis kararlarında belirtilen projelerin onaylama sürecinde meclis üyelerinin sorumluluğunun bulunmadığını ifade etmişlerdi.

Sayıştay ise yapılan itirazları reddetmiş ve kamu zararı suçlamasına devam etmiş ve zincirleme bir şekilde 950 binlik TL'lik zararın 162 meclis üyesinden karşılanmasını kararlaştırmıştı.

İtirazın Sayıştay tarafından reddedilmesi üzerine konuyu bir üst mahkeme olan Yagıtay'a taşıyacakları belirtildi.

ORTAK HAREKET ETME KARARI

Yaşanan gelişmeler sonrası hem CHP hem de AK Parti cephesi konu hakkında ortak hareket etme kararı aldı. İkisi de avukat olan AK Partili Sürekli ve CHP’li Yücel, hukukçu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte kendileri dışındaki 159 meclis üyeleriyle bir bilgilendirme toplantısında buluşacak. Toplantı 28 Şubat Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda saat: 14.30'da gerçekleşecek.

CHP'Lİ YÜCEL: TEMYİZ BAŞVURUSU YAPACAĞIZ
Konu hakkında CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücel “Benim de büyükşehir meclis üyesi olduğum dönemde büyükşehir belediye meclisimizin almış olduğu bir karar var. Bu karar Sadece CHP’li değil, AKP’li ve diğer siyasi partilerin meclis üyelerinin de aldığı bir karar. Sayıştay’ın vermiş olduğu kararın, değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Profesyonel kulüplere yapılan bağış ya da nakdi yardım söz konusu değil, amatör spor kulüplerine derneklerine yapılan bir bağış yardım söz konusu… Hukukçularımız bununla ilgili gerekli çalışmayı yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde temyiz başvurusu yapacağız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.